Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Tek IMEI Kayıt Ücreti ile 3 Telefon Kayıt Ettirilir mi?

IMEI Kayıt ücretine gelen zam sonrası yani, 20 Bin TL'lik yeni imei kayıt ücreti herkesi başka arayışlara itti. Yurt dışından cihaz getirenlerin kafasında şu anda en önemli sorulardan birisi "Tek IMEI Kayıt Ücreti ile 3 Telefon Kayıt Ettirilir mi?" oldu.

Tek IMEI Kayıt Ücreti ile 3 Telefon Kayıt Ettirilir mi?

IMEI Kayıt ücretine gelen zam sonrası yani, 20 Bin TL’lik yeni imei kayıt ücreti herkesi başka arayışlara itti. Yurt dışından cihaz getirenlerin kafasında şu anda en önemli sorulardan birisi “Tek IMEI Kayıt Ücreti ile 3 Telefon Kayıt Ettirilir mi?” oldu.

Herkes işi daha ucuza getirmeye çalışıyor. Ancak şu anda bunun mümkün olduğunu duyunca da şaşırabilirsiniz. İşte detaylar…

 

Dediğim gibi şu anda bu durum bazı şartların yerine getirilmiş olması durumunda mümkün görünüyor.

En önemli şartlardan birisi, yurt dışından kayıt ettirilecek cihazların marka ve modellerinin aynı olması. Bir diğeri ise Pasaport’a kayıt ettirilecek kişi adına kayıtlı hatlarla bu cihazların kullanılabileceği gerçeği.

Bu durum sizin için bir sorun olmayacaksa, e-devlet üzerinden kayıt ettirirken 3 adet fiziksel veya e-sim olarak kayıt ettirme ekranında her bir cihazın birinci IMEI numarasını eklemeniz kayıt için yeterli olacaktır.

BTK henüz bu konuda bir önlem almış görünmüyor. Dolayısıyla sanki 3 cihaz bir kişi tarafından kullanılıyormuş durumda…

Dolayısıyla şu anda bir kayıt ücreti ile 3 aynı marka modeli cihazı kullanmanız mümkün görünüyor.