Sosyal Medya

Eğitim

SUNUM nanoteknolojiye meraklı lise öğrencilerini kış okuluna bekliyor

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM), lise öğrencileri için ara tatil dönemine yönelik Nanoteknoloji Kış Okulu düzenliyor.

SUNUM nanoteknolojiye meraklı lise öğrencilerini kış okuluna bekliyor

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUNUM), lise öğrencileri için ara tatil dönemine yönelik Nanoteknoloji Kış Okulu düzenliyor. 23 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında çevrimiçi olarak gerçekleşecek Nanoteknoloji Kış Okulu’nda, öğrenciler nanoteknolojinin birçok farklı alanı konusunda bilgi sahibi olacaklar. Programa, 17 Ocak 2023 tarihine kadar başvurulabilecek. 

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (SUNUM) lise öğrencilerine yönelik sunduğu Nanoteknoloji Kış Okulu programları için kayıtlar başladı. Çevrimiçi tasarlanan programda, lise öğrencileri nanoteknolojinin gündelik hayattaki şaşırtıcı izlerinden, küresel iklim değişikliğiyle mücadeledeki rolüne kadar uzanan birçok farklı konuda bilgi sahibi olacak.

Çevrimiçi yapılacak olan dersler birer haftalık, iki farklı programdan oluşuyor.         23-27 Ocak’ta gerçekleşecek ilk program nanoteknolojiye giriş konularını,                 30 Ocak-3 Şubat arasında gerçekleşecek ikinci program ise ileri nanoteknoloji uygulamalarını içeriyor.

En az 6 derse katılan öğrencilerin Katılım Belgesi alacağı programda, öğrencilerin akademik dünya, yeni meslekler ve güncel araştırmalar hakkında sorularını cevaplayabilmek için SUNUM akademisyenleriyle bir araya gelecekleri iki saatlik Kariyer Sohbetleri oturumları da düzenlenecek.

SUNUM Direktörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan,

“Nanoteknoloji Kış Okulu’nda lise öğrencileri arasında nanoteknolojiyle ilgili güncel gelişmeler ve uygulamalar hakkında bir farkındalık yaratmayı, merak uyandırmayı ve gelecekteki meslek seçimlerinde yönlendirici olmayı hedefliyoruz.  Bu etkinlik boyunca lise öğrencileri, nanoteknolojinin uygulama alanları; bitki, böcek gibi canlıların nano yapıları; nanoteknolojinin gıda ve tarım uygulamaları ve bu uygulamaların gıda güvencesi ve gıda güvenilirliğine etkileri; gelecek nesil maskeler için nanoteknolojik gelişmeler; polimer-nanoteknoloji çalışmaları; akıllı biyomalzemelerin kullanımı ile yapay organ üretim teknolojileri ve doku mühendisliği alanındaki gelişmeler; sık görülen genetik hastalıklar ile günümüzdeki nano tıp uygulamaları gibi birçok farklı konuda bilgi sahibi olacaklar.  Dersler, nanoteknoloji alanında ulusal ve uluslararası öncü çalışmalar yürüten SUNUM araştırmacıları ve teknik uzmanları tarafından veriliyor. Etkinlik kapsamında lise öğrencileri üniversite yaşamı hakkında da fikir ediniyorlar. Bu da lise öğrencilerinin üniversite ve seçecekleri alan konusunda onlara önemli bir deneyim sağlıyor” dedi.

 

Ayrıntılı bilgi için: https://sunum.sabanciuniv.edu/tr/egitim/kis-okulu-tr