TeknoTalk

Sony BRAVIA MASTER Serisi AF9 OLED TV Netflix Modu

Sony BRAVIA MASTER Serisi AF9 OLED TV Netflix Modu ile sinema kalitesini eve taşıyor

Sony ve Netflix sinema kalitesinde görüntü için yeni bir iş birliğine imza attı. Sony BRAVIA MASTER Serisi televizyonlarda sunulacak Netflix Modu ile film yapımcılarının sunduğu gerçek görüntü kalitesi evlere geliyor. Yeni Sony BRAVIA MASTER Serisi üyesi AF9 OLED TV, Netflix Modu ile satışa sunuluyor.

Son yıllarda, televizyon ve film eğlencesi tüketiminde eşi benzeri görülmemiş bir teknolojik ilerleme yaşanıyor. Birlikte çalıştığı yapımcıların hikayelerini tüm dünyada eğlence severlere ulaştıran Sony ve Netflix, içerik üretimi ve dağıtımı açısından sektöre öncülük ediyor. Sony ve Netflix, film profesyonellerinin sunmak istediği görüntü kalitesini izleyicilere olduğu gibi aktarmak için, 4K resim çözünürlüğü, HDR (yüksek dinamik aralık) ve Dolby Atmos™ ses özelliği gibi en yeni teknolojileri geliştirmek ve sunmak için birlikte çalıştı.

Sony BRAVIA MASTER Serisi AF9 OLED TV’de bulunan Netflix Modu, Netflix’teki görüntüleme deneyimine sadık bir sinema görüntüsü sunuyor.

Netflix renk bilimcileri ve Sony görüntü kalitesi mühendisleri iş birliğiyle geliştirilen Netflix Modu; sinema filmi yapım stüdyolarında standart referans olarak kullanılan ana monitörlere yakın bir görüntü kalitesini sunuyor. Kolay bir menü ayarıyla Netflix üyeleri, yönetmenlerin sunmak istediği hassas renklerle ve doğru dinamik kontrast oranıyla gözlerini şımartabiliyor. Bu durum özellikle, Netflix orijinal yapımı olan Lost in Space gibi; muhteşem dizilerdeki atmosferik ışıklı sahneleri ve başka dünyalara ait yaratıkları izlerken kendini gösteriyor.

Netflix Cihaz İş Ortaklığı Ekosisteminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Scott Mirer, iş birliğiyle ilgili olarak

“Yakın zaman önce Lost in Space’i izlerken canlı görüntülerden çok etkilendim. Yemyeşil ormanlar, ışık vurmuş karlı araziler gibi görsel ögeler beni Robinson’ların yaşadığı maceralarının içine daha çok çekti. Dünyanın dört bir yanındaki üyelerimize Sony’nin yeni BRAVIA MASTER Serisi TV’leri üzerinden; bu harika deneyimi yaşatmak ve oturma odalarına ilk kez Netflix Modu’yla film stüdyosu kalitesinde görüntü sunmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Sony’nin yarım asırlık TV mühendisliği uzmanlığının bir ürünü olan BRAVIA MASTER Serisi, bir evde mümkün olabilecek en yüksek kalitede görüntü sunuyor ve çeşitli akıllı özelliklerle birlikte Netflix Modu sunan tek TV serisi olarak öne çıkıyor.

Netflixblog

Exit mobile version