Sosyal Medya

Akıllı/Smart Cihazlar

Tascam, eski dört kanallı kayıt cihazları için yepyeni kasetler yapıyor

Tascam, bazı müzisyenlerin kaset kayıtlarının 'sıcak' kalitesine özlem duyduğunu biliyor ve ihtiyaçlarını karşılamak için bir anlamda ölü teknolojiyi etkin bir şekilde diriltmeye istekli. 

Tascam, eski dört kanallı kayıt cihazları için yepyeni kasetler yapıyor

Analog ses arayan müzisyenler için güzel haber…

Tascam, bazı müzisyenlerin kaset kayıtlarının ‘sıcak’ kalitesine özlem duyduğunu biliyor ve ihtiyaçlarını karşılamak için bir anlamda ölü teknolojiyi etkin bir şekilde diriltmeye istekli.

Şirket, markanın onlarca yıllık Portastudio dört kanallı kaset kaydedicileri için tasarlanmış yeni 424 Studio Master Yüksek Bias Tip II Kaset’i tanıttı. Analog ses seven sanatçılar, nadir bulunan kasetleri aramadan ve bozulma konusunda artık endişelenmeden analog örnekleri ve melodileri bu yeni kasetlere kaydedebilir.

Tascam, Portastudios’un kullanması amaçlanan malzemeye “mümkün olduğunca yakın” bir bant üretmek için mevcut manyetik oksitleri kullandığını, ancak kayıt cihazı sahiplerinin 2021 dönemi kasetlerini ayarlamak için hala bazı “ince ayar” yapmaları gerekebileceğini de söyledi.

Böyle bakıldığında tam da mükemmel değil ancak, bu sadece nostaljiye bir çağrı değil – bir dereceye kadar analog kaset kaydının korunması ile ilgili bir konu. Kaset üretimi, (hala devam eden) bir kaset canlanmasından yıllar sonra, 2019’dan beri oksit sıkıntısı çekiyor. Tascam High Bias Type II kaset üreten tek firma olduğunu belirtiyor. Halihazırda piyasada kasetler olmasına rağmen, hem nadir hem de pahalı durumdalar.

Kullanılabilir durumuna bakınca yakında diye ifade ediliyor. Tascam’ın kasetleri yine de bu bir sonraki en iyi şey olabilir ve dijital alana tam bir sıçrama yapmak istemeyen Portastudio hayranları için bir güzellik olabilir.