Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Tasarım Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Tasarım Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir? Tasarım yaparken ise renk uyumu, doğru görsel seçimi ne kadar önemlidir? Logo tasarımında bütünlük?

Tasarım Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Tasarım çalışmak, insanların fazlasıyla vaktini alan ve çoğu zaman onları fazlasıyla zorlayabilecek olan bir süreç olabiliyor. Tasarım yaparken ise renk uyumu, doğru görsel seçimi ya da anlatılmak istenen mesajın en doğru şekilde karşı tarafa iletilmesi esas noktaların başında yer alıyor. Fakat tüm bunlara hakim olmak bile bazen hayallerdeki o tasarımın çıkmasına yardımcı olmayabilir. Bilhassa da profesyonel bir tasarımcı ile çalışmıyorsanız.

Biz de bu yazımızda sizler için tasarım yaparken kullanabileceğiniz bazı püf noktaları bir araya getirdik.

1- Minimal Çalışın

Son dönemin en büyük modalarından biri minimal çalışmak oluyor. Hemen hemen tüm tasarımlarda artık aynı tarz grafikleri ya da font stillerini görmek mümkün hale geldi. Bu da özellikle profesyonel bir tasarımcı değilseniz işinizi kolaylaştırabilecek detayların arasında yer alıyor. Bununla birlikte, internetteki freepik gibi ücretsiz görsel siteleri de bu konuda size iyi bir yardımcı olabilir.

2- Bütünlüklü Tasarım Yapın

Tasarımda bütünlük sağlanması da oldukça önemli bir detay. Özellikle, logo gibi sembol bir tasarım üzerinde çalışıyorsanız bütünlük her şey olabilir. Örneğin, mobil platformlar için ayrı bir logo tasarımı yapmak ve masaüstü gibi daha büyük cihazlar için farklı bir logo tasarımı yapmak işinizi daha zor bir hale getirecek hem de kullanıcıların gözündeki imajınıza zarar verecektir. Bu yüzden, microsoft gibi büyük markaların tercih ettiği tek logoyu her yere uygulama fikrini edinebilirsiniz.

3- Farklı Uygulamalar Kullanın

Tasarım denildiği zaman genellikle akıllara Photoshop ya da Indesign gibi programlar geliyor. Ancak hayalinizdeki renkleri yakalayıp, kullanmak istediğiniz objeleri doğru yerlerde kullanabilmek için buna muhtaç değilsiniz. Photoshop alternatifi programlar ile de bunu gayet kolay bir şekilde başarmanız mümkün. Özellikle, canva ile dilediğiniz tasarımları gerçeğe dönüştürmek çok daha basit bir halde oluyor. Uygulama içerisinde bulunan hazır şablonlarda, istediğinizde tarzda bir tasarım oluşturmanız konusundaki en büyük yardımcılarınızdan biri olabilir.

Buna ek olarak, Pablo by Buffer, PicMonkey gibi uygulamalarda işinizi çok daha kolay bir hale getirebilecek programlar arasında yer ediniyor.