Sosyal Medya

Genel

Steve Jobs Theater, Apple, Steve Jobs’un Anısına Bir Tiyatro inşa Ediyor!

Steve Jobs Theater, Apple, Steve Jobs'un Anısına Bir Tiyatro inşa Ediyor! Apple Kurucusunu unutmadı. Düşünceli bir hareketle Adını Yaşatıyor!

Apple Steve Jobs’un Anısını yaşatmak istiyor.

Apple’ın fütüristik 175 dönümlük yeni kampüsünde Steve Jobs Theater isimli Salonu bulunacak!

Yaklaşık üç yıllık inşaatın ardından Apple,bir süredir California’daki Cupertino’daki muazzam yeni kampüsünün kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Apple Park, 2,8 milyon metre kare büyüklüğünde uzay gemisi benzeri ana bina da dahil olmak üzere; birbirine bağlı birçok binada 12.000’den fazla çalışana yer verecek. Ama en düşünceli özelliği bundan çok daha küçüktür.

Apple’ın kurucularında ve eski CEO’su Steve Jobs’un anısına kampüsün en yüksek yerine; 1.000 koltuklu büyük bir salon, Steve Jobs Tiyatrosu inşa edilecek ve bu yılın sonlarına doğru açılması planlanıyor.

Bu yılın yaz sonunda bitmiş olması beklenen yapı; 165 metrelik bir çapı olan ve metalik bir karbon fiber tavan ile kaplı 20 fit uzunluğunda bir cam silindir ihtiva edecek.

Steve Jobs Theater!

Ayrıca, bir Apple Store ve bir kafe ile birlikte ziyaret etmek isteyenleri ağırlayacak bir ziyaretçi merkezi de kurulacak. Tüm bu yapılar 9000 üzerinde ağaçlık alan ve parklar ile çevrilirken; çatıları 17 MegaWatt güneş enerjisi üretecek güneş panelleri ile kaplı olacak.

Mimarlık firması Foster + Partners tarafından tasarlanan tesis, Apple’ın çalışanlarını altı aylık bir sürede yeni çalışma yerlerine taşımayı planlıyor.

TNW