Sosyal Medya

Kripto Para

Tether ve Yellow Card, Afrika’da stablecoin eğitimi için iş birliği yapıyor!

Tether, bu kapsamda, Yellow Card’la yaptığı iş birliğiyle Afrika bölgesindeki gençlerin yenilikçi finansal gelişmeleri yakından takip etmesini hedefliyor. 

Tether ve Yellow Card,

Afrikalı gençler arasında stablecoin eğitimini ve kullanımını yaygınlaştırmak için iş birliği yapıyor!

 

Tether, kripto okuryazarlığını ve kullanımını yaygınlaştırma hedefiyle küresel ölçekte yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. Tether, bu kapsamda, Yellow Card’la yaptığı iş birliğiyle Afrika bölgesindeki gençlerin yenilikçi finansal gelişmeleri yakından takip etmesini hedefliyor. 

İlk ve en yaygın kullanılan stablecoin’e güç veren blockchain özellikli platform tether.to’yu işleten Tether, önde gelen pan-Afrika fintech girişimi ve kripto para borsası Yellow Card ile bir iş birliğini yaptığını duyurdu.

 

Anlaşma kapsamında Nijerya, Kenya ve Gana’daki öğrenciler ile genç profesyoneller arasında farkındalığı artırmaya, eğitim sağlamaya ve Tether’in stabilcoin’i USD₮’nin kullanımın yaygınlaşmasını teşvik etmeye odaklanılırken, stratejik ittifaklarının ilk aşaması tamamlanmış oldu. İki aylık süreçte, üniversitelerde düzenlenen Finansal Okuryazarlık Turları ve Yellow Card’ın Marka Elçilerinin üç ülkenin büyük şehirlerinde yaşayanlarla iletişim kurduğu bir araştırma kampanyası da dahil olmak üzere çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

 

İş birliği, Kenya’daki Nairobi Üniversitesi, Nijerya’daki Benin Üniversitesi ve Gana’daki Kwame Nkrumah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi gibi ünlü kurumlardan gelen öğrenciler başta olmak üzere 10 binden fazla gence başarılı bir şekilde ulaştı. Katılımcılar, stablecoinler’in mekaniği hakkında fikir edindi, blockchain teknolojisi hakkında daha derin bir anlayış kazandı ve sorumlu biçimde finansal karar almanın önemini öğrendi. Ayrıca, her katılımcı Yellow Card platformunda ilk USD₮’sini aldı.

 

“Tether, Afrika topluluklarının karşılaştığı benzersiz zorluklara odaklanmaya kararlı”

 

İş birliğine dair açıklama yapan Tether CTO’su Paolo Ardoino,

 “Afrika’yı kripto para birimi ve stablecoin piyasasında çok önemli bir oyuncu olarak görüyoruz. Kıta, dijital para birimi alanında dikkate değer bir büyüme ve yenilik potansiyeli gösteriyor. Halihazırda Afrika’da kripto para birimlerinin kullanımının yaygınlaşıyor olması ve stablecoinler’e olan talep erişilebilir ve verimli finansal çözümlere duyulan ihtiyacı vurguluyor. Tether, Yellow Card ile yapılan iş birliğiyle Afrika topluluklarının karşılaştığı benzersiz zorluklara odaklanmaya kararlı. Stablecoin’imiz USD₮, sınır ötesi ödemeler için pratik çözümler sunuyor, esnek ekonomi çalışanları da dahil olmak üzere bireylerin geleneksel aracıları atlayarak hızlı ve güvenli işlemler almalarını sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Afrika’da finansal eğitim ihtiyacı

 

Anlaşmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yellow Card Pazarlama Direktörü Peter Mureu,

 “Tether ile olan bu dikkate değer iş birliği, bize finansal eğitimin gençler üzerindeki derin etkisine tanık olmak için paha biçilmez bir fırsat sağladı. Bu adımlar Finansal Okuryazarlık Turu ve YC Academy gibi inisiyatifleri kapsayan, herkes için finansal özgürlüğü teşvik etmeye odaklanan kapsayıcı misyonumuzla uyumlu şekilde ilerliyor. Afrika’daki kripto kabulü arttıkça, finansal eğitime duyulan ihtiyaç da artmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

 

Afrika, 2021 ile 2022 arasında kripto para biriminin benimsenmesinde yüzde 1200’lük şaşırtıcı bir yükseliş gösterirken, bu durum eğitim ihtiyacında hızlı bir artışı da beraberinde getirdi. Ayrıca şirketler ve bireyler arasında, özellikle kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi konusundaki farkındalık ve anlayış eksikliğinden dolayı, bu yükselen para birimini benimseme konusundaki yaygın tereddüt devam ediyor. Yellow Card ve Tether arasındaki iş birliği hem alandaki bilgi açığını kapatmayı hem de yaygın kabulü teşvik etmede önemli rol oynamayı amaçlıyor.