Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Sophos, SE Labs Uç Nokta Koruma Testlerinde Kusursuz Sonuçlara İmza Attı

Sophos Intercept X, SE Labs’ın Kurumsal, KOBİ ve Tüketici kategorilerine yönelik uç nokta güvenliği değerlendirmelerinde 0 toplam koruma skoru elde etti.

Sophos, SE Labs Uç Nokta Koruma Testlerinde Kusursuz Sonuçlara İmza Attı

Sophos Intercept X, SE Labs’ın Kurumsal, KOBİ ve Tüketici kategorilerine yönelik uç nokta güvenliği değerlendirmelerinde %100 toplam koruma skoru elde etti.

Siber güvenliği hizmet olarak geliştiren ve sunan dünyanın lider şirketi Sophos, sunduğu uç nokta güvenlik ürünlerinin 2022’nin üçüncü çeyreğinde gerçekleştirilen SE Labs koruma testlerinin tamamında kusursuz sonuçlara imza attığını duyurdu. Sophos uç nokta güvenlik ürünleri Kurumsal, KOBİ ve Tüketici kategorilerinin her üçünde Koruma Doğruluğu, Meşru Doğruluk ve Toplam Doğruluk açısından yapılan değerlendirmelerde %100 tam puan aldı.

Sophos’un üçüncü parti testlere düzenli katılımının bilgi ve şeffaflık açısından önemli olduğunu söyleyen SophosLabs Kıdemli Başkan Yardımcısı Simon Reed,

“Ürünlerimiz dünyanın her yerinde farklı müşteriler tarafından kullanılıyor. Endüstri analistleri ve test şirketleri tarafından lider kabul ediliyoruz. Sophos, SE Labs dahil olmak üzere birden fazla üçüncü parti test ortamında sürekli olarak güçlü sonuçlar elde ediyor. Bu başarımızdan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Sophos’un önde gelen uç nokta güvenlik teklifleri arasında fidye yazılımlarına karşı koruma teknolojisi, derin öğrenmeye dayalı yapay zeka, açıklardan yararlanmanın önlenmesi ve saldırıların engellenmesi için etkin saldırı azaltma tekniklerini birleştiren Sophos Intercept X ve Sophos XDR (Genişletilmiş Algılama ve Yanıt) ürünleri yer alıyor. Bu ürünler SophosLabs, Sophos SecOps ve SophosAI ekiplerinden oluşan bir çapraz operasyonel görev gücü olan Sophos X-Ops tehdit istihbaratı tarafından destekleniyor. Çözümler buluta özgü Sophos Central platformu veya 12 bin 600’den fazla kuruluş tarafından kullanılan Yönetilen Algılama ve Yanıt (MDR) hizmeti Sophos Managed Detection and Response üzerinden 7 gün 24 saat kolayca yönetilebiliyor.

SE Labs CEO’su Simon Edwards, sonuçlara dair şu yorumda bulundu:

“Dilersek bir güvenlik ürününü alabilir, onunla gerçek bir virüsü tarayabilir ve tehdidi tespit edip etmediğine bakabiliriz. Ancak bu yöntemle elinizdeki ürünün diğer kötü amaçlı yazılımlardan daha iyi olup olmadığını anlayamazsınız, çünkü taranan ve algılanan yalnızca bir dosyadan ibarettir. Bu yüzden test kapsamımızı genişleterek, ürünleri daha geniş bir saldırı yelpazesiyle karşı karşıya getiriyoruz. Her bir çözüm, iyi yapılandırılmış teknikler kullanılarak hedeflenen saldırıların ve test sırasında internette dolaştığı tespit edilen genel e-posta ve web tabanlı tehditlerin kombinasyonuna maruz kalıyor. Yaptığımız testlerde Sophos Intercept X, tüm tehditleri durdurdu ve tüm meşru uygulamalara izin verdi. Böylece Sophos’un AAA ödülünü fazlasıyla hak ettiğini ve temel işlevlerin ötesine geçtiğini ortaya koydu.”