Sosyal Medya

Donanım

Sony 2022 EISA Ödüllerinde Sekiz Ödül Kazandı

EISA Ödülleri, Sony’nin inovatifliği ve kalitesini bu yıl bir kez daha ödüllendirdi. Sony, Alpha 7 IV ile Full Frame Fotoğraf Makinası, Xperia 1 IV ile Multimedya Akıllı Telefon ve WH-1000XM5 ile Kablosuz Kulaklık dahil olmak üzere dört alanda toplam sekiz ödül kazandı.

2022 EISA’da Full Frame Kamera Ödülü (Alpha 7 IV) ve Multimedya Akıllı Telefon Ödülü (Xperia 1 IV) Sony’nin oldu.

Sony 2022 EISA Ödüllerinde Sekiz Ödül Kazandı…

EISA Ödülleri, Sony’nin inovatifliği ve kalitesini bu yıl bir kez daha ödüllendirdi. Sony, Alpha 7 IV ile Full Frame Fotoğraf Makinası, Xperia 1 IV ile Multimedya Akıllı Telefon ve WH-1000XM5 ile Kablosuz Kulaklık dahil olmak üzere dört alanda toplam sekiz ödül kazandı.

Sony’nin kazandığı ödüllerin tam listesi;

  1. EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023: Sony Alpha 7 IV
  2. EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023: Sony ZV-E10
  3. EISA LENS OF THE YEAR 2022-2023: Sony FE 24-70mm F2.8 GM II
  4. EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS 2022-2023: Sony FE PZ 16-35mm F4G
  5. EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2022-2023: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II
  6. EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023: Sony Xperia 1 IV
  7. EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023: Sony WH-1000XM5
  8. EISA PREMIUM OLED TV 2022-2023: Sony XR-65A95K

EISA FULL-FRAME CAMERA 2022-2023: Sony Alpha 7 IV

Bir önceki model Alpha 7 III’e göre neredeyse tüm alanlarda iyileşme içeren bu full frame aynasız fotoğraf makinesi Sony Alpha 7 IV, üstün özellikleriyle öne çıkıyor. Yeni 33 milyon piksel arkadan aydınlatmalı CMOS Exmor R sensör ve en yeni BIONZ XR işlemci, mükemmel görüntü kalitesi sağlarken geliştirilmiş dokunmatik ekranı, özellikle film yapımcıları ve vlogger’ların iş akışlarını kolaylaştırıyor. Sürekli çekim modu, 10 fps’de çok uzun seri çekimlere olanak tanırken, Gerçek Zamanlı izleme özellikli hızlı ve güvenilir otomatik odaklama, insanların, hayvanların ve kuşların gözlerini algılıyor. Alpha 7 IV, sensörün tüm genişliğinden yararlanarak UHD 4K/30p veya Süper 35mm modunda 4K/60p kayıt yapabilmesiyle öne çıkıyor. Ayrıca zengin bir sinematik görünüm için ünlü S-Cinetone dahil çeşitli codec bileşeni, yaratıcı görünüm ve resim profilleri sunuyor.

EISA LENS OF THE YEAR 2022-2023: Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

Full frame fotoğraf makinaları için tasarlanan bu hızlı standard zum, fotoğrafçılar ve film yapımcılarının iş akışlarını kolaylaştırıyor. Dört adet hızlı ve güvenilir şekilde kontrol edilebilen XD Lineer Motoru sayesinde yüksek kaliteli bokeh ve görüntü kalitesi sunuyor. Bu ikinci nesil G Master standart zum objektifi, önceki modele göre sahip olduğu ekstra özelliklerin yanı sıra küçültülmüş boyutu ve ağırlığı ile öne çıkıyor. Kademesiz kontrolle ayarlanabilen bir diyafram halkasına ek olarak, içerisinde yer alan, tüm diyafram ayarlarında pürüzsüz, dairesel bokeh diyafram halkası sayesinde fotoğrafçının fotografik durumun gerektirdiği şekilde geniş  ve kısık arasında seçim yapmasına olanak tanıyor. İki ayarlanabilir fokus düğmesi ile yüksek kontrol sağlıyor.

EISA PHOTO/VIDEO WIDE ANGLE ZOOM LENS 2022-2023: Sony FE PZ 16-35mm F4 G

Sony’nin en yeni geniş açılı zumu, XD Linear Motors tarafından çalıştırılan güçlü zum mekanizması sayesinde hassas ve doğru kontrol sağlıyor. Bu özellikleriyle, kayıt sırasında pürüzsüz, hassas yakınlaştırma yapmak isteyen kameramanların en iyi yardımcısı olarak öne çıkıyor. Ayrıca, odaklama sırasında görüş açısında neredeyse hiçbir değişiklik olmaması veya yakınlaştırma sırasında odakta herhangi bir kayma yaşatmaması da kameramanların cihazı tercih etmesinde önemli rol oynuyor. Fotoğraf alanında da öne çıkan lens, kompakt, hafif, hava koşullarına dayanıklı tasarımı ve yüksek kaliteli optikleri sayesinde hafif seyahat etmeyi tercih eden manzara fotoğrafçıları için de uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor. Hem fotoğrafçılar hem de kameramanlar, lensin özel bir diyafram halkası da dahil olmak üzere kapsamlı kontrollerinden kolaylıkla yararlanabiliyor.

EISA TELEPHOTO ZOOM LENS 2022-2023: Sony FE 70-200mm F2.8 GM OSS II

Sony’nin ilk FE 70-200mm F2.8 G Master’ının tamamen yeniden tasarımı olan bu hızlı telefoto zum lens, yeni optik tasarımıyla, zum aralığı boyunca köşeden köşeye netlik sağlıyor. İki çift XD lineer motor etrafında tasarlanan otomatik odaklama sistemi, daha hızlı odaklama ve gelişmiş odak takibi sağlıyor. Tıklamalı veya tıklamasız modda çalıştırılabilen diyafram halkası, kararlı focus geçişleri ve odak kaydırması gibi özellikleriyle video çeken kullanıcılara yardımcı oluyor. Ayrıca tüm bu iyileştirmelere rağmen orijinal versiyondan neredeyse üçte bir daha hafif olmasıyla da öne çıkıyor.

EISA VLOGGING CAMERA 2022-2023: Sony ZV-E10

Tıpkı iki yıl önce EISA Ödülü kazanan vlog kamerası ZV-1 gibi, vlog kamerası ZV-E10 da değiştirilebilir lensler kullanma avantajıyla içerik oluşturucular için tasarlandı. Gerçek Zamanlı Göz AF teknolojisine sahip Sony ZV-E10, hem fotoğraflar hem de videolarda hızlı ve doğru otomatik odaklama sunuyor. Değişken açılı LCD monitörü ile özçekimler de dahil olmak üzere hem fotoğraf hem de video modlarında harika bir yardımcı olarak öne çıkıyor. Ayrıca rüzgarlık ve yüksek kaliteli mikrofonu sayesinde video modunda kristal netliğinde ses kalitesi sağlıyor. ZV-E10, 4K çekimlerden canlı akışa kadar her türlü alanda en son video teknolojisini desteklemesiyle vlog oluşturmayı ve paylaşmayı kolaylaştırıyor.

EISA MULTIMEDIA SMARTPHONE 2022-2023: Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 IV, modern ve şık tasarımı, ekran ve arka yan kasa kenarlarının sağlam cam kaplamasıyla kullanıcıların beğenisini topluyor. Xperia 1 IV, telefoto kamerada 85-125 mm hareketli lensler ve tüm lenslerde 120 fps okuma görüntü sensörüyle, bir akıllı telefondaki ilk sürekli optik zum kamera sistemine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Hem fotoğraf hem de 4K HDR 120 fps video kaydında yeni bir profesyonel standard belirliyor. Yüksek güçlü Qualcomm Snapdragon işlemci ve 5000 mAh pili sayesinde, multimedya alanında yüksek kalite sunuyor.

EISA WIRELESS HEADPHONES 2022-2023: Sony WH-1000XM5

WH-1000XM5, Sony’nin sektöründe lider kablosuz aktif gürültü engelleme tasarımında mükemmele bir adım daha yaklaştığını kanıtlıyor. Hafif yapısı ve yumuşak derisi ile yepyeni bir görünüme sahip olan WH-1000XM5, istenmeyen sesleri kullanıcının kulağına fazla baskı uygulamadan dışarıda tutan rahat ve yastıklı kulaklıklarıyla öne çıkıyor. İçerisinde yer alan özel olarak tasarlanmış bir sürücü birimi, düşük ve yüksek aralıklarda dikkat çekici ayrıntılara sahip rafine bir ses sunarak, kullanıcıların yüksek çözünürlüklü sesin keyfini çıkarmasına olanak tanıyor. Kulaklıklar, üzerinde yer alan toplamda 8 mikrofon ve 2 işlemcisi ve Auto NC Optimizer sayesinde en yoğun ve gürültülü ortamlarda dahi net şekilde sesli arama imkanı sunuyor. Sony’nin akıllı telefon uygulaması, çok çeşitli işlevlerden yararlanarak WH-1000XM5’den alınacak performansın en üst düzeye getirilmesine yardımcı oluyor.

EISA Premium OLED TV 2022-2023: Sony XR-65A95K (Official EISA citation)

Sony’nin şimdiye kadarki en iyi OLED TV’si, mavi ışık diyotlarına ve Quantum Dot katmanına dayanan tamamen yeni QD-OLED panel teknolojisiyle öne çıkıyor. XR-65A95K, Sony’nin çok yönlü Cognitive Processor XR™ teknolojisi sayesinde tüm beklentilerin ötesinde derin siyahlar, yoğun renkler ve parlaklık sunuyor. Film ve TV içeriklerinde mükemmel bir görüntü sunan bu amiral gemisi model, VRR, ALLM ve 4K/120Hz oynatma özellikleriyle oyuncular için de üstün performans sağlıyor. XR-65A95K, içerisinde yer alan yenilikçi Acoustic Surface Audio+ ses sistemi sayesinde otomatik kalibrasyondan yararlanan ayrıntılı, tam aralıklı 2.2 kanallı ses kalitesi sağlıyor. Google TV uyumluluğu olan XR-65A95K, kullanıcıların Sony’nin özel BRAVIA CORE™ film uygulamasına erişmesine de olanak tanıyor. Ayrıca görüntülü sohbet, güç tasarrufu* ve daha fazlasını sağlayan Full HD çözünürlüklü BRAVIA CAM de bu cihazla birlikte kullanılabiliyor.