Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Su Üstünde Hareket Eden Robot Yapıldı!

Yeni yapılan bir robot, su üstende zıplayabiliyor ve dilediği gibi batmadan hareket edebiliyor!

Yeni yapılan bir robot, su üstende zıplayabiliyor ve dilediği gibi batmadan hareket edebiliyor!

Robot teknolojilerinde çalışmalar hızla sürerken hemen hemen her alanda kabiliyet gösterebilen robotlar için birçok denemeler yapılıyor. Bu denemeler genelde doğadan örneklenerek gerçekleştiriliyor. Son olarak geliştirilen ve adına Su Savaşçısı denilen bir robot, tıpkı doğada bazı canlıların yapabildiği gibi su üzerinde zıplayabiliyor ve büyük oranda yenide su yüzüne konabiliyor.

Su üstünde zıplayan robot teknolojisi doğadan alındı!

Seoul Ulusal Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir robot çalışmasında, doğada su üstünde zıplayabilen çeşitli böcek türleri kopyalanmaya çalışılmış ve başarılı olunmuş.

Daha önce yapılan su üzerinde durma çalışmalarında ortaya konulan robotlar, su üzerinde zıplama başarısı elde edemiyorlardı. Ancak Seoul Üniversitesi mühendisleri, uzun zaman boyunca doğada su üstünden zıplayan canlıları ağır çekimli kameralarla gözlemlemiş ve bir benzerini robot haline getirmeyi başarmış.

Su üstünde zıplayan robot: Su Savaşçısı!

Aktarılan bilgilerde çok fazla detaya girilmesede, temel prensibin doğadaki böcek türlerinden elde edildiği ve su üstünde zıplayan Su Savaşçısı isimli robotun, benzer şekilde ayaklarının momentine dayanan fizik kurallarına uyularak zıplamayı başarabildiği açıklanıyor.

Öte yandan zıpladıktan sonra aynı robot su yüzeyine inebilirken, normal yüzeyde geri konma işlemini başarılı gerçekleştiremiyor. Yani söz konusu Su Savaşçıcı isimli robot, doğadan sadace su için aktarılmışa benziyor.

Çalışmaya ek olarak yayınlanan videoyu ise aşağıdaki bağlantı aracılığıyla izleyebilirsiniz.