Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Sony, PlayStation 5 ile ilgili yeni ayrıntıları açıkladı (sonunda)

Sony, PlayStation 5 ile ilgili yeni ayrıntıları açıkladı (sonunda)

Sony sonunda PS5 ile ilgili bazı ayrıntıları paylaştı. Ancak bir çoğunun beklentisini karşıladığını söylemek zor gibi görünüyor. İşte detaylar…

Sony sonunda yeni oyun konsolu üzerindeki ufaktan perdeyi araladı ve PS5 hakkında bazı gerçek detayları ortaya çıkaran bir sunum gerçekleştirdi.

Bir çokları için ayrıntılar tamda istendiği gibi değil. Ancak nasıl göründüğünü, ne kadar ücreti olacağını ve net tür oyunlara ev sahipliği yapacağını henüz tam net değil… Bildiğimiz ve öğrendiğimiz en önemli şey ne tür bir donanımla karşımıza geleceği…

Sunum kesinlikle teknik bir sunum ve Oyun Geliştiriciler Konferansına uygun olarak hazırlanmış bir sunuma benziyor. Yine de PS5 hakkında en önemli şeyi öğretiyor. PS5 Hızlı….

PS4 ile PS5 arasındaki en önemli değişiklik?

Eski sürüm ile yani PS4 ile PS5 arasındaki en önemli değişiklik; HDD’den SSD Diske dönüşüm. 825GB SSD disk 5.5GB/s okuma hızları sağlıyor. Bunun anlamı oyunlarda geçiş sürelerinin kısalması olabilir. Hız aslında konsol için en önemli şey olduğunu düşünmesekte nasıl sonuç verdiğini görmek ilginç olabilir.

Yine de SSD’e geçiş ücreti artıracak mı? Yada PS5 için ne kadar ödememiz gerekecek? en önemli sorulardan birisi de bu. Daha güçlü GPU ve daha büyük SSD konsolun üretim maliyetini artırmış olabilir. Ancak Sony bunu belki de zararına satabilir. PS5’te oynanacak oyunlar ve türleri hakkında henüz netlik yok. Cerny; en popüler 100 oyunun lansman sırasında PS5’te oynanabileceğini söyledi.

PS5 hakkında hala bir gizem saklı.