Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Sovos, ‘Compliance Cloud’u Tanıttı

Sovos Compliance Cloud, İşletmelerin Küresel Düzenleyici Ortamlarda Yol Bulmasına Yardımcı Olmak İçin; Vergi Uyumluluğu ve Düzenleyici Raporlama Yazılımlarını Tek Platformda Birleştiren İlk ve Tek Çözüm


Sovos, ‘Compliance Cloud’u Tanıttı

Sovos Compliance Cloud, İşletmelerin Küresel Düzenleyici Ortamlarda Yol Bulmasına Yardımcı Olmak İçin; Vergi Uyumluluğu ve Düzenleyici Raporlama Yazılımlarını Tek Platformda Birleştiren İlk ve Tek Çözüm

ATLANTA — Kesintisiz çalışan uyumluluk teknolojileri sunan Sovos bugün, vergi uyumluluğu ve düzenleyici raporlama yazılımını tek bir platformda birleştiren Sovos Compliance Cloud‘un lansmanını yaptı. Küresel uyumluluk için bütünsel bir veri kayıt sistemi sağlayan sektörün ilk ve tek çözümü Sovos Compliance Cloud, sekiz yılı aşkın süredir yerli mühendisliğe yapılan yüz milyonlarca dolarlık yatırımın doruk noktasını temsil ediyor. Bu yatırım, çoğu ERP, P2P ve e-ticaret teknolojisi ekosistemine entegrasyonlarla birleştirilebiliyor ve dünyanın dört bir yanından satın alınan, türünün en iyisi olan birkaç milyar dolarlık ürünü içeriyor. 

Sovos CEO’su Kevin Akeroyd, “Vergi uyumluluğunu bir iş gereksiniminden büyüme gücüne dönüştürme zamanıdır” dedi ve ekledi: “Sovos bu ihtiyacı neredeyse on yıl önce fark etti ve sektörün tek gerçek entegre, eksiksiz uyumluluk çözümünü oluşturmaya yatırım yaptı. Kurumsal kaynak planlaması (ERP), müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve insan sermayesi yönetiminin (HCM) hepsinin; farklı nokta çözümlerinden muazzam iş değerinin kilidini açan bütünsel kayıt platformları sistemine geçmesi gibi, Sovos Compliance Cloud da aynı şeyi vergi ve uyumluluk için yapıyor.” 

Sovos Compliance Cloud’un lansmanı, bireysel nokta çözümlerine uyumu ele almaya çalışan işletmeler için artan risk ve verimsizlik döneminin ortasında geliyor. Aslında, şirketlerin %82’si beş yıl öncesine göre vergiyle ilgili uyum riskine daha fazla maruz kaldıklarına inanıyor (kaynak: Bloomberg) ve %90’ı uyumla ilgili maliyetlerinin artmaya devam etmesini bekliyor (kaynak: Accenture). Birleşik bir buluta geçiş, şirketlerin işletme genelinde teknoloji altyapılarına daha fazla görünürlük kazandırmalarına ve daha fazla ölçek ekonomisine sahip olmalarına imkan vererek; zamandan, paradan tasarruf etmelerini ve riski azaltmalarını sağlıyor. 

Sovos Compliance Cloud ayrıca CFO’ların ve CIO’ların kendilerini zengin bir ortaklar ve teknoloji sağlayıcıları ekosistemine yerleştirerek, mevcut yatırımlarını en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı oluyor. Bugüne kadar şirket, Sovos App Marketplace’teki 425‘ten fazla bağlayıcının yanı sıra kilit kurumsal kaynak planlaması (ERP), borç hesapları (AP) ve alacak hesapları (AR) sistemlerine 75’ ten fazla gömülü entegrasyona sahip oldu. Bu, şirketlerin daha doğru vergi uyumu ve raporlaması sağlamak için maliyetli altyapıyı değiştirmelerine veya modifiye etmelerine gerek olmadığı anlamına geliyor. 

Sovos Compliance Cloud, bu yıl 80’den fazla ülkede altı milyardan fazla vergi ve e-faturalandırma işlemini gerçekleştirecek; bir sonraki en büyük sağlayıcı ise 100 milyondan azını. Sovos Compliance Cloud, modern işletme için şimdiye kadar sunulan en ölçeklenebilir ve güvenli küresel uyumluluk çözümünü temsil ediyor. 

“Uyumluluk artık işlemin içinde, önemini artırıyor ve işletmeleri minimum eşiği karşılamanın ötesine bakmaya yönlendiriyor. Şimdi amaç, eyleme geçirilebilir iş zekası üretmelerine olanak tanıyan tek bir veri kaynağına uyumun küresel bir görünümüdür” diyor IDC Finansal Uygulamalar Araştırma Direktörü Kevin Permenter. 

Modern Uyum İçin Yeni Bir Platform

Sovos Compliance Cloud, modern uyumluluk için beş temel unsuru ele alan tek platform çözümü olarak şirketlerin şunları yapmasını sağlıyor: 

  • Sovos Compliance Network aracılığıyla her devlet vergi dairesi de dahil olmak üzere ilgili dahili ve harici veri ve sistemlere bağlanmayı.
  • Bir işlem veya yükümlülüğün her bir tarafını tanımlamayı ve Sovos Identityçözümü aracılığıyla iddia ettikleri kişi olduklarını doğrulamayı. 
  • KDV ve SUT, Sovos Vergi Stopajı, Sovos e-Fatura ve Sovos Nakliyeiçin Sovos Vergi Tespiti aracılığıyla her işlemin doğru ve uyumlu olduğunu belirlemeyi
  • Sovos Vergi Bilgileri Raporlama ve Sovos Dosyalama yoluyla ticari kayıtlar ve vergi daireleri arasında aslına uygunluğu sağlarken her işlemi veya vergi yükümlülüğünü bildirmeyi ve doğru bir şekilde dosyalamayı. 
  • Sovos Intelligence çözümleri aracılığıyla tek bir doğruluk kaynağı elde etmek, riski azaltmak ve iş değişikliklerini gösteren temel kalıpları bulmak için tüm işlemlerden ve vergilerden veri analiz etmeyi ve elde etmeyi. 

Sovos Compliance Cloud, küresel bir işletmenin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan kapsamlı yetenekler sunarak şirketlerin çalışan, satıcı ve iş ortağı gelirleri hakkında doğru bir şekilde dosyalanmasını sağlıyor. Katma Değer Vergisi (KDV), Sürekli Vergi Kontrolü (CTC) ve Satış ve Kullanım Vergisi (SUT) için Vergi Belirleme, Dosyalama ve Raporlama ile küresel olarak 19.000’den fazla vergi bölgesinde doğru hesaplamalar üretiyor. Sovos Vergi Bilgileri Raporlaması, halihazırda dünyadaki herhangi bir şirketten daha fazla 1099’u işliyor.