Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Sony, PSVR 2’nin lansmanında en az 20 oyun olacağını söyledi

PlayStation VR2'nin (PSVR 2) henüz bir çıkış tarihi belli olmuş olmayabilir, ancak Sony'nin bunun için büyük planları olduğu açık. Bir yatırımcı brifinginde şirket, bu yeni olası tanıtımda en az 20 "büyük" PSVR 2 oyunu olacağını açıkladı.

Sony, PSVR 2’nin lansmanında en az 20 oyun olacağını söyledi

Açıklanacak oyunlardan biri de ‘Half-Life: Alyx’…

Sony, PlayStation 5’in üretiminin desteklenmesinin yanı sıra, piyasaya yeni nesil bir ürün daha sunacak: yükseltilmiş bir sanal gerçeklik başlığı.

PlayStation VR2’nin (PSVR 2) henüz bir çıkış tarihi belli olmuş olmayabilir, ancak Sony’nin bunun için büyük planları olduğu açık. Bir yatırımcı brifinginde şirket, bu yeni olası tanıtımda en az 20 “büyük” PSVR 2 oyunu olacağını açıkladı. Tanıtım slaytı Horizon: Call of the Mountain için önemli sanat eserlerini içeriyordu. Bu, Horizon oyunlarının bir VR yan ürünü, ancak henüz onaylanmış bir PSVR 2 lansmanı değil.

Söz konusu oyunlardan herhangi birinin remaster, mevcut oyunların yükseltilmiş sürümleri (No Man’s Sky ve Tetris Effect gibi) veya diğer VR platformlarından bağlantı noktaları olup olmayacağı net değil. Her durumda, Sony’nin Half-Life: Alyx’i SteamVR’dan getirmesini umuyoruz.

Schell Games‘e göre, PSVR 2 geldiğinde kesinlikle mevcut olacak üçüncü taraf oyunlarından biri Among US VR. Platforma gelen diğer oyunlar arasında Myst geliştiricisi Cyan Worlds’ten Firmament, Fracked stüdyosu nDreams’ten birden fazla oyun ve Jurassic World Aftermath’in arkasındaki ekip olan Coatsink’ten bir oyun yer alıyor.

Hatırlanacağı üzere Sony, PSVR 2’nin tasarımını Şubat ayında açıklamıştı. Yeni Headset, yeni VR2 Sense kontrolörleri ile gelecek ve her göz için 2000 x 2040 piksel ekran çözünürlüğüne, 110 derecelik görüş alanına, maksimum 120Hz kare hızına ve 4K HDR desteğine sahip olacak.

Fiyat konusu ise henüz belli değil.