Sosyal Medya

Mobil

Sony akıllı telefon kameralarındaki talebe yetişemiyor

Sony Akıllı Telefon Kameralarındaki Talebe Yetişemiyor.7/24 çalışan fabrikalara rağmen Sony artan talebi karşımak için mücadele veriyor.

Sony fabrikaları 7/24 çalışıyor ancak talebe yetişemiyor

Sony Akıllı Telefon Kamera Sensörlerindeki Talebe Yetişemiyor.

Bloomberg raporuna göre Sony, görüntü sensörlerine olan talebi karşılamak için mücadele ediyor. Akıllı telefonlardaki satışların giderek artmasından ziyade son dönemde her akıllı telefonun arkasına 3,4 veya 5 kamera sensörü yerleştirilmeye başlayınca artan talebe yetişmek belli ki giderek zorlaşıyor.

Son dönemde bir çok amiral gemisi akıllı telefon daha fazla kamera sensörü kullanmaya başladı ve artan talep karşısında gece gündüz çalışan Sony fabrikaları yeterince hızlı üretim yapamıyor.

Görüntü sensörlerinin en büyük üreticisi konumunda olan Sony, pazarın yüzde 50’sinden fazlası için üretim yapıyor. Bildiğimiz gibi iPhone’larda bulunan tüm kamera sensörlerinin üreticisi Sony. Bunun anlamı Apple’ın yaptığı her iPhone 11 Pro modeli için 12 megapiksellik dört adet kamera sensörü üretmesi gerekiyor.

Şirket iki yıl boyunca 7/24 ve tatillerde dahil çalışıyor. Buna rağmen talebe yetişmekte zorlanıyor. 2020 ve 2021 için fabrika yatırımları yapmaya devam etse de şirketin; Yarı İletken Çözümler Grubu başkanı Terushi Shimizu; artan kapasitenin durumu dramatik bir şekilde düzeltmesinin mümkün olmadığını söylüyor. İşlerin gidişatına bakılırsa yapılan yatırımların bile yeterli olmadığı görülüyor. Shimizu “Müşterilerden özür dilemeliyiz, çünkü yeterince yapamıyoruz” diyor.

Sony Akıllı Telefon Kameralarındaki Talebe Yetişemiyor