Sosyal Medya

Oyun Dünyası

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection çıktı!

Koleksiyon, oynanış geliştirmelerinin yanı sıra onlarca yıllık TMNT külliyatını kapsayan ve daha önce hiç görülmemiş oyun konsept görselleri ve geliştirme belgeleriyle dolu.

13 efsanevi TMNT oyunu bir arada:

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection çıktı!

Koleksiyon, oynanış geliştirmelerinin yanı sıra onlarca yıllık TMNT külliyatını kapsayan ve daha önce hiç görülmemiş oyun konsept görselleri ve geliştirme belgeleriyle dolu.

Konami Digital Entertainment B.V. bugün itibarıyla Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection‘ın çıktığını duyurdu. Nickelodeon iş birliğiyle, KONAMI’nin retro 8-bit, 16-bit ve arcade TMNT arşivinden on üç radikal oyun ve bunların Japonca versiyonları*, Leonardo, Donatello, Raphael ve Michelangelo’nun maceralarını konsollara ve masaüstü bilgisayarlara taşıyor.

The Cowabunga Collection, Shredder’ın beceriksiz adamlarına karşı heyecan dolu savaşların ötesine geçiyor ve oyunların daha önce hiç görülmemiş geliştirme dökümanlarını, konsept görsellerini ve KONAMI tarihinin tozlu sayfalarından çok özel eskizleri ortaya çıkarıyor.

Bu koleksiyon kapsamında TMNT ile ilgili her şeyi barındıran sanal bir müze olan Turtle’s Lair’i (Kaplumbağa İni) keşfedebilir ya da retro oyun melodilerini dinleyerek nostaljinin sizi zamanda geriye götürmesine izin verebilirsiniz. Şimdiye kadar ortaya çıkarılmamış konsept eskizlerle oyunların nasıl hayata geçirildiğine dair yaratıcı sürece bir göz atmanız mümkün. Ayrıca büyük bir özenle araştırılıp bir araya getirilen orijinal oyun kılavuzlarını yeniden gözden geçirme imkanınız var.

 

Günümüze uyarlanan bu özel koleksiyon, oyuncuların diledikleri yerlerde oyunu kaydetme (save) ve geri sarma (rewind) özellikleri gibi yaşam kalitesi yükseltmeleri de içermekte. İzle ve oyna (watch-and-play) mekaniği oyuncuların zorlu seviyeleri geçmelerine yardımcı olacak bir seçenek. Bu sayede kontrolü ellerine almadan önce oyunculara seviyelerin bir ön izlemesi yaptırılıyor. Tanıdık oyun seviyelerini canlandırmak ve oyun deneyimini daha da geliştirmek adına birbirinden eğlenceli savaş modları da koleksiyonda sizleri bekleyenler arasında.

Ayrıca, oyuncuları bir sonraki seviyeye taşımakta yardımcı olacak strateji kılavuzları da mevcut. Haritalar ve gizli güçlendirmelerin yerleri artık parmaklarınızın ucunda. TMNT’nin NES sürümünde sualtı görevini yerine getirememek çok yakında tarih olacak!

 

Bu zamansız klasikler koleksiyonu, Shredder’ı kovalama, Foot’a karşı savaşma ve Bebop ve Rocksteady ile dolaşma keyfini yaşatırken kahramanlarımızın KONAMI tarafından geliştirilen dijital maceralarının beat ’em up, aksiyon oyunlarında neden standartları belirlediğine bir kez daha ışık tutuyor. Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection şu oyunlardan oluşuyor:

  • Teenage Mutant Ninja Turtles (Arcade)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles: Turtles in Time (Arcade)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles (NES)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game (NES)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles III: The Manhattan Project (NES)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (NES)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time (Super Nintendo)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Super Nintendo)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist (Sega Genesis)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters (Sega Genesis)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles: Fall of The Foot Clan (Game Boy)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles II: Back From The Sewers (Game Boy)
  • Teenage Mutant Ninja Turtles III: Radical Rescue (Game Boy)