Sosyal Medya

Donanım

Sony, Dualchock 4 Geri Buton Eklentisi duyurdu

Sony Dualshock 4 Geri Buton Eklentisi Duyurdu. DualShock 4 Back Button Attachment fazladan 16 fonksiyon kazandırıyor ancak estetik açıdan?

PS4 Oyun Kollarına Geri Düğmeleri ve ilave 2 program düğmesi ve 16 yeni Fonksiyon Eklendi

Sony, Dualchock 4 Geri Buton Eklentisini duyurdu.

Sony bugün, Dualshock 4 denetleyicisi için Back Button Attachment (Geri Düğmesi Eki) adı verilen resmi bir eklenti olduğunu açıkladı. Bu eklenti adından da anlaşılacağı gibi denetleyicinin arkasına yerleştiriliyor ve oyun koluna ilave fonksiyonlar eklemek için kullanılacak.

Dualchock 4 Geri Buton Eklentisi Özellikleri

Yeni eklenti aparatı, Dualshock’a denetleyicinin altındaki bağlantı noktası üzerinden cihaza ekleniyor. Kanatlar, denetleyici üzerindeki Üçgen veya RI gibi herhangi bir yerden 16’ya kadar foksiyonla eşlenebilir. Yuvarlak OLED ekran, her bir düğmenin o anda neyle eşlendiğini gösterir. Ekranın alt kısmına basark, göründüğü kadarıyla düğmeleri yeniden ayarlamanıza izin veriyor. Ayrıca kapladığı ses jakı için bir girişe sahiptir.

Estetik açıdan çok güzel duran bir ek olduğu söylenemez. Zira Dualshock 4‘ün göbeğinde tümör gibi kocaman görülüyor. Bunun kullanım ergonomisini nasıl etkileyeceğini merak ediyorum, zira zaten DS4 en mütevazi şekilde ifade etmem gerekirse ; en rahat kontrolörlerden biri değil. Yine de; bu potansiyel olarak DS4’ün bazı düğmelerine basmak için koordinasyona veya kabiliyete sahip olmayanlar için bir oyun değiştirici olabilir.

Bu, kontrol ünitesinin arka tarafına bir OLED ekran koymak biraz garip görünse de düğmelerin ne ile eşlendiğini görmek için onu döndürmeniz gerekiyor. Sony, iki düğmeniz için çeşitli durumlar için kişiselleştiren üç adede kadar “profile” sahip olabileceğinizi iddia ediyor; ancak bu söz konusu profiller arasında nasıl geçiş yaptığınızı paylaşmıyor.

Bunun konsolun kullanım ömrünün sonlarında ortaya çıktığı göz önüne alındığında muhtemel bir PS5‘in kontrol cihazının bir öncüsü olabileceğinden şüphelenmek daha doğru.

Dualshock 4 Geri Buton Eklentisi, ABD ve Kanada’da 23 Ocak 2020’de yaklaşık 29,99 ABD Doları ve 39,99 ABD Doları fiyatla satışa sunuluyor.

DualShock 4 Back Button Attachment