Sosyal Medya

Otomobil

Tesla, 2021 Model 3 için yazılım güncellemesi yayınladı!

Tesla, 2021 Model 3 için yazılım güncellemesi yayınladı. Tesla donanım iyileştirmelerinin yanı sıra bataryaların kullanım sürelerini daha...

Tesla, 2021 Model 3 araçları için bir menzil artışı gösterebilecek bir yazılım güncellemesi yayınlamaya başladı

Tesla, pilin kapasitesini daha doğru gösterecek bir yazılım güncellemesi yayınladı. 2020.48.12 güncellemesi…

Daha önce Tesla’nın 2021 yenilemesi için yazılımında verimlilik iyileştirmelerini keşfeden Tesla hacker’ı “Green” e göre 2020.48.12 Güncellemesi Standart ve Uzun Menzilli varyantlar için ekstra menzil sağlıyor.

Menzil artışı 2021 modelleriyle sınırlı, çünkü güncelleme araçların pil kapasitesini daha doğru bir şekilde yansıtmayı amaçlıyor gibi görünüyor.

Hatırlayacak olursanız, otomobil üreticisi 2021 Model 3 ve Model Y araçları için menzil kapasitelerini genişleten donanım yükseltmelerini duyurmuştu. Bu donanım yükseltmelerinde, bazı Model 3 otomobiller için daha büyük 82 kWh pil paketi içermekte…Yazılım güncellemesi notlarında ise şimdi pilin kapasitenin çok daha doğru gösterilmesinden kaynaklı olarak daha uzun kullanım mesafesi görebiliriz.

Elbette 82 kWh pil paketiyle teslim edilmeyen otomobiller bile güncellemeden sonra daha uzun bir menzil kapasitesi gösterebilir. Güncellemeyi yapan bazı kullanıcıların geri bildiriminde 9 millik bir artıştan bahsediyor. Electrek’in belirttiği gibi, bu, güncellemenin sadece menzil ekranı değişiklikleri değil, aynı zamanda araçlar için verimlilik iyileştirmeleri de getireceği anlamına gelebilir.