Sosyal Medya

Donanım

T-Işınları: Bilgisayar Bellekleri 1000 Kat Hızlanacak

T-Işınları: Belleklerini 1000 Kat Hızlandıracak Teknoloji. 'T-ışınları' ile oluşturulan bu manyetik alan bilgisayar hücrelerini sıfırlıyor

Terahertz radyasyon yada diğer adıyla T-Işınları bilgisayar belleklerini 1000 kat daha fazla hızlandıracak.

T-Işınları bir manyetik alan ve oluşturulan bu manyetik alan bilgisayar hücrelerini çok daha hızlı sıfırlayabilir.

Bilgisayar hızlarını sınırlayıcı en önemli etkenlerden biri de sahip oldukları belli limitleri olan bellekler. Bilgisayarın en kritik parçalarından biri olan RAM, diğer adıyla rastgele erişim belleği, dosyaların hızla yazılıp okunmasına izin veren bir depolama birimidir. Bu alana geçici olarak yazılan bilgiler ne kadar hızlı yazılıp silinirse o kadar performans artışı olması muhtemel. T-Işınları yöntemi ile işte bu RAM üzerindeki bilgisayar hücrelerini çok daha hızlı bir şekilde boşaltılabilecek. Yeni yöntemde Terahertz radyasyon kullanılıyor ve oluşturulan  bu manyetik alan eski yöntemlere göre 1000 kat daha hızlı bir şekilde bilgisayar RAM’ini boşaltıyor.

nphoton-2016-181-f4

Avrupalı ve Rus bilim adamları havaalanlarındaki vücut aramalarında da kullanılan söz konusu T-Işınlarını bu konuda da kullanmayı öneriyorlar. T-Işınları yöntemi ile artık bilgisayar RAM’leri çok daha hızlanacak.

nphoton-2016-181-f3

Nature dergisinde yayımlanan makaleye göre T-Işınları Bellek üzerinde veri takas işlemleri esnasında 1000 kat daha hızlı bilgisayar belleğini boşaltabildiğini söylüyor.

nphoton-2016-181-f2

nphoton-2016-181-f1

T-Işınları Nedir?

T-Işınları

Terahertz bandı elektromanyetik tayfta uzak kızılötesi ile mikrodalgalar arasındaki frekans bandında bulunur. T-ışınları, T-dalgaları, T-ışık, T-lux, THz olarak da adlandırılmaktadır. Teraherzt Alt ve üst limitlerinin kesin değerleri olmamakla birlikte, 300 gigahertz ile 3 terahertz arasında dalga boyuna sahip elektromanyetik ışınımı tanımlamak için kullanılır. Dalga boylarında, bu aralık 1,0 mm mikrodalga,kızılötesi 0,1 mm’ye (veya 100 um) karşılık gelir. THz bant, elektromanyetik fiziği iyi olan dalga benzeri özellikleri (mikrodalga) ve parçacık benzeri özellikler (kızılötesi) tarafından tarif edilebilir.

T-Işınları

Yine de yakın zamanda bu teknolojinin PC’ler üzerinde uygulandığını görmemiz pek mümkün olmayabilir.

Nature