Sosyal Medya

Otomobil

Tesla, Kendi Kendine Sürüş Özelliğine Zam Yaptı!

Tesla'nın "full self-driving" (FSD) - Kendi Kendime Sürüş özelliği aslında çokta iyi bir geçmişe sahip değil. Kalıcı yazılım hataları bir takım kazalar sonrası düzenleyici kurumlar tarafından yapılan inceleme başlatmalarıyla gündemdeydi ancak birde bunlara artan fiyatı eklendi.

Tesla, Kendi Kendine Sürüş Özelliğine Zam Yaptı!

Söz konusu açıklama her zamanki gibi Elon Musk’ın Twitter hesabından geldi….

Tesla‘nın “full self-driving” (FSD) – Kendi Kendime Sürüş özelliği aslında çokta iyi bir geçmişe sahip değil. Kalıcı yazılım hataları bir takım kazalar sonrası düzenleyici kurumlar tarafından yapılan inceleme başlatmalarıyla gündemdeydi ancak birde bunlara artan fiyatı eklendi.

Açıklama fiyat etiketinde 2 bin dolarlık bir artışa işaret ediyor. Yeni fiyat 17 Ocak’tan itibaren geçerli ve 12 bin dolar oldu. Kendi kendine sürüş özelliğine daha öncede benzer bir fiyat artışı 2020’de yapılmıştı ve yine 2 bin dolarlık bir artış yapılmıştı.

Musk, yaptığı en son zammın yalnızca ABD’de geçerli olacağını da açıkladı; FSD üretim kodunun yayınlanmasına yaklaştıkça bu özelliğin fiyatının artacağını da sözlerine ekledi.

Aracın tamamında bir fiyat artışı olacak mı? o henüz belli değil. Şunu da belirtmek gerekir özellikle, “tam kendi kendine sürüş” özelliğini satın almak demek, aslında kendi kendine giden bir araba aldığınız anlamına “henüz” gelmiyor.

Senatör Markey ve Blumenthal’in FTC’yi Tesla ve Musk’ı diğer şeylerin yanı sıra “araçlarının yeteneklerinin abartılması” konusunda soruşturmaya çağırmasının en büyük nedenlerinde birisi de bu.

Gerçek şu ki, son yapılan ankete göre, Tesla sahiplerinin yalnızca yüzde 11’i  kendi kendine sürüş özelliği – FSD’yi etkinleştirmek için gereken bu parayı vermeyi düşürüyor ve alıcılar üzerindeki mali yükün artmasının bu eğilimi nasıl tersine çevirebileceğini hayal etmek şimdilik zor.