Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

SoftRobotics’ten yapay zeka destekli e-bankacılık çözümü!

Nakitsiz toplum ütopyası gerçek oluyor. Prosper Insight & Analytics’in yayımladığı verilere göre, yetişkinlerin ’inden fazlası birden fazla mobil ödeme uygulaması kullanırken, finansal hizmetler ekosisteminin yeni trendi yapay zeka destekli ve kullanıcı dostu ödeme otomasyonları oluyor.

SoftRobotics’ten yapay zeka destekli e-bankacılık çözümü!

Nakitsiz toplum ütopyası gerçek oluyor. Prosper Insight & Analyticsin yayımladığı verilere göre, yetişkinlerin %65inden fazlası birden fazla mobil ödeme uygulaması kullanırken, finansal hizmetler ekosisteminin yeni trendi yapay zeka destekli ve kullanıcı dostu ödeme otomasyonları oluyor.

Yapay zeka, finans sektörünün dinamiklerini değiştirmeye devam ediyor. Tüketiciler alışverişlerinde ödeme aşamalarını pratik, kolay ve güvenli hale getirmek için alternatif yöntemleri tercih ederken, nakitsiz toplum ütopyası da gerçek oluyor. Prosper Insight & Analytics’in yayımladığı verilerine göre yetişkinlerin %65’inden fazlası alışveriş yaparken bir veya daha fazla mobil ödeme uygulaması kullanıyor. Y ve Z kuşakları için bu oran %80’leri aşıyor. Kullanıcı dostu finansal hizmetler sistemi yaratmak amacıyla Avrupa Birliği’nin 2007’de yürürlüğe koyduğu ve Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede kabul görmüş Ödeme Hizmetleri Kanunu (PSD2) ise yeni küresel ödeme ekosistemini tetiklerken, teknoloji sağlayıcılarının önemini de artırıyor. Başta FinTech ve bankalar olmak üzere birçok sektöre hizmet veren ödeme sistemleri SoftRobotics ise PSD2 direktifini baz alarak geliştirdiği e-bankacılık çözümleriyle işletmelerin, işlem ücretlerini azaltmaktan, kripto para birimleri dahil olmak üzere farklı tahsilat yollarıyla hem güvenli alım satım yapmalarını sağlıyor, hem de global trendlere dayalı danışmanlık hizmeti veriyor.

E-ticarette yapay zeka destekli otomasyon

E-ticaretin yaygınlaşmasıyla birlikte birçok şirketin kullanıcı deneyimini ve ödeme işlemlerini iyileştirmek amacıyla inovatif uygulamalara geçiş yaptığını belirten Soft Robotics CEO’su Bruce AFRUZ,

“Son yıllarda tüketici davranışlarının dijital platformlara kayması, ödeme işlemleri başta olmak üzere tüm finansal hizmetlerin yapay zeka destekli otomasyonlarla gerçekleştirilmesine kapı araladı. Bu süreçte fintech ve bankacılık başta olmak üzere birçok sektörden şirket ödeme almanın, para aktarmanın ve ek gelir akışlarını iyileştirmenin yollarını ararken, dünya çapındaki finans ve teknoloji alanında hizmet veren şirketlere inovatif, güvenli, hızlı ve kullanıcı dostu çözümler sunuyoruz. İş ortaklarımızı yalnızca bir partner olarak görmüyor, aynı zamanda sürecin her aşamasında yanlarında yer alarak danışmanlık yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Finansal ödeme sistemlerinin yeni trendi: Kullanıcı dostu e-bankacılık

Pandemi döneminde finans teknolojileri pazarında büyüme kaydedildiğine dikkat çeken Bruce AFRUZ,

“Dijitalleşme sürecinde alınıp satılabilen tüm ürünlerin e-ticaretin birer materyali haline gelmesiyle birlikte online alışveriş yapanların sayısı da arttı. Dolayısıyla satın alma süreçlerinin hızlandırılması ve güvenli koşullar yaratılması, hem markaların hem de müşterilerin deneyimlerinin iyileştirilmesinde kritik bir ihtiyaç haline geldi. Biz de müşterilerimize ödeme yazılımlarından işletme sistemlerine ve veri yönetimine kadar birçok alandaki kaslarını güçlendirmeleri için mentorluk yapıyor ve e-bankacılık çözümleri geliştiriyoruz. Globaldeki trendleri takip ederek e-cüzdan uygulamaları, kurumsal ticaret ve medya takibi çözümleri, CRM ve ERP alanlarında da hizmet veriyoruz. Finansal hizmetler sektörünün son yıllarda kaydettiği gelişmelerle birlikte bu alanda kendi yetkinliklerine sahip olmak isteyen firmalara, bu sektörün temelini oluşturan sermaye, talep, regülasyon ve insan kaynağı alanlarında kapsamlı değerlendirmeler yaparak özgün uygulamalar sunuyoruz. Hedef kitlemiz, finans ve teknoloji alanında hizmet veren bütün markalar. Bu markaların müşterilerine; ödeme almanın, para aktarmanın ve talep etmenin kolay yollarını sunarken ek gelir akışları da sağlıyoruz. Sunduğumuz temel avantajlar; İşlem ücretlerini azaltmak, müşterilere finansman sağlamak ve belirli kripto para birimleriyle bile alım satım yapmayı sağlamak. Her kategorideki işletmenin ödeme alma ihtiyacına yönelik hizmetler sunabiliyoruz. Dolayısıyla hedef kitlemiz için fintech ve bankaları ön plana çıkarsak da bu konuda kendimize bir sınır koymuş değiliz.” dedi.

İş dünyasının geleceği robotik çözümler olacak

Global bir çözüm sağlayıcısı olmak için hizmetlerini küreselde kabul gören standartlara göre tasarladıklarını aktaran Soft Robotics CEO’su Bruce AFRUZ,

“Finansal hizmetlerin sürekli güncel kalması ve bu sektörde yer alan şirketlerin iş modellerinde kendi stratejilerini geliştirmeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden gerek Avrupa’da gerekse ülkemizdeki kullanıcılarımıza en optimize ve güvenli uygulamaları sunmak için çözümlerimizi PSD2 düzenlemesi, açık bankacılık temelinde inşa ediyoruz. Finans teknolojilerinin, robotik üretim araçlarının ve yapay zeka destekli uygulamaların gelecek dönemde de iş dünyasında kritik bir alana sahip olacağının farkındayız. SoftRobotics olarak bu noktada şirketlerin tüm eksiklerini ve ihtiyaçlarını tespit ediyor, hedeflerine giden yolu daha ulaşabilir kılıyoruz” ifadelerini kullandı.