Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

SyberCode, 15 milyon Euro’luk yatırım sonrası dünyaya açılıyor

32 ülkede 63 şirketle denetleme ve belgelendirme hizmetleri sunan TÜV AUSTRIA Group, Türkiye’nin öncü siber güvenlik şirketi SyberCode’un ağırlıklı hissesini satın alarak bünyesine kattı.

İleri seviye siber güvenlik entegratörü SyberCode, 15 milyon Euro’luk yatırım sonrası dünyaya açılıyor

  • 32 ülkede 63 şirketle denetleme ve belgelendirme hizmetleri sunan TÜV AUSTRIA Group, Türkiye’nin öncü siber güvenlik şirketi SyberCode’un ağırlıklı hissesini satın alarak bünyesine kattı.
  • Birleşmeyle gelen 15 milyon Euro’luk yatırım, SyberCode’un sunduğu katma değerli hizmetleri MENA ve Kafkasya Bölgesi’ne taşımasına yardımcı olacak.

150 yıllık geçmişiyle 32 ülkede 63 şirketle denetleme ve belgelendirme hizmetleri sunan, otorite niteliğinde bir kurum olan TÜV AUSTRIA Group, Türkiye’den doğan siber güvenlik şirketi SyberCode’ un ağırlıklı hissesini satın aldı. 15 milyon Euro’luk yatırım özellikle SOC, MDR ve IR gibi hizmetlerin kalitesinin daha da artmasına ve müşterilerin sorunlarına nokta atışı çözümler üretilmesine yardımcı olacak. TÜV AUSTRIA Group’ un SyberCode ile birleşmesi neticesinde bölgede oluşan büyüme stratejisi de birkaç yıl içerisinde yapılacak 25 milyon Euro’luk siber güvenlik yatırımının da habercisi oldu.

TÜV AUSTRIA Group  Holding CEO’su Stefan Haas, satın almaya dair şunları söyledi:

“TÜV AUSTRIA Group olarak 150 yıldır birçok ülkede ofis açarak ve değerli şirketleri satın alıp bünyemize katarak büyümeye devam eden bir hizmet şirketiyiz. SyberCode ile birlikteliğimizin de karşılıklı ortak amacımız doğrultusunda tüm dünyada bilişim sektöründe daha güvenli olmanın yolunu açacağına inanıyorum.”

Global bir şirketin gücünü yanlarında hissetmenin doğru, kalıcı ve kapsamlı çözüm sağladığını ifade eden TÜV AUSTRIA SyberCode Kurucusu ve CEO’su Serhat Yediel de şunları ifade etti:

“TÜV AUSTRIA Group siber güvenlik konusunda ciddi eğilimleri olan, Almanya ve Avusturya’da SOC üzerinde önemli çalışmalar yapan bir şirket. Global bir şirketin gücünü yanınızda hissetmek, doğru, kalıcı ve tam çözüm sağlayan siber güvenlik hizmetlerini çok daha kısa zamanda devreye almamıza yardımcı oluyor. Aldığımız 15 milyon Euro’luk yatırımla mevcut hizmetlerimizi çok daha hızlı bir şekilde hizmet sahamızdaki bölgelerle buluşturacağız. Özellikle MENA ve Kafkasya Bölgesi’ne, Türkiye bölge ofisinden hizmet verilmesi ülkemizdeki insan kaynağı gücünün ve yetkinliklerinin kullanımı adına da ciddi önem taşıyor. SyberCode satın alımıyla Türkiye bir ana üs ve bölge ofisi olarak konumlandırılmış oldu.”

Tüm dillerde ve saat dilimlerinde hizmet veren bir şirkete dönüşecek

Tüm dünyada siber güvenliğin önemi artarken nitelikli insan gücü açığından kaynaklanacak hizmet kesintilerini azaltmak ve birlikte geliştirilen katma değerli hizmetleri global ölçekte müşterilerle buluşturmak, TÜV AUSTRIA Group ve SyberCode birlikteliğinin ana odaklarını oluşturuyor. TÜV AUSTRIA Group ve SyberCode, 2 yıl içinde dünya genelinde insan kaynağı istihdam etmiş, tüm dillerde ve saat dilimlerinde hizmet verebilen, kurumların az sayıda personelle siber güvenliği hizmet olarak almasını sağlayan bir servis şirketi olmayı hedefliyor.

SyberCode tarafından sunulan siber güvenlik çözümleri Sınır Güvenliği, Ağ Güvenliği, Veri Güvenliği, Uygulama Güvenliği, siber olaylara müdahale gibi geniş ve uçtan uca bir hizmet, ürün ve danışmanlık kapsamından oluşuyor. SyberCode SIEM, SOAR, Enterprise Forensic, Veri Keşfi ve Veri Güvenliği konularında uzmanlaşmış ileri seviye uzman kadrosuyla EDR/XDR, IR, SOC ve MDR gibi kritik hizmetleri sunabiliyor. Tüm bunların yanında ileri seviye Tehdit Simülasyonu, Compromise Assessment, Threat Hunting, Red Team gibi terzi usulü hizmetler de şirketin siber güvenlik portföyünde yer alıyor.

SyberCode müşterilerinin siber güvenlik ürün, hizmet, danışmanlık ve test faaliyetlerini de içeren, yönetişim endişelerini ve maliyetlerini ortadan kaldıran SaaS modelini Türkiye’de hayata geçiren ilk firma olarak öne çıkıyor. Kritik altyapılara sahip olan, veriyi toplayan, işleyen ve yaptığı işle ilgili bu verileri saklamak zorunda olan finans, sigorta, enerji, üretim, e-ticaret, elektronik para piyasaları kuruluşları ve fintechler (fintekler), şirketin hedef kitleleri arasında yer alıyor.

2025 hedefi: 1.000 kişilik global istihdam

TÜV AUSTRIA Group – SyberCode birlikteliğinin önümüzdeki yıllara dair somut hedefleri şöyle:

  • MENA ve Kafkasya Bölgesi’nde 2 yıl içinde 1 milyon uç noktayı koruyacak.
  • Bölgede 2023 birinci çeyrek hedefi 2 kat büyümek.
  • 2025 yılında şirkette MDR, SOC, IR, Zafiyet Taraması, saldırı öncesi, sırası ve sonrasında Olay Müdahale hizmetleri ve danışmanlık hizmetlerinde uzman 1.000 kişilik bir ekip çalışacak.


TÜV AUSTRIA Group SyberCode hakkında:

TÜV AUSTRIA SyberCode, kurumların verilerini tam koruma altına almak için uçtan uca tüm siber güvenlik çözüm, ürün, hizmet ve danışmanlık servislerini sağlayan yeni nesil bir siber güvenlik firmasıdır. SyberCode müşterilerinin siber güvenlik ürün, hizmet, danışmanlık ve test faaliyetlerini de içeren, yönetişim endişelerini ve maliyetlerini ortadan kaldıran SaaS modelini Türkiye’de hayata geçiren ilk firmadır. 2022 yılında tüm hizmet ve katma değerli siber güvenlik servislerini, öncelikli olarak MENA ve Kafkasya Bölgesi’ne, ardından tüm dünyaya transfer ederek ve Türkiye’yi merkez üs yaparak TÜV AUSTRIA Group bünyesine dahil olmuştur. TÜV AUSTRIA’nın bulunduğu 32 ülkedeki 63 şirkete hizmetlerini taşıyacak TÜV AUSTRIA SyberCode’un vizyonu, katma değerli servisleri verecek ve nitelikli insan kaynağı bulamama problemini ortadan kaldıracak doğru hamleleri yapmak üzerine oluşturuldu. TÜV AUSTRIA SyberCode, tüm dünyaya ileri seviye siber güvenlik hizmetlerini sağlayabilmek amacıyla 2018 yılında İstanbul’da kuruldu. Ankara’da da ofisi bulunmaktadır.