Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Tag Heuer, Süper Mario temalı bir akıllı saat satışa sundu!

Sınırlı üretim, sadece 2000 adet üretilen Wear OS cihaz Super Mario temalı Tag Heuer akıllı saat... Bir anlamda en sevdiğimiz video oyunu tesisatçısı yakında bir Wear OS kullanan akıllı saatte kullanıma sunulacak. 

Tag Heuer, Süper Mario temalı bir akıllı saat satışa sundu!

Sınırlı üretim, sadece 2000 adet üretilen Wear OS cihaz Super Mario temalı Tag Heuer akıllı saat… Bir anlamda en sevdiğimiz video oyunu tesisatçısı yakında bir Wear OS kullanan akıllı saatte kullanıma sunulacak. 

Tag Heuer bugün, Connected akıllı saatinin çeşitli saat yüzleri ve animasyonlarda “cesur, ikonik kahraman” içeren bir Super Mario baskısını yapmak için Nintendo ile işbirliği yaptığını duyurdu. Ucuz olmayacak tabi, Connected serisinin geçmişteki maliyetine paralel olarak, 15 Temmuz’da 2.150$’a satışa sunulacak. Yine de burada öne çıkan noktalardan biri, şirketin Mario’nun görünüşlerini, kullanıcıları aktif olmaya teşvik etmek ve hareket ettiklerinde onları ödüllendirmek için kullanması olarak gösteriliyor.

Tag Heuer’e göre, Mario’nun “iyimser ve aktif kişiliği, bu akıllı saati kullananları hareket etmekten de keyif almaya teşvik edecek. Ama bu sadece yüzünü bileğinizde görerek ilham almakla ilgili değil. Saatin kadranı, kullanıcı ne kadar aktif olursa, “daha canlı ve hareketli” hale gelecek şekilde tasarlandı.

Buna ek olarak hareketi oyunsallaştırma özelliği de var. Mario sizi her sabah bir selamla karşılayacak ve siz hareket ettikçe adım hedefinizin yüzde 25, 50, 75 ve yüzde 100’üne ulaştığınızda farklı animasyonları ekran göreceksiniz. Bu animasyonlar, Super Mushroom, Pipe, Super Star ve Goal Pole gibi Mario evreninden tanıdık öğeler içeriyor.

İlginç bir detay daha şirket, bu fikrin “paskalya yumurtaları” kavramından esinlendiğini söylüyor, bu yüzden sanırım bu animasyonları bu şekilde ele almanız gerekiyor.

Aktif olmasanız bile Super Mario Sizinle tabi!

Aktif olmasanız bile, Tag Heuer Connected Super Mario sürümünün arayüzü size karakteri hatırlatacak. Dört yeni saat yüzü arasından seçim yapabilirsiniz.

Örneğin Zaman İşleyişi kadranı, Super Mario Bros’un 1985 versiyonundaki “retro öğeleri” kullanıyor.

Ekrandaki grafiklere ek olarak, saatin kendisinde Super Mario dokunuşları var.

Basmalı düğmeler, taç logosu ve çerçeve derecelendirmesi artık Super Mario kırmızısıyla geliyor ve adım hedeflerinize ulaştığınızda da göreceğiniz oyun içi nesneleri yansıtan çerçeveye kazınmış semboller göreceksiniz. Kayış tokalarına ve tepeye M harfi işlenirken, saatin arkasına da “TAG Heuer x Super Mario Limited Edition” yazısı işlenmiş. Buna ek olarak şirket, yeni saat için iki adet değiştirilebilir kayış sunuyor: kırmızı kauçuk üzerine siyah deri kayış ve “kırmızı delikli kauçuğa uyumlu sportif bir alternatif”. Bitti mi? Bitmedi, Super Mario kırmızısı bir seyahat çantası da var.

Bir WearOS cihazı olduğu için saatin geri kalan özellikle bildiğimiz özellikler olacak. Bir akıllı saatten beklenen şekilde Google Asistan’a erişebilir, takviminizi ve hava durumu güncellemelerinizi alabilir ve Fit ilerleme takibini yapabilirsiniz. Ayrıca daha iyi fitness aletleri için şirketin kendi Spor, Golf ve Sağlık uygulamalarını da sunacak.

Connected’in Super Mario versiyonu 45 mm’lik bir yüze sahip ve kauçuk kayışlı 86 gram (0,18 pound) ağırlığında. 5ATM’ye kadar suya dayanıklıdır ve Tag Heuer, 430mAh pilinin tam gün dayanabileceğini vaat ediyor. Tag Heuer, 15 Temmuz 2021’den itibaren seçili butiklerde ve bazı bölgelerde web sitesinde satışa sunulacak bu saatlerden sadece 2.000 adet üretiyor. 2.150 dolardan, özel sürüm, 1.800 dolardan başlayan Mario olmayan muadillerinden daha pahalı olacak, ancak Eğer sıkı bir  Mario ve Tag Heuer hayranıysanız, bu ücreti ödemek isteyebilirsiniz…