TeknoTalk

TEKNOFEST Karadeniz Robotik Yarışmaları Sona Erdi

TEKNOFEST Karadeniz Robotik Yarışmaları Sona Erdi

TEKNOFEST kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 13-16 Haziran tarihlerinde Şanlıurfa’da düzenlenen Robotik Yarışmaları sona erdi. 

Şanlıurfa GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde yapılan yarışma bu yıl “Göbeklitepe” teması ve “Ahican Tarihin Sıfır Noktasında” sloganıyla 12 kategoride gerçekleştirildi.

Temalı, Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (Hızlı Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Mini Sumo, İnsansız Hava Aracı (Mini Drone),  Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (Caretta Caretta), Labirent Ustası, Tozkoparan ve Serbest Proje kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda üçü jüri özel ödülü, fair play ödülü ve özel tasarım ödülü olmak üzere 39 ödül verildi.

Azerbaycan, Bosna Hersek gibi ülkelerden de öğrencilerin katıldığı yarışmalarda dereceye girenlere toplamda 273.500 TL ödül verildi.

Dereceye Giren Takımlar:

 

Finalistler TEKNOFEST Karadeniz’e Davet Edildi

Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ortaokul, lise, lisans ve ön lisans öğrencilerinin katılabildiği yarışmada; ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması sağlandı. Bu yıl ilk defa 1.400 kurumdan 10.813 katılımcı ve 4.397 robotla rekor seviyede başvuru yapılırken 8 ülkeden 100’e yakın öğrenci ve öğretmen de yarışmaya katıldı. Finallerde yarışan 5 kategoriden 6’şar takım olmak üzere toplam 30 takım,                  30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanında düzenlenecek TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde projelerini tüm ziyaretçilere sergileme imkanı bulacak.

https://teknofest.org/tr/

 

Exit mobile version