TeknoTalk

Tesla Avustralya’da 50 Bin Konutluk Sanal Enerji Santrali Oluşturuyor

Tesla Dünyanın En Büyük Sanal Enerji Santralini İnşa Ediyor.

Tesla Avustralya’da 50 Bin Konutluk Sanal Enerji Santrali Oluşturuyor. Tesla’nın Yardımıyla Konutlar Hem Enerji Toplayacak Hemde Depolayacak.

Güney Avustralya Eyaleti, güneş enerjisini en etkin şekilde üretmek ve depolamak ve kullanmak için devrim niteliğinde bir projeye imza atıyor. Güneş Pillerini tek bir yerde kullanmak yerine 50.000 konut üzerinde kullanıp, bunları birbirine bağlayarak bir enerji hattı inşa etmek istiyor.

Ülke genelinde merkezi olmayan bir sanal enerji ağı oluşturmak istiyor. Elbette bu konuda TESLA onlara yardımcı oluyor.

Fikir, 5kW’lık bir güneş panel sistemi ve 13.5kWh Tesla Powerwall 2 pil ile evleri hazırlamak; böylece her konut enerjiyi toplayıp depolayabilir.

Bu güneş enerjisini depo edecek 50.000 evin önümüzdeki dört yıl boyunca 250MW enerji sağlayarak; devletin günlük ortalama enerji gereksinimlerinin yaklaşık% 20’sini karşılaması planlanıyor. Bu haliyle dünyanın en büyük sanal enerji santrali kurulmuş oluyor.

Söz konusu enerji, sisteme dahil olan evlerin enerjisini sağlamanın dışında, elektrik kesintilerinde ana elektrik şebekesine destek güç sağlayacak. Bu sayede diğerleride bu elektrikten faydalanmış olacak. Hükümet bu konuda katılımcı evlere elektrik enerjisinin Yüzde 30 daha ucuza geleceğini, söz konu kitler için herhangi bir maliyet ödemeyeceklerini söyledi.

Dünyanın En Büyük Sanal Enerji Santrali

 

Tesla gerçekten güneş enerjisi sistemlerinin değerini kanıtlamaya hevesli,Tesla özellikle evler için geçtiğimiz günlerde Güneş Kiremitleri imalatına başladığını duyurmuştu.  Tesla CEO’su Elon Musk ayrıca, elektrik enerjisi sıkıntıları ile boğuşan Güney Avustralya’ya geçtiğimiz Ekim ayında yardım sözü vermişti. Bu konuda ücretsiz 100 MW’lık bir elektrik enerjisi depolama santrali kurmayı teklif etmişti.

Bu projeyi takip etmek oldukça ilginç olacak. Dünya genelinde yenilenebilir enerji ve bunu depo etmek için yeni bir yön, yeni bir çözüm oluşturulabilir.

Para ve kaynak tasarrufunu derinden ilgilendiriyor. Zira sanal enerji santrali büyük enerji santrallerine, suya ve fosil yakıt temelli enerji sistemlerine olan bağımlılığımızı en aza indirebilir.

Güney Avustralya’da 1100 evde yeni sistem denemeleri başladı. 2022’e kadar 50 bin evde söz konusu sistem olacak.

Projenin Nasıl olacağına dair video’yu buradan görebilirsiniz.

 

Exit mobile version