Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Telegram sonunda grup görüntülü arama özelliğini ekledi

Telegram'ın iOS, Android ve masaüstü uygulamalarının en son sürümüyle kullanıcılar grup sesli sohbetleri artık video konferans görüşmelerine kolayca dönüştürebilir.

Telegram sonunda grup görüntülü arama özelliğini ekledi

Yeni özellik aslında bir yıl gecikmeli geldi. Grup görüntülü görüşmesinin Telegram’a gelmesi için uzun bekleyiş sona erdi. Telegram’ın iOS, Android ve masaüstü uygulamalarının en son sürümüyle kullanıcılar grup sesli sohbetleri artık video konferans görüşmelerine kolayca dönüştürebilir.

Yeni katılımcılar aramaya katılırken bile önde ve ortada kalmaları için video beslemesini ekranınıza sabitleme seçeneğiniz artık bulunuyor.

Elbette şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bir sunum yapmanız veya bir şeyler göstermek istiyorsanız ekranınızı kolaylıkla diğerleriyle paylaşabilirsiniz. Burada hem kamera beslemenizi hem de ekranınızı aynı anda paylaşma seçeneğiniz de bulunuyor.

Limit 30 kullanıcı

Bugünkü sürümle birlikte, grup görüntülü aramaları sesli sohbete katılan ilk 30 kişiyle sınırlı. Ancak Telegram’ın sesli sohbetleri canlı etkinlikleri ve diğer yeni özellikleri destekleyecek şekilde genişlettiği için “yakında” bu sayının artacağını tahmin etmek zor değil.

Sonuç olarak Telegram’da telefon, tablet ve bilgisayarlar grup görüntülü sohbet imkanı tamamlanmış oldu. Özellikle tabletlerde, hem video katılımcıları ızgarası hem de görüşmedeki herkesin bir listesini içeren bölünmüş ekran görünümü görmek için bir yan paneli açıp kullanabilirsiniz.

Telegram’ın grup görüntülü görüşmelerini rakiplerinin çoğundan daha geç eklediğini saymazsak, özelliğin mesajlaşma uygulamasına gelmesi uzun zaman aldı. Telegram CEO’su Pavel Durov bu özelliğin geçtiğimiz yıl Mayıs ayında geleceğini söylemişti. Yani pandeminin tam olarak neresindeyiz emin değiliz ancak en hareketli zamanında bu özelliğin olmaması kendilerine kullanıcı geçişlerinde ciddi zarar vermiş olabilir.