Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Sony PS5’i Parçalarına Ayırdı, Devasa Soğutucu ve SSD Yuvası Dikkat Çekiyor!

Sony PS5'i Parçalarına Ayırdı, Devasa Soğutucu ve SSD Yuvası Dikkat Çekiyor. Sony değişik bir videoyla karşımıza çıktı. PS5'i parçalarına ...

PS5 Parçalarına ayrıldı, Devasa Soğutucu ve SSD Yuvası Dikkat Çekiyor!

Parçalarına ayrılan PlayStation 5 – PS5’e dikkatle bakıldığında SSD yükseltmesi yapılmasında bir sıkıntı çıkmayacağı belli oluyor. Depolama alanının olduğu kısım geniş…

PlayStation 5’in iç kısımlarını görmek için bir yetkili servisin içerisine girmenize gerek yok. Sony, PS5’in yakında çıkacak olan oyun konsoluyla ilgili birkaç fikirden fazlasını sağlayan resmi fakat tuhaf bir şekilde rahatlatıcı parçalarına ayırma işlemi gerçekleştirdi.

Parçalarına ayrılmış PS5’in ilk dikkat çeken şeyi ise; ayrıntılı bir soğutma sistemine sahip olması. Her iki taraftan da hava çeken büyük bir 120 mm fan ve bildirildiğine göre; şekli ve hava akışı bir buhar odasından beklediğiniz soğutma türünü (Xbox Series X’te kullanılan gibi) sağlayan bir soğutucu var. Hatta “uzun vadeli” soğutma performansı sağlamak için AMD yapımı, sekiz çekirdekli CPU’da termal arayüz malzemesi olarak sıvı metal kullanmış durumda.

Ayrıca başka bir SSD eklerken fazla sorun yaşamayacağınız da oldukça açık görünüyor. Kıvrımlı beyaz panellerin her ikisi de kolayca çıkarken; PCIe 4.0 tabanlı bir M.2 sürücü takabileceğiniz göze çarpan bir SSD yuvasını da bulunuyor. Sadece PS5’in ana kartında yerleşik olan 825 GB’lık varsayılan depolama alanının yerini almasını beklemeyin. Ayrıca, iki özel tutucudaki tozu temizlemek için panelleri de çıkarabilirsiniz.

Parçalarına ayrılmış PS5’te CPU, 16GB GDDR6 belleği ve özel bir SSD denetleyicisi ile 350W güç kaynağı da bulunuyor…

Yine de yeni PS5 gizemini koruyor. Microsoft ve Sony’de sadece güce odaklı değil aynı zamanda çok sessiz bir cihaz yapma peşinde. Ayrıca üçüncü taraf yetkili servislerin daha farklı bir söküm işlemi süreci geliştirebilir.

İşte PS5 Nasıl Sökülür?