T3 Vakfı’ndan Genç Bilimcilere Uluslararası Destek;
“Genç Araştırmacı Destek Programı” Başvuruları Başladı
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), milli teknoloji hamlesine katkı sunan gençlerin uluslararası bilim ve teknoloji ekosisteminde daha güçlü bir şekilde yer almasını hedefleyen “Genç Araştırmacı Destek Programı”nı hayata geçiriyor. Dünyanın uzay ve astronotik alanındaki en prestijli buluşmalarından biri olan IAC – Uluslararası Astronotik Kongresi, 5-9 Ekim 2026 tarihlerinde Antalya’da düzenlenecek. Mühendislikten yapay zekaya, uzay hukukundan biyoloji ve sosyolojiye kadar çok sayıda disiplinin bir araya geldiği bu önemli platformda T3 Vakfı tarafından “Genç Araştırmacı Destek Programı” kapsamında desteklenen, uzay alanında çalışmak isteyen lise, üniversite, lisansüstü öğrencileri ve mezun gençler, üretecekleri nitelikli akademik çalışmalarla Uluslararası Astronotik Kongresi’nde Türkiye’yi temsil edecek.
Gençlerin akademik üretim yolculuğunu destekleyen ve uluslararası temsiline katkı sunan Genç Araştırmacı Destek Programı’na başvurular ise başladı.
Akademik üretim ve uluslararası temsile yönelik kapsamlı bir destek programı
Genç Araştırmacı Destek Programı; T3 Vakfı bursiyerlerinden gönüllülere, TEKNOFEST yarışmacılarından teknoloji üretmeye gönül vermiş tüm gençlere kadar geniş bir kitleyi kapsıyor. Program ile gençlerin akademik yazım, araştırma, proje geliştirme ve uluslararası bildiri hazırlama süreçlerinde sistematik biçimde desteklenmesi ve IAC 2026’ya nitelikli çalışmalarla başvuru yapmalarının sağlanması amaçlanıyor. Program kapsamında sunulan Eğitim Destek Programı’na başvurular ise 24 Ocak tarihine kadar devam edecek.
Beş disiplin, tek hedef: T3 Vakfı’ndan gençlerin bilimsel üretimine güçlü destek
T3 Vakfı tarafından hayata geçirilen Genç Araştırmacı Destek Programı; “Bilim ve Keşif”, “Teknoloji”, “Uygulamalar ve Operasyonlar”, “Altyapı” ve “Uzay ve Toplum” ana kategorileri altında şekilleniyor. Program kapsamında dijital içerik yazarlığı ve akademik makale yazımı eğitimlerini içeren akademik eğitim desteği, disiplin bazlı çevrim içi akademisyen buluşmaları, IAC deneyimine sahip gençlerle düzenlenecek tecrübe ve ilham söyleşileri, alan ve il bazlı mentor eşleşmeleri ile mentorlük desteği sunulacak. IAC tarafından bildirileri kabul edilen katılımcılara ise kayıt ücreti, konaklama ve ulaşım desteği sağlanacak.
T3 Vakfı, Genç Araştırmacı Destek Programı ile gençleri; akademik üretim, bilimsel araştırma ve uluslararası temsil alanlarında da destekleyerek güçlü ve sürdürülebilir bir bilim ekosistemi oluşturmaya devam ediyor.
www.t3vakfi.org