Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Spotify, Spotify Live Uygulamasını Kapatıyor

Spotify, bağımsız canlı ses uygulamasını kapatıyor...Spotify Live kapanıyor... Şirket Pazartesi günü Music Ally'ye Spotify'ın Spotify Live'ı kapattığını söyledi.

Spotify, Spotify Live Uygulamasını Kapatıyor

Spotify, bağımsız canlı ses uygulamasını kapatıyor…Spotify Live kapanıyor… Şirket Pazartesi günü Music Ally‘ye Spotify’ın Spotify Live’ı kapattığını söyledi.

Daha önce Spotify Greenroom olarak bilinen bağımsız canlı ses uygulaması, Spotify’ın 2021’de Betty Labs’ı 62 milyon dolara satın almasıyla ortaya çıktı. Anlaşma yapıldıktan kısa bir süre sonra Spotify, girişimin Locker Room uygulamasının markasını Spotify Greenroom olarak değiştirdi ve deneyimin kapsamını spor dışındaki konuları da içerecek şekilde genişletti. Ardından, neredeyse tam olarak bir yıl önce, akış devi platformu yeniden adlandırdı ve bazı işlevlerini ana Spotify uygulamasına entegre etti.

Bir Spotify sözcüsü Music Ally’ye “Spotify kullanıcılarının canlı müzik ile nasıl etkileşime girdiğine dair bir süre deneyip öğrendikten sonra Spotify Live uygulamasını kullanımdan kaldırma kararı aldık” dedi.

“Spotify ekosisteminde canlı hayran-yaratıcı etkileşimleri için bir gelecek olduğuna inanıyoruz; Ancak, öğrendiklerimize dayanarak, artık bağımsız bir uygulama olarak mantıklı gelmiyor. Sanatçılar ve hayranlar arasındaki canlı etkileşimleri kolaylaştırmak için ilerlemeyi keşfetmeye devam edeceğimiz sanatçı odaklı ‘dinleme partileri’ kullanım durumunda umut verici sonuçlar gördük.”

Şirket bu konuda daha fazla bir bilgi paylaşmadı ancak yaklaşan uygulamayı bitirme kararını TechCrunch’ta onayladı.

Spotify, 2021’de ortamın zirvesindeyken canlı sese geçeceğini ilk duyurduğunda CEO Daniel Ek, formatın her yerde bulunacağını tahmin etmiş; “Tıpkı her büyük platformun izleyicilerinin birbirleriyle iletişim kurmasının bir yolu olarak videolu Hikayeler gibi, canlı sesi de benzer şekilde görüyorum” demişti.

Görünen o ki Tıpkı Facebook’un ana şirketi Meta’nın Kısa biçimli ses paylaşım aracı SoundBites gibi bununda sonu hüsranla bitti.