TeknoTalk

Sony Xperia XA2 ve XA2 Ultra, Geniş Açı Selfi Çekmek isteyen?

Sony CES’te Orta Seviye Modeli Xperia XA2 ve Xperia XA2 Ultra’ı Duyurdu.

Sony Xperia XA2 ve XA2 Ultra Modellerini CES 2018’te Duyurdu. Geniş Açı Selfi Çekmek için ideal! Sony Xperia XA2 ve XA2 Ultra, Xperia L2 CES 2018…

CES son yıllarda akıllı telefon duyurmak için akıllıca ve doğru bir etkinlik mi bilemiyorum ancak Sony; Dünya Mobil Kongresi öncesi farklı düşünmüş olsa gerek. Sony CES 2018’te yeni orta sınıf cihazları Xperia XA2 ve Xa2 Ultra’yı duyurdu.

Xperia XA2 Sony’nin Xperia estetiğini Qualcomm’un Snapdragon 630 mobil işlemci ve 3GB RAM ile harmanladığı bir model olarak dikkat çekiyor. Sony XA1 modelinden oldukça farklı olarak 1080p 5.2 inçlik ekran ile oldukça iyi bir sıçrama yapıyor. Özellikle çözünürlük açısından. XA1‘den daha büyük bir ekrana sahip olmasından ötürü Android 8.0’ın tweak yapılanması için ekstra alana sahip olacağınız anlamına geliyor.

Sony Xperia XA2 Galeri

 

Sony müşterilerinin Xperia cihazları almak istemelerinde kuşkusuz en büyük etkenlerden birisi sahip olduğu SONY kameraları olmuştur. Bu nedenle şirketin etkileyici 23 megapiksel sensörlerinden biriyle hibrid otofokus ve 4K video kaydı ve 120 fps’lik yavaş çekim çekimi desteği ile XA2’yi sunması sürpriz olmadı. Kameranın ISO 12,800’e kadar çekim yapabilmesi sayesinde düşük ışık performansının da saygı duyulacak seviyede olması sağlanmış.

Sony Xperia XA2 ve XA2 Ultra ile Geniş Açı Selfi için telefonu ters çevirdiğiniz 8 Megapiksellik geniş açılı bir selfi kamerası göreceksiniz.

Ayrıca bugün duyurulan iki modelde arka tarafa monte edilmiş bir parmak izi okuyucu yerleştirilmiş. Görünen o ki XA2’nin tüm sürümleri artık parmak izi okuyucu ile birlikte gelecek.

Sony Xperia XA2 Ultra  Galeri

Xperia XA2 Ultra ise aynı tema üzerinde daha iyi bir varyasyona sahip. XA2 ile aynı Snapdragon 630 işlemciye sahip ancak RAM olarak 4G RAM’e sahip. 32 GB veya 64 GB yerel depolama alanı, 6 inçlik full HD daha büyük bir ekrana sahip. Değişiklik sadece ekran Boyutunda mı? Elbette hayır, ön tarafta XA2’deki geniş açı selfi özelliğine 2 adet 8 MP’lik geniş açık kamerası ile 16 MP’lik bir avantaj sağlanmış. 3,580 mAh’lik pil kardeşi ile aynı.

Bir de Sony Xperia L2 Modeli Duyurdu

Seriyi tamamlamak daha mütevazi Xperia L2, 3Gb RAM ve 32GB’a kadar depolama alanı ile birlikte 1.5GHz hızında çalışan (şu anda belirtilmemiş) dört çekirdekli yonga setli model duyurdu. L2 5.5 inç ekran XA2’den daha büyük gibi görünebilir ancak çözünürlük 720p. Ayrıca Android 7.1.1 Nougat ve daha az etkileyici 13 Mp’lik bir kameraya sahip.

Sony Xperia L2 Galeri

 

Tüm bu yeni modelleri için fiyat bilgisi henüz paylaşılmadı. bu 3 modelde bu ay satışa sunulacak.

Engadget

 

 

 

Exit mobile version