Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

TechOne VC’den ilk exit: Tridi, dünya devi Xometry bünyesine dahil oldu!

TechOne VC, Tridi Teknoloji hisselerinin dünyanın en büyük üretim platformu Xometry Inc.’e satışıyla ilk çıkış işlemini gerçekleştirdi.

TechOne VC’den ilk exit: Tridi, dünya devi Xometry bünyesine dahil oldu!

TechOne VC, yenilikçi girişimlerin başarı yolculuğunu desteklemeyi sürdürüyor. Yatırımcısı olduğu girişimlerin global aktörlere dönüşmesini hedefleyen TechOne VC, Tridi Teknoloji hisselerinin dünyanın en büyük üretim platformu Xometry Inc.’e satışıyla ilk çıkış işlemini gerçekleştirdi. Başarıyla tamamlanan çıkış sürecinin ardından Tridi’nin yeni adı Xometry Türkiye oldu.

TechOne VC, startup yatırım ekosistemindeki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Yatırımcısı olduğu Tridi’nin iş süreçlerinin gelişimini destekleyen TechOne VC, girişimin dünyanın en büyük üretim platformu olan Xometry tarafından satın alınmasıyla birlikte ilk çıkış işlemini başarıyla tamamladı. Anlaşmanın ardından yapılan açıklamayla Tridi’nin yeni adının “Xometry Türkiye” olduğu kamuoyu ile paylaşıldı.

2014 yılında Sultan Nur Bulut, Çınar Topaloğlu ve Onur Kesin tarafından kurulan ve 2021 yılında Techone VC liderliğinde ilk yatırım turunu tamamlayan Tridi, gösterdiği gelişimle seri olmayan üretim alanında bölgenin önde gelen aktörlerinden biri hâline geldi. Önümüzdeki dönemde faaliyetlerine Xometry Türkiye adıyla devam edecek olan Tridi, yakaladığı ivmeyle birlikte üretim alanındaki dijital dönüşüme katkı sunacak adımlar atacak. Yapılan birleşme hamlesiyle birlikte, Xometry’nin “Anlık Fiyat Motoru” teknolojisi de Türkiye’ye getirilirken, bu sayede müşterilerin projelerini fiyatlandırması sağlanacak.

“Tridi’nin exit sürecine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz”

Tridi’nin exit sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan TechOne VC Yönetici Ortağı Yiğit Arslan, 

“TechOne VC olarak, geleceği şekillendireceğine inandığımız girişimcileri yorulmadan desteklemeye devam ediyoruz. Fon olarak ilk çıkışımızı, yatırımı takip eden 12 ay gibi beklenmedik derecede kısa sürede yaptığımız için çok mutluyuz. İlk günden itibaren Tridi’nin bölgesel bir oyuncu haline gelebileceğini düşünmekte, bu süreci hızlandırmak adına kaynaklarımızı etkin biçimde kullanmaktayız. Dünyanın önde gelen, ABD merkezli halka açık üretim platformu Xometry Inc. tarafından satın alınan Tridi’nin exit sürecine katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Kurucu kadronun ve dinamik ekibin Xometry Türkiye markasıyla ciddi başarılar elde edeceğine inanıyoruz.” dedi.

Girişim dünyası için kritik hamle: Xometry Türkiye

Xometry ailesine katılmaktan ötürü büyük mutluluk duyduklarını belirten Tridi Kurucu Ortağı ve CEO’su Çınar Topaloğlu, gerçekleştirilen birleşmenin hem müşteriler hem de ekosistem açısından kritik bir hamle olduğunu vurguladı. Tridi serüveninin keşfetmek üzerine inşa edildiğine dikkat çeken isim, yeni bir teknoloji üzerinde çalışma yürüttükleri için küresel ölçekte katma değer üretebilecek işlere imza atmanın zaman aldığını ifade etti.

“Kullandığımız platform modeliyle ciddi bir atılıma imza attık”

Yaptıkları çıkış ile birlikte ihtiyaç duydukları her anda desteklerini esirgemeyen yatırımcılarının finansal beklentilerini kısa zamanda karşıladıklarının altını çizen Tridi Kurucu Ortağı Sultan Nur Bulut, bölgesel anlamda da yeni bir hikâye yazmaya başlayacaklarını söyledi.

İlk andan itibaren Xometry ile sıcak bir ilişki kurdukları ve iş süreçlerini daima temas halinde kalarak ilerlettiklerini belirten Bulut şu ifadeleri kullandı:

“Tridi için geliştirdiğimiz stratejiler ve planlamalar sayesinde elde ettiğimiz başarı hepimizi gururlandırıyor. Farklı iş modellerini denediğimiz serüvenin sonunda bugün kullandığımız platform modeliyle ciddi bir atılıma imza attık. Yoğun bir iş temposunun bizleri beklediği bu yeni dönemde, faaliyetlerimize Xometry Türkiye ismiyle devam edeceğiz.”