Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

TC Kimlik No Değişecek mi?

 50 Milyon vatandaşın TC Kimlik bilgilerinin internete sızmasından sonra tüm gözler Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırıma çevrildi.

Henüz internete sızan bilgilerin Yüksek seçim Kurumunun en son seçimlerde 21 Partiye dağıttığı listeden olup olmadığı netlik kazanmadı. İnternet’te bilgilerinin paylaşıldığını gören 50 Milyon vatandaşımız için yeni Tc Kimlik Numaraları oluşturulacak mı? sorusunun cevabı geldi.

Ayrıca Bakan Binali Yıldırım vatandaşları bu bilgilerin yayınlandığı sitelerde ben de var mıyım? diye sorgulama yapmamaları konusunda uyardı.

yeni-kimlik-karti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili olarak, “Vatandaşlara şunu tavsiye ediyorum, ‘ben de var mıyım’ diye merak edip sisteme girme yarışında olmasınlar. Oraya girmek bir tuzaktır. Sizin girmenizi istiyorlar. Oraya girerek size ait başka bilgilere ulaşmak istiyorlar” dedi. Yıldırım, kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili olarak, “2010 yılında bir şekilde elde edilen kimlik bilgileri yeni elde edilmiş gibi servis ediliyor. Bu, malum paralel yapının algı operasyonudur” diye konuştu. Yıldırım, soru üzerine vatandaşların TC kimlik numaralarının değişmesi şeklindeki bir tedbire gerek olmadığını da sözlerine ekledi.

Bakan ayrıca internete sızan bu bilgilerin 2009 yılı ve daha sonraki seçimlerde kullanılan seçmen bilgilerinin olduğunu ve bu bilgilerin YSK tarafından seçimlere katılan partilere yasa gereği paylaşıldığını ve o dönemde 50 Milyon seçmenin olduğunu söyledi.

 

MERNİS sistemine sızılarak elde edilmiş bir bilgi olmadığını belirtti. 

Peki bundan sonra ne olacak ? İşte bu en büyük soru ? Bu bilgiler Kullanılarak Neler Yapılabilir?

Kötü niyetli kişiler özellikle banka kullanıcılarına daha fazla zarar verebilir gibi görünüyor.

Bankalar bu konuda ek önlemler almalı!