Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Tamamlıyo’dan sigorta şirketlerine özel portal: Open Insurance Portal

Tamamlıyo, daha kolay sigorta ürünlerinin geliştirilmesine olanak sağlayan Open Insurance Portal’ı Kurdu ve dünya çapında ilke imza attı.

Sigorta şirketlerinin BT yükünü hafifleten portal geliştirildi

 

  • Tamamlıyodan sigorta şirketlerine özel portal: Open Insurance Portal
  • Tamamlıyo, sigorta ürün ve hizmetlerine tek tıkla erişim sağlıyor
  • Tamamlıyo, daha kolay sigorta ürünlerinin geliştirilmesine olanak sağlayan Open Insurance Portal’ı Kurdu

 

Sigorta şirketleri ile sigorta ürünü satmak isteyen dijital işletmeleri bir birine entegre eden insurtech girişimi Tamamlıyo, tasarladığı Open Insurance Portal ile startupların ve dijital işletmelerin sigorta ürünü geliştirme sürelerini kısaltırken, sigorta şirketlerininde hem BT yükünü hafifletiyor, hem de daha geniş kitlelere ulaşmasını destekliyor.

 

Sigorta sektörü, teknolojinin gelişmesiyle birlikte pazarın geleceğine yön verecek yeniliklere kapı aralıyor. Birçok sigorta şirketi, müşterilerine daha nitelikli hizmet sunmak ve operasyonel süreçlerini iyileştirmek için geleneksel çalışma modellerini terk ederek 2023 ajandalarının ilk sırasına dijital dönüşümü koyuyor. Sigorta şirketlerini sigorta ürünü satmak isteyen dijital işletmelerle bir araya getiren Tamamlıyo ise yeni geliştirdiği Open Insurance Portal’ı kullanıma açtı. Bu sayede startupların ve dijital işletmelerin sigorta ürünü geliştirme sürelerini kısaltırken, sigorta şirketlerininde hem BT yükünü hafifletiyor, hem de daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlıyor

Tamamlıyo Kurucu Ortağı Metin Öngüç tasarladıkları platformun, uygulama programlama arayüzü olarak bilinen API kullanımının, sigorta sektörünün daha etkili ve verimli hale getireceğini belirtti. Open Insurance Portal ile sigorta ihtiyaçlarının daha anlaşılır kılınacağını da ifade eden Metin Öngüç, açıklamasında şu ifadelere değindi:

“Open Insurance Portal, sigorta şirketlerinin ürün ve hizmetlerine daha pratik bir şekilde erişebilmeleri için geliştirdiğimiz bir platform. Buradaki API’ler sayesinde, geliştiriciler sigorta API’lerini diğer farklı uygulamalarla entegre edebiliyor. Müşterilere daha iyi hizmet sunmanın yanı sıra, sigorta ihtiyaçlarının da daha iyi anlaşılmasını mümkün hale getiriyor.”

İş süreçlerinde verimliliği artırırken zamandan tasarruf ettiriyor

Metin Öngüç sözlerine şöyle devam etti:

“Farklı kitlelere ulaşmada önemli bir rol üstlenen portalımız sayesinde sigorta şirketleri, API’lerin hatalarıyla zaman kaybetmiyor, hatasız bir şekilde kullanıma sunuyor. Örneğin;  bir seyahat uygulaması, kullanıcılarına seyahat sigortaları konusunda öneri verebiliyor veya bir sağlık uygulaması kullanıcıların sigorta bilgilerini kontrol etmelerine olanak tanıyabiliyor. Sigorta şirketlerine birçok kolaylık sağlayan portal, böylece şirketlerin BT yükünü de hafifletiyor.”

Dünya çapında ilke imza attılar

Tamamlıyo Teknoloji Sorumlusu ve Kurucu Ortağı Deniz Gül de sigorta sektöründe gelecek dönemde daha fazla açık API’nın kullanılması beklendiğini söyleyerek portallarının kullanımına dair şu bilgileri paylaştı: “Sigorta uygulaması geliştirmek isteyen işletmelerin, portala ulaşmak için internet sitemizden başvuru yapması gerekiyor. Ardından rahat bir şekilde, talep edilen sigorta ürünlerinin API’lerine ulaşarak istedikleri sigorta uygulamalarını geliştirilebiliyor.”