Sosyal Medya

Android

Sony Xperia Compact serisini yeniden canlandırabilir!

iPhone 12 mini'nin Android alternatifi yapmak isteyen Sony, Xperia Compact serisini yeniden canlandırmak istiyor. Şubat ayında...

Sony Xperia Compact serisini yeniden canlandırabilir!

Amaç aslında basit iPhone 12 mini’nin Android alternatifini yapmak istiyor…

iPhone 12 mini gibi küçük ve ideal boyutlarda bir Android premium alternatifini henüz gördünüz mü? yada böyle bir model istiyor musunuz?

Onleaks Sony’nin 2018’de XZ2 Compact’tan sonra üretimini bıraktığı küçük bir telefon serisini bu boşluğu doldurmak için yeniden canlandırmayı planladığını gösteren kanıtları paylaştı.

Cihaz iPhone 12 mini’ye göre biraz daha büyük gibi ancak 5.5 niçlik ekranı genel olarak küçültülmüş gövdesi ve Android işletim sistemi ile iyi ve düşük bütçeli bir  ” iPhone 12 mini Android Alternatifi “ olabilir.

Xperia Compact’ın hangi işlemciyi kullanacağı henüz belli değil ancak Sony çift arka kamera ki bunlardan biri 13MP olabilir; 8MP selfi kamerası ve 3.5mm kulaklık giriş sunabilir. Bir çok Sony akıllı telefonunda olduğu gibi açma kapama düğmesi aynı zamanda bir parmak izi okuyucu olarak işlev görebilir.

Söz konusu modelin Şubat ayında duyurulabileceği ancak ancak baharda piyasa olacağı öne sürülse de, Sony’nin iPhone 12 mini boşluğunu en hızlı şekilde kendisi açısından doldurmak isteyebileceğini tahmin etmek zor değil…

Küçük telefonlar için amiral gemisi fiyatı ödemek isteyeceklerin nasıl bir pazar oluşturduğu henüz tam bilinmiyor. Zira tüketici anketleri ve iPhone 12 mini satışlarının Ekim ve Kasım rakamlarına bakıldığında Apple’ın toplam akıllı telefon satışlarında sadece yüzde 6’lık bir payı var.  Belki bu durum ileriki zamanlarda değişebilir.

Küçük ama üst düzey özellikli akıllı telefon almayı isteyen ancak bir iPhone almayı da reddedenler için iyi bir alternatif olabilir…