Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Sony, yeni 2022 model BRAVIA XR TV serisini duyurdu!

Sony’nin yeni BRAVIA XR televizyon ürün gamında Mini LEDMASTER Serisi 8K çözünürlüklü Z9K ve 4K çözünürlüklü X95K modelleri, OLED MASTER Serisi 4K çözünürlüklü A95K, A90K ve A80K modelleri ve yine 4K çözünürlüğe sahip X90K LED modeli yer alıyor. 

Sony, yeni 2022 model BRAVIA XR TV serisini duyurdu!

Sony’nin yeni BRAVIA XR televizyon ürün gamında Mini LEDMASTER Serisi 8K çözünürlüklü Z9K ve 4K çözünürlüklü X95K modelleri, OLED MASTER Serisi 4K çözünürlüklü A95K, A90K ve A80K modelleri ve yine 4K çözünürlüğe sahip X90K LED modeli yer alıyor. 

Gücünü Cognitive Processor XR™’dan (Bilişsel İşlemci XR) alan eşsiz XR Backlight Master Drive, Z9K ve X95K modellerindeki en yeni nesil Mini LED, arka ışığı büyük bir hassasiyetle kontrol ederek müthiş bir parlaklık sağlıyor.

Göz kamaştırıcı parlaklıkların ve derin siyahların yanı sıra ışıklı alanların etrafında neredeyse hiç parlama ve hale oluşmadan doğal orta tonları en güzel şekilde ortaya sererek eşi görülmemiş bir dinamik aralıkta izleme imkanı sunuyor.  Cognitive Processor XR™ aynı zamanda A95K’mızın XR Triluminos Max teknolojisine sahip yeni OLED paneline de güç veriyor. Böylece yeni OLED, Sony’nin doğal tonlardaki en geniş renk paletine sahip oluyor. Kendi kendini aydınlatan milyonlarca bağımsız pikseli ile A95K, hiç olmadığı kadar fazla renke yepyeni bir izleme deneyimi sunuyor.

Bu yeni inovasyonlar, içerik üreticisinin en iyi ve en sürükleyici izleme deneyimini sunmasına yardımcı oluyor. İzleyiciler, sesin konumunu ekrandaki görüntüyle hassas bir şekilde eşleştirmek üzere tasarlanmış teknolojiler sayesinde OLED modellere özel Acoustic Surface Audio+™, LED modellerde ise Acoustic Multi-Audio™’ ile film izlerken tam anlamıyla kapsayıcı bir görsel-işitsel deneyim elde edebiliyor. Bu seride aynı zamanda kişiselleştirilebilen ev içi eğlenceye zenginlik katan yeni özellikler de yer alıyor. Sony, Netflix ile birlikte görüntü işlemeyi ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlayan ve böylelikle kullanıcıların favori programlarının,filmlerinin her koşulda içerik üreticisine sadık kalarak orijinal haliyle görünmesini sağlayan Netflix Adaptive Calibrated Mode’u kullanıma sunuyor. Ek olarak Sony’nin yeni BRAVIA CORE Calibrated Mode’u, ekrandaki görüntü kalitesini içerik üreticisinin orijinal vizyonuyla daha iyi uyum sağlayacak şekilde otomatik olarak ayarlıyor.

Tüm 2022 model BRAVIA XR televizyonlar aynı zamanda,” PlayStation®5’ için Mükemmel” nitelikte iken, seride PS5®’e özel Otomatik HDR Ton Eşleme (Auto HDR Tone Mapping) ve Otomatik Tür Resim Modu (Auto Genre Picture Mode) özellikleri de bulunuyor.

Bu yıl Sony ayrıca, kullanıcıların nerede oturduklarını algılayan, buna göre sesi ve görüntüyü optimize eden yeni geliştirilmiş orijinal BRAVIA CAM kamerayı da piyasaya sunuyor. Hareketle kontrol, görüntülü sohbet ve daha pek çok eğlenceli, yeni deneyimler bu kamerayla birlikte keşfedilmeyi bekleyenler arasında.

Daha büyük TV ekranlarına yönelik talep artarken daha fazla kaynak ve enerji kullanımı riski ortaya çıkıyor. Sony’nin “Sıfıra Giden Yol(Road to Zero)” adını taşıyan küresel çevre planı, 2050 yılı itibarıyla ürünlerinin kullanım ömrü boyunca ve Sony ticari faaliyetleri kapsamında sıfır çevresel ayak izine ulaşarak sürdürülebilir toplum vizyonunda başarıya ulaşmayı hedefliyor. Bu hedefler göz önünde bulundurularak tasarlanılan 2022 model televizyonlarda, Sony tarafından geliştirilen SORPLAS™ ile yüksek oranda geri dönüştürülmüş plastik malzeme kullanılmıştır. Sony, SORPLAS™ kullanarak tasarımdan ve dayanıklılıktan ödün vermeden geri dönüştürülmüş malzeme kullanımını arttırdı ve geri dönüştürülmemiş plastik kullanımını %60’a kadar azalttı; bu oran yaklaşık 140.000.000 CD’ye denk geliyor. Ayrıca, Sony’nin BRAVIA CAM’i izleyiciler artık TV önünde olmadığında bunu algılayabiliyor ve enerji tasarrufu sağlamak adına ekranı karartıyor.

2022 BRAVIA XR serisinde öne çıkan özellikler:

  • Cognitive Processor XR™: Cognitive Processor XR™ (Bilişsel İşlemci XR) ile görüntü ve sesi bir üst seviyeye taşıyın. Sony BRAVIA XR™ TV’lerde bulunan devrim niteliğindeki işlemcimiz, akıl almaz derecede gerçekçi bir deneyim için içerikleri tıpkı insanların gördüğü ve duyduğu şekilde yeniden üretir. Görüntüler; gerçek yaşamdaki gibi bir derinlik, olağanüstü bir kontrast ve müthiş canlı renkler sunacak şekilde özellikle odak noktası etrafında çapraz analize tabii tutulur ve netleştirilir.
  • XR Backlight Master Drive: Gücünü Cognitive Processor XR’dan alan XR Bakclight Master Drive, binlerce küçük, ultra yoğun Mini LED’i mutlak bir kesinlikle ve birbirinden bağımsız şekilde kontrol edebilmek üzere Sony tarafından geliştirilen bölgesel karartma algoritmasını kullanır ve bu sayede olağanüstü parlaklık, etkileyici dinamik aralık, derin siyahlar ve müthiş doğal orta tonlar sunar.
  • Acoustic Surface Audio+™/Acoustic Multi-Audio™ (Akustik Yüzey Sesi+ / Akustik Çoklu Ses): Gerçekten kapsayıcı bir görsel-işitsel deneyim için bu güçlü özellikler, sesin ekrandaki görüntüyle tam olarak eşleşmesini sağlar.
  • 360 Spatial Sound Personalizer (360 Mekansal Ses Kişiselleştirici): Bu teknoloji, BRAVIA XR TV’lerle bir araya geldiğinde Sony’nin SRS-NS7’si gibi kablosuz boyun bantlı hoparlörler ya da seçili Sony kulaklıklar için ideal şekilde optimize edilmiş, minimum konfigürasyon gerektiren, konumsal ses deneyimi sunar. Bu birlikteliğe özel olarak üretilen aplikasyonlar, kullanıcıların kendi kulak şeklini analiz ederek sinematik ses alanını bile buna göre kişiselleştirebilmektedir.
  • Sony’nin ses ürünleriyle deneyimi katlayın: Sony’nin yeni BRAVIA XR TV’leri, HT-A9 Ev Sineması Sistemi ya da HT-A7000 sound bar’lar gibi bir dizi Sony ürünüyle mükemmel şekilde eşleşir. Mekansal ses teknolojisinin en ileri noktasındaki yeni 360 Mekansal Ses Haritalama, HT-A7000 modeline güncelleme ile eklenecektir.   Sesi, TV’nin izleneceği  odaya göre ayarlayan bu teknoloji, daha geniş ve daha kapsayıcı bir sinematik ses alanı elde etmek üzere mekâna en uygun şekilde yerleştirilmiş fantom (hayalet) hoparlörler oluşturur. BRAVIA XR TV, Akustik Merkez Senkronizasyonu özelliğini kullanarak 360 Mekansal Ses Haritalama düzeninin bir parçası olan ev sinema sistemi ya da sound bar için merkezi kanal rolü oynar ve sesin ekrandaki görüntüyle mükemmel şekilde eşleşmesini sağlar.   
  • BRAVIA CAM6Bu çığır açan yeni teknoloji, görüntü ve ses kalitesini optimize ederek kullanıcıların daima evdeki en iyi koltuğa yerleşmiş gibi hissetmelerini sağlar. BRAVIA Cam aynı zamanda hareketlerle kontrol, görüntülü sohbet ve daha pek çok eğlenceli, yeni deneyim sunar.
  • Ambient Optimization Pro (Profesyonel Ortam Optimizasyonu): Kullanıcılar BRAVIA XR TV’lerini BRAVIA CAM’e bağlayarak TV keyfini bambaşka bir biçimde çıkarabilirler. BRAVIA CAM, kullanıcıların odanın neresinde olduğunu ve TV’den ne kadar uzaklıkta olduklarını algılar ve ses-görüntü ayarlarını onlara en uygun olacak şekilde yapar.  
  • Google TV: 700.000’den fazla filmi, programı, canlı TV kanallarını, uygulama ve aboneliklerle çok daha fazlasını bir araya getirir ve hepsini sorunsuz şekilde organize eder. Kişiselleştirilmiş önerilerle ne izleyeceğinizi kolayca bulabilir, programlar ve filmler arasından izlemek istediklerinizi yer imiyle kaydedip tek bir liste haline getirerek takip edebilirsiniz. Kullanıcılar isterlerse izleme listelerine Google Arama ile telefonlarından ya da dizüstü bilgisayarlarından bile ekleme yapabilirler.
  • Birinci Sınıf Uzaktan Kumanda: Basitleştirilmiş düğmeleri ve karanlıkta bile kullanıcının her şeyi net görebilmesini sağlayan arka ışığıyla yeni birinci sınıf alüminyum uzaktan kumandanın hem kullanımı hem de temizlemesi kolaydır.
  • BRAVIA CORE: BRAVIA CORE2 uygulaması, bir BRAVIA XR TV satın aldığınızda hazır yüklü olarak gelen, ücretsiz 10 adede kadar film ve 24 ay sınırsız akış içeren bir sinema hizmetidir. BRAVIA XR teknolojisi, Pure Stream™ ve IMAX® Enhanced ile içerikler, çarpıcı görsellik ve etkileyici ses kalitesinde sunulur. BRAVIA CORE Calibrated Mode ile filmler olağanüstü bir ‘evde film izleme’ deneyimi yaratmak üzere otomatik olarak en uygun şekilde ayarlanır. Zamanla uygulama deneyimi yeni özelliklerle zenginleştirilecek BRAVIA CORE, 2022’de 75’ten fazla ülkede kullanıma açık olacaktır.
  • Netflix Adaptive Calibrated Mode: İçerik üreticisinin niyetine her türlü aydınlatma koşulunda sadık kalınmasını sağlamak üzere Sony’nin BRAVIA XR ortam ışığı sensöründen yararlanan yeni bir ekran modudur. Sony’nin bu özellik bağlamında Netflix’le yaptığı yakın iş birliği sayesinde izleyiciler ister karanlık ister iyi aydınlatılmış bir ortamda olsun, hassas renkler, doğru kontrast ve hızlı hareketli sahnelerde görüntü keskinliği ile Netflix içeriklerinin keyfini çıkarabilirler.1
  • PlayStation®5 için Mükemmel: Muhteşem bir oyun deneyimi elde etmek için bir BRAVIA XR TV’yi PlayStation®5 konsoluyla eşleştirin. İster oyun oynamak ister film izlemek için kullanılsın, yalnızca BRAVIA XR TV’ler PlayStation®5 konsolu için en iyi görüntü ayarlarını otomatik olarak yapıp görüntüyü optimize edebilir. Sürükleyici görüntü ve sesler sayesinde kullanıcılar kendilerini aksiyonun tam ortasındaymış gibi hissedeceklerdir. Ve HDMI 2.1’deki 4K 120fps hızla Sony TV’ler, tepkiye duyarlı bir oyun deneyimi için sorunsuz ve net geçişler sağlayacaktır. 3
  • Sürdürülebilirlik taahhüdü: Sony, geliştirme sürecinden izleme deneyimine kadar her aşamada sürdürülebilirlik taahhüdüne sıkı sıkıya bağlıdır. Bu yıl, seçili modellerde Sony’nin geliştirdiği SORPLAS™ kullanılmıştır; %99 geri dönüştürülmüş bir plastik materyal olan SORPLAS™, geri dönüştürülmemiş plastik kullanımını %60’a kadar azalttı7. TV ambalaj boyutu da yaklaşık %15 oranında küçültüldü; mürekkep (%90 civarı) ve plastik (%35 civarı) kullanımında da kayda değer bir azalma oldu.8 Bunları yanı sıra, BRAVIA CAM, izleyicilerin artık TV karşısında olmadığını algılayarak enerji tasarrufu sağlamak üzere ekranı karartabiliyor. Daha fazla bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://www.sony.net/electronics/eco-tv?press-release.

Yeni Sony TV modelleri ve öne çıkan özellikler

MASTER Serisi Z9K 85” ve 75” 8K Mini LED TV özellikleri:

  • Bilişsel İşlemci XR insanların görme ve duyma biçimlerini anlar ve böylelikle izleyicilerin kendilerini en sevdikleri içeriklere tamamen kaptırmalarına imkân veren devrim niteliğinde bir deneyim sunar.
  • XR Backlight Master Drive yüksek parlaklık ve derin siyahlar arasında olağanüstü bir kontrast elde etmek üzere en yeni nesil Mini LED arka ışığı kusursuz şekilde kontrol eder.
  • XR Triluminos™ Pro ve XR Contrast Booster 20, olağanüstü siyah kontrastla milyarlarca rengi açığa çıkarmak üzere güç birliği yapar.
  • X-Anti Reflection dikkat dağıtacak unsurlardan uzak bir izleme deneyimi için yansımayı en aza indirger.
  • X-Wide Angle™ teknolojisi, hangi açıdan izlenirse izlensin renk çeşitliliği ve parlaklığı koruyarak canlı, gerçekçi renkler sunar.
  • BRAVIA CORE Calibrated Mode2
  • Acoustic Multi-Audio™ yön sinyali alan ses kaynaklarının verimliliğini artırmak üzere TV’nin üstünde ve her iki tarafındaki toplam dört tweeter’dan yararlanır ve böylece daha sinematik bir deneyim için görüntü ve sesin tam anlamıyla uyum içinde olmasını sağlar.
  • Akustik Merkez Senkronizasyonu, daha iyi bir işitsel deneyim için TV ve sound bar’dan gelen ses çıkışını optimize eder.11
  • BRAVIA CAM6 ve Profesyonel Ortam Optimizasyonu
  • Google TV ile bir dizi içeriğe ve hizmete hızlı erişim.13
  • Eller serbest ses özellikleri.
  • Birinci sınıf uzaktan kumanda 
  • Kusursuz Kenar ile Minimalist Tek Parçalı tasarım ve tek bir temperli cam levha, kullanıcıların dikkat dağıtacak bir unsur olmaksızın büyük ekranda gerçekten sürükleyici bir izleme deneyimi elde etmek için görüntüye odaklanabilmelerini sağlar.
  • Üç yönlü stant daha az yer kaplayan dar kurulum, dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak için standart kurulum ve TV’yi yükseltip bir sound bar sistemi entegre etmek için sound bar kurulumu olmak üzere üç ayrı stant konumu seçeneği sunar.

Z9K hakkında daha fazla bilgi için: https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/z9k-series

MASTER Serisi A95K 65” ve 55” OLED TV özellikleri:

  • Bilişsel İşlemci XR insanların görme ve duyma biçimlerini anlar ve böylelikle izleyicilerin kendilerini en sevdikleri içeriklere tamamen kaptırmalarına imkân veren devrim niteliğinde bir deneyim sunar.
  • XR OLED Contrast Pro, parlaklığı, parlak alanlarda daha yüksek seviyeler ve gölgede daha derin siyahlar için ayarlarken yeni XR Triluminos Max de her detayda doğal tonları yeniden üretebilmek için en geniş renk paletine erişim yeteneğine sahiptir.
  • Yeni OLED (QD-OLED) panel geleneksel TV’lere kıyasla renk parlaklığını %200’e kadar artırır.
  • Acoustic Surface Audio+™ ekranı çok kanallı bir hoparlöre dönüştürmek için özel aktüatörler kullanır ve böylece ses, doğrudan ekrandaki görüntüyle eşleşir. TV’de iki büyük aktüatör ve iki subwoofer yer alır.
  • Akustik Merkez Senkronizasyonu daha iyi bir ses deneyimi için TV’nin ve sound bar’ın ses çıkışını optimum hale getirir 11
  • BRAVIA CORE Calibrated Mode 2
  • BRAVIA CAM6 ve Profesyonel Ortam Optimizasyonu15
  • Google TV ile bir dizi içeriğe ve hizmete hızlı erişim. 13
  • Eller serbest ses özellikleri
  • Birinci sınıf uzaktan kumanda
  • İkili Stil iki farklı izleme formatı sunar; ‘ön konum’ en kapsayıcı deneyim için ekranı öne doğru çıkarırken ‘arka konum’ kullanıcıların TV’yi odanın dekoruyla uyum sağlayacak şekilde duvara yakın yerleştirmesine olanak sağlar. 

A95K hakkında daha fazla bilgi için: https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/a95k-series

X95K 85”, 75” VE 65” 4K Mini LED TV özellikleri:

  • Bilişsel İşlemci XR insanların görme ve duyma biçimlerini anlar ve böylelikle izleyicilerin kendilerini en sevdikleri içeriklere tamamen kaptırmalarına imkân veren devrim niteliğinde bir deneyim sunar.
  • XR Backlight Master Drive yüksek parlaklık ve derin siyahlar arasında olağanüstü bir kontrast elde etmek üzere en yeni nesil Mini LED arka ışığımızı kusursuz şekilde kontrol eder.
  • XR Triluminos™ Pro ve XR Contrast Booster 20, olağanüstü siyah kontrastla milyarlarca rengi açığa çıkarmak üzere güç birliği yapar.
  • X-Anti Reflection dikkat dağıtacak unsurlardan uzak bir izleme deneyimi için yansımayı en aza indirger.
  • X-Wide Angle™ teknolojisi, hangi açıdan izlenirse izlensin renk çeşitliliği ve parlaklığı koruyarak canlı, gerçekçi renkler sunar.
  • BRAVIA CORE Calibrated Mode2
  • Acoustic Multi-Audio™ yüksek frekanslı seslerin sahnenin doğru yerinden gelmesini sağlamak için ses konumlandırma tweeter’larından yararlanır ve böylece ekrandaki görüntüyle ses tam olarak eşleşir. Bu ses konumlandırma tweeter’ları, gerçekçiliği artırmak üzere yüksek ses tonu olan alanlarda ses konumlandırmayı yönetirken sol ve sağ subwoofer’lar da TV nerede olursa olsun güçlü bas elde edilmesini sağlar.
  • Akustik Merkez Senkronizasyonu daha iyi bir işitsel deneyim için TV ve sound bar’dan gelen ses çıkışını optimize eder.11
  • BRAVIA CAM6 aksesuar uyumlu ve Profesyonel Ortam Optimizasyonu 15
  • Google TV ile bir dizi içeriğe ve hizmete hızlı erişim.13
  • Eller serbest ses özellikleri.
  • Birinci sınıf uzaktan kumanda 
  • Kusursuz Kenar ile Minimalist Tek Parçalı tasarım ve tek bir temperli cam levha, kullanıcıların dikkat dağıtacak bir unsur olmaksızın büyük ekranda gerçekten sürükleyici bir izleme deneyimi için görüntüye odaklı kalabilmelerini sağlar.
  • Üç yönlü stant daha az yer kaplayan dar kurulum, dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak için standart kurulum ve TV’yi yükseltip bir sound bar sistemi entegre etmek için sound bar kurulumu olmak üzere üç ayrı stant konumu seçeneği sunar.

 

X95K hakkında daha fazla bilgi için: https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/x95k-series

MASTER Serisi A90K 48” ve 42” OLED TV özellikleri:

  • Bilişsel İşlemci XR insanların görme ve duyma biçimlerini anlar ve böylelikle izleyicilerin kendilerini en sevdikleri içeriklere tamamen kaptırmalarına imkân veren devrim niteliğinde bir deneyim sunar.
  • XR OLED Contrast Pro parlaklığı, parlak alanlarda daha yüksek seviyeler ve gölgede daha derin siyahlar için ayarlarken yeni XR Triluminos Pro da her rengi gerçek hayatta görülen ince farklılıklarla yeniden üretmek için daha geniş bir renk paleti sağlar.
  • BRAVIA CORE Calibrated Mode2
  • Acoustic Surface Audio+™ ekranı çok kanallı bir hoparlöre dönüştürmek için özel aktüatörler kullanır ve böylece ses, doğrudan ekrandaki görüntüyle eşleşir. TV’de iki büyük aktüatör ve iki subwoofer yer alır.
  • Akustik Merkez Senkronizasyonu daha iyi bir işitsel deneyim için TV ve sound bar’dan gelen ses çıkışını optimize eder.11
  • BRAVIA CAM6 aksesuar uyumlu ve Profesyonel Ortam Optimizasyonu15
  • Google TV ile bir dizi içeriğe ve hizmete hızlı erişim. 13
  • Eller serbest ses özellikleri.
  • Birinci sınıf uzaktan kumanda. 
  • Kusursuz Kenar cam yuvasına sahip Minimalist Tek Parçalı tasarım, ekranı doğası itibarıyla zarif olan tek bir cam levhayla kucaklar ve izleyicilerin dikkatleri dağılmadan görüntüye odaklanabilmelerini sağlar.
  • Esnek iki yönlü stant, dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmayı sağlayan standart kurulum ve TV’yi yükseltip bir sound bar sistemi entegre edebilmeyi sağlayan sound bar kurulumu da dahil olmak üzere farklı stant konumu seçenekleri sunar. Orta plakası alüminyum olan ayarlanabilir stant sayesinde kullanıcılar TV’yi ve sound bar’ı oyun monitörü olarak kullanmak amacıyla masa üstüne yerleştirebilirler.

 

A90K hakkında daha fazla bilgi için: https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/a90k-series

A80K 77” sınıfı, 65” ve 55” OLED TV özellikleri:

  • Bilişsel İşlemci XR insanların görme ve duyma biçimlerini anlar ve böylelikle izleyicilerin kendilerini en sevdikleri içeriklere tamamen kaptırmalarına imkân veren devrim niteliğinde bir deneyim sunar.
  • XR OLED Contrast Pro parlaklığı, parlak alanlarda daha yüksek seviyeler ve gölgede daha derin siyahlar için ayarlarken yeni XR Triluminos Pro da her rengi gerçek hayatta görülen ince farklılıklarla yeniden üretmek için daha geniş bir renk paleti sağlar.
  • BRAVIA CORE Calibrated Mode2
  • Acoustic Surface Audio+™ ekranı çok kanallı bir hoparlöre dönüştürmek için özel aktüatörler kullanır ve böylece ses, doğrudan ekrandaki görüntüyle eşleşir. TV’de üç aktüatör ve iki subwoofer yer alır. Aktüatörlerin ikisi tiz sesler için olup ses lokalizasyonunu ve surround sesi güçlendirir.
  • Akustik Merkez Senkronizasyonu daha iyi bir işitsel deneyim için TV ve sound bar’dan gelen ses çıkışını optimize eder.11
  • BRAVIA CAM6 aksesuar uyumlu ve Profesyonel Ortam Optimizasyonu 15
  • Google TV ile bir dizi içeriğe ve hizmete hızlı erişim. 13
  • Standart Uzaktan Kumanda basit, kullanımı kolay ve zahmetsizce temizlenebilir bir tasarıma sahiptir.
  • Metal Gömme Yüzeye sahip minimalist tek parçalı tasarım, ekranı doğası itibarıyla zarif olan tek bir cam levhayla kucaklar ve izleyicilerin dikkatleri dağılmadan görüntüye odaklanabilmelerini sağlar.
  • Üç yönlü stant, daha az yer kaplayan dar kurulum, dikkat dağıtan unsurları ortadan kaldırmak üzere standart kurulum ve TV’yi yükselterek bir sound bar sistemi entegre etmek için kullanılan sound bar kurulumu olmak üzere üç ayrı stant konumu seçeneğine sahiptir.

A80K hakkında daha fazla bilgi için: https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/a80k-a83k-a84k-series

X90K 85”, 75”, 65” ve 55” 4K LED TV özellikleri:

  • Bilişsel İşlemci XR insanların görme ve duyma biçimlerini anlar ve böylelikle izleyicilerin kendilerini en sevdikleri içeriklere tamamen kaptırmalarına imkân veren devrim niteliğinde bir deneyim sunar.
  • Full Array LED panelin hassasiyetiyle bir araya gelen XR Triluminos Pro ve XR Contrast Booster 10, daha geniş bir renk gamı yelpazesinde derin siyahlar ve yoğun parlaklık ile üstün gerçekçilik sağlar.
  • BRAVIA CORE Calibrated Mode2
  • Acoustic Multi-Audio™ tam anlamıyla kapsayıcı bir deneyim için sesin aksiyonu takip etmesini sağlayan iki ses konumlandırma tweeter’ından yararlanır. Bağımsız amfiler, bu hoparlörlerin yüksek tonlu alanlarda ses konumlandırma yapabilmesini hassas şekilde yönetebilmek üzere ayrı ayrı kontrol edilir ve böylece daha fazla gerçekçilik için ses basıncı ve dengesi artırılmış olur.
  • Akustik Merkez Senkronizasyonu daha iyi bir işitsel deneyim için TV ve sound bar’dan gelen ses çıkışını optimize eder.11
  • BRAVIA CAM6 aksesuar uyumlu ve Profesyonel Ortam Optimizasyonu15
  • Google TV ile bir dizi içeriğe ve hizmete hızlı erişim. 13
  • Standart Uzaktan Kumanda, basit, kullanımı kolay ve temizlemesi zahmetsiz bir tasarıma sahiptir.
  • Gömme yüzeyli Minimalist Tek Parçalı Tasarım, ekranı maksimize ederken cam yuvasını da minimize eder ve böylece kullanıcılar esas önemli olana, yani görüntüye odaklanabilirler.
  • Üç yönlü stant, daha az yer kaplayan dar kurulum, dikkat dağıtan unsurları ortadan kaldırmak üzere standart kurulum ve TV’yi yükselterek bir sound bar sistemi entegre etmek için kullanılan sound bar kurulumu olmak üzere üç ayrı stant konumu seçeneğine sahiptir.

X90K hakkında daha fazla bilgi için: https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/x90k-x93k-x94k-series

 X85K 85”, 75”, 65”, 55”, 50” ve 43” 4K LED TV özellikleri:

  • 4K HDR Processor X1™, nesne tabanlı HDR remaster teknolojisiyle daha fazla derinlik, doku ve doğal renk üretir.
  • 4K X-Reality™ PRO resim işleme teknolojisi, çarpıcı bir netlik için her pikselin kalitesini yükseltir. Gelişmiş gürültü azaltma teknikleri ve özel bir desen veritabanı, her sahnenin gerçekçi ayrıntılarla dolu olmasını sağlar.
  • 100Hz yerel panel
  • Triluminos Pro, daha geniş bir renk paleti ve daha doğal tonlarla izleme deneyiminize zenginlik katar.
  • X-Balanced hoparlörler güçlü ve kapsayıcı bir ses ortamı sağlar.
  • BRAVIA CAM6 aksesuar uyumlu ve Ortam Optimizasyonu15
  • Google TV ile bir dizi içeriğe ve hizmete hızlı erişim. 13
  • Standart Uzaktan Kumanda basit, kullanımı kolay ve zahmetsizce temizlenen bir tasarıma sahiptir.
  • Gömme yüzey, ekranı maksimize ederken cam yuvasını minimize eder, böylece kullanıcılar esas önemli olana, yani görüntüye odaklanabilirler.
  • İki yönlü stant daha az yer kaplayan dar kurulum ve dikkat dağıtan unsurları ortadan kaldırmayı sağlayan standart kurulum olmak üzere iki stant konumu seçeneği sunar.

X80K 75”, 65”, 55”, 50” ve 43” 4K LED TV özellikleri:

  • 4K HDR Processor X1™ , nesne tabanlı HDR remaster teknolojisiyle daha fazla derinlik, doku ve doğal renk üretir.
  • 4K X-Reality™ PRO resim işleme teknolojisi, çarpıcı bir netlik için her pikselin kalitesini yükseltir. Gelişmiş gürültü azaltma teknikleri ve özel bir desen veritabanı, her sahnenin gerçekçi ayrıntılarla dolu olmasını sağlar.
  • Triluminos Pro daha geniş bir renk paleti ve daha doğal tonlarla izleme deneyiminize zenginlik katar.
  • X-Balanced hoparlörler güçlü ve kapsayıcı bir ses ortamı sağlar.
  • BRAVIA CAM6 aksesuar uyumlu ve Ortam Optimizasyonu15
  • Google TV ile bir dizi içeriğe ve hizmete hızlı erişim. 13
  • Standart Uzaktan Kumanda basit, kullanımı kolay ve zahmetsizce temizlenen bir tasarıma sahiptir.
  • Gömme yüzey, ekranı maksimize ederken cam yuvasını minimize eder, böylece kullanıcılar esas önemli olana, yani görüntüye odaklanabilirler.
  • İki yönlü stant daha az yer kaplayan dar kurulum ve dikkat dağıtan unsurları ortadan kaldırmayı sağlayan standart kurulum olmak üzere iki stant konumu seçeneği sunar.

X80K hakkında daha fazla bilgi için: https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/x80k-x81k-series