Sosyal Medya

Yazılım

Sovos E-Fatura Çözümü 1.0 sürümü SAP S/4HANA entegrasyon onayını aldı!

Küresel vergi yazılımı lideri Sovos, Hindistan için geliştirilen 1.0 versiyonundaki Sovos e-fatura çözümünün SAP S/4HANA® ile entegrasyonunun SAP® tarafından onaylandığını duyurdu.

Türkiye Çözümünün Ardından, Hindistan için Geliştirilen Sovos E-Fatura Çözümü 1.0 Versiyonunun da SAP S/4HANA® ile Entegrasyonu SAP® Tarafından Onaylandı

SAP S/4HANA® ile entegre olan Sovos’un ölçeklenebilir ve esnek çözümü, müşterileri için e-fatura uyumluluğu sağlıyor.

Küresel vergi yazılımı lideri Sovos, Hindistan için geliştirilen 1.0 versiyonundaki Sovos e-fatura çözümünün SAP S/4HANA® ile entegrasyonunun SAP® tarafından onaylandığını duyurdu. 2021 yılında Türkiye için geliştirilen Sovos E-Fatura Çözümü 1.0 versiyonunun SAP S/4HANA® ile entegrasyonu da SAP tarafından onaylanmıştı. İkinci SAP onayı alınan bu çözümse; Sovos’un Yunanistan, Hindistan, Suudi Arabistan, Filipinler ve Polonya için Sovos e-fatura çözümlerini kullanan yeni nesil SAP sistemi üzerinde geliştirildi. Onay sürecinin tamamlanmasıyla Sovos E-Fatura Çözümü 1.0 versiyonu, Fransa dâhil olmak üzere EMEA bölgesindeki Sovos e-fatura çözümlerinde de kullanılacak.

Sovos Ürün Yönetimi Direktörü Jean-Cyril Schutterle konuya ilişkin görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Bu sertifika, yeni nesil çözümümüzün, SAP’nin katı kurallarına tabi geliştirme standartlarına uygun olarak ortaya konduğunun bir göstergesidir. Bu sebeple, söz konusu ülkelerde faaliyet gösteren tüm çok uluslu işletmelerin finans ve BT ekipleri için gönül rahatlığı sağlamaktadır. Çözümümüz, SAP ECC sistemlerinde olduğu gibi S/4HANA sistemlerinde de sorunsuz çalışacaktır.”

Şirketlerin, işlemlerini vergi makamları tarafından belirlenen ülkeye özel e-faturalama yönergelerine göre yönetmelerini sağlayan Sovos e-fatura çözümü, bu düzenlemelerin değişmesi durumunda bile uyumlu kalmalarına olanak tanıyor ve SAP S/4HANA’daki ilgili verileri her daim güncel tutuyor.

Bu son sertifika, TLI Consulting’in Aralık 2021’de satın alınmasının ardından Sovos KDV portföyünün bir parçası olan ve Mart 2022’de Sovos KDV Belirleme’ye (S/4HANA için TLI KDV Paketi) verilen SAP sertifikalı durumunu tamamlıyor.

Küreselleşmenin hızlanması ile hükûmetler, vergi sistemindeki boşlukları kapatmak için teknolojiden yararlanmaya devam ediyorlar. Her ülkenin yaklaşımı farklı olsa da gerçek zamanlı e-faturaya geçiş, yarattığı dönüşüm sayesinde, tedarik zincirinin her noktasını uyumlu kılıyor ve çoğu zaman işletmelerin sürekli sürdürmek zorunda oldukları ‘vergi uyumu’ süreçlerini onlar için avantajlı hâle getiriyor. İşletmeler esnek ve ölçeklenebilir e-faturalama için tek bir küresel platforma ihtiyaç duyuyor.

Sertifikasyon hakkında daha fazla bilgi için lütfen bu linki ziyaret edin.

SAP Entegrasyon ve Sertifikasyon Merkezi (SAP ICC), Hindistan için geliştirilen 1.0 versiyonlu Sovos e-Fatura Çözümü’nün standart entegrasyon teknolojilerini kullanarak SAP S/4HANA ile entegre olduğunu onayladı. SAP S/4HANA, kullanıcıların dijital dönüşümlerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmak üzere tasarlanmış yeni nesil bir çözümdür.