Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

“Sun Design Project” 4. dönem mezunlarını verdi

Sun Tekstil tarafından, 35 yıllık deneyimi yetenekli gençlerle paylaşma, öğrencilerin akademik bilgilerini pratiğe dönüştürmeleri ve deneyim kazanmaları amacı ile düzenlenen Sun Design Project, 25 Temmuz - 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

Genç tasarımcılara yön veren “Sun Design Project” 4. dönem mezunlarını verdi

Sun Tekstil tarafından, 35 yıllık deneyimi yetenekli gençlerle paylaşma, öğrencilerin akademik bilgilerini pratiğe dönüştürmeleri ve deneyim kazanmaları amacı ile düzenlenen Sun Design Project, 25 Temmuz – 6 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti.

Sun Design Project, genç yeteneklere ilham vermeye, Sun Tekstil’in sektördeki 35 yıllık tecrübesini yetenekli genç öğrencilerle paylaşmaya ve akademik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerine yardımcı olmaya devam ediyor. Sun Design Project, “En İyi 100 Yetenek Programı” 2019 değerlendirmesinde, ‘Tekstil Sektörünün En İyi Yetenek Programı’ seçildi.

“Sun Design Project” İzmir, Londra, Leicester ve La Coruna’da da tasarım ofisleri bulunan Sun Tekstil tarafından 2018’den bu yana düzenleniyor. Projenin 25 Temmuz – 6 Eylül tarihleri arasında yapılan dördüncü dönemine bu yıl 11 farklı okuldan başvuru olurken, projeye 16 kişi seçildi. Farklı üniversitelerden seçilen 16 Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencisi, Sun Tekstil’in İzmir’deki merkezinde, kendi kapsül koleksiyonlarını üretme fırsatı buldu. Projenin 6 Eylül’de gerçekleşen kapanış sergisi ise Sun Tekstil şirket merkezinde gerçekleşti.

‘Arzu Kaprol ile Tasarım Atölyesi’

Katılımcılar bu yıl, Paris Moda Haftası ve İstanbul Moda Haftası’nda Türkiye’nin ilk hologram defilesi de dahil olmak üzere defileler düzenleyen dünyaca ünlü Türk moda tasarımcısı Arzu Kaprol ile atölye çalışmasına da katılarak önemli kazanımlar elde etti.

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk

Sun Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Ünlütürk, bilgi ve tecrübelerini gelecek nesillerle paylaşma konusunda çok hevesli olduklarının altını çizerek,

“Bu proje sayesinde, genç ve yetenekli öğrencilerin araştırma, tasarım, numune alma ve üretimden başlayarak hazır giyim üretim sürecinin tüm aşamalarından geçerek iş deneyimi kazanmalarını destekliyoruz. Yaratıcı endüstriyi desteklemenin ve bu tür fırsatları genç yeteneklere sunmanın hayati olduğuna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.