Sosyal Medya

Eğitim

Tezmaksan Akademi’den eğitim öğretime kütüphane desteği

Tezmaksan, şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından bölgeye yaptığı yardımlarda çocukları da unutmadı. Tezmaksan Akademi Malatya’nın Doğanşehir ilçesine konteyner kütüphaneler kurmak için harekete geçti.

Tezmaksan Akademi Malatya Doğanşehir’de kütüphane kuruyor

 

Eski pancar fabrikası kütüphaneye dönüştü. Tezmaksan Akademi’den eğitim öğretime kütüphane desteği…

 

Talaşlı imalat sanayinin lideri Tezmaksan, şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından bölgeye yaptığı yardımlarda çocukları da unutmadı. Depremin ilk gününden bu yana desteğini sürdüren Tezmaksan, bu kapsamda Tezmaksan Akademi öncülüğünde Malatya’nın Doğanşehir ilçesine konteyner kütüphaneler kurmak için harekete geçti. Hem Tezmaksan Akademi’nin hem de çalışanlarının bağışları ile hayata geçirilen konteyner kütüphanelerde her yaştan çocuklar için eğitici ve öğretici kitapların yanı sıra hikaye ve romanlar da yer alacak.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilde yıkıcı etkilere neden olan depremin ardından bölgeye olan yardımlarını sürdüren Tezmaksan, eğitim ve öğretimin devamlılığına olan hassasiyetini bir kez daha ortaya koydu. Tezmaksan Akademi’nin öncülüğünde, çalışanların bağışları ile Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde konteyner kütüphane kuracak olan Tezmaksan, projenin ilk adımını depremden etkilenmeyen eski bir pancar fabrikasını kütüphaneye dönüştürerek attı. Tezmaksan Akademi ekibinin de desteğiyle projenin ikinci ayağında Malatya Valiliği’nin desteğiyle iki adet konteyner kütüphane daha kurulacak.

Tezmaksan Akademi’den eğitim öğretime kütüphane desteği

Bölgede yaşayan insanların ihtiyaçlarını giderme noktasında gerekli yardımlara devam ettiklerini ifade eden Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu,

“Sahada yer alan gönüllü ekibimiz, ilk günden bu yana temel ihtiyaçları karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu noktada yetişkinler kadar çocukları da unutmamamız gerekiyor çünkü onların eğitim ve öğretime devam etmesi geleceğimiz açısından çok değerli. Biz de bundan yola çıkarak gönüllü Tezmaksan Akademi ekibimizle kütüphaneler kuruyoruz. Tezmaksan Akademi’nin öncülüğünde yürüttüğümüz projenin ilk etabında depremde yıkılmayan eski bir pancar fabrikasını kütüphaneye dönüştürdük. Bunun yanı sıra iki tane de konteyner kütüphaneyi bölgedeki çocukların kullanımına sunmak için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Eğitici ve öğretici kitapların yer alacağı kütüphanemizin içeriğini ve sayısını önümüzdeki süreçte diğer bölgeleri de kapsayacak şekilde artırmak öncelikli amaçlarımızdan biri” dedi

Tezmaksan Akademi ile ilgili bilgi de veren Aydoğdu, 2015 yılında kurulan Tezmaksan Akademi’nin  talaşlı imalat sektörüne CNC, yazılım eğitimleri ve istihdam konusunda destek olduğunu belirterek, “Sanayi ve eğitim arasında köprü kuruyoruz. Talaşlı imalatın ihtiyaçlarına göre 7 farklı branşta ücretsiz eğitimler veren akademimizde bugüne kadar 40 binin üzerinde öğrenciye seminer verildi. Bu sayede  21 farklı ildeki öğrenciler akademimizden yararlanma fırsatı yakaladı” dedi.

Deprem bölgesinde gerçekleştirdikleri desteklere dair bilgiler de veren Hakan Aydoğdu, “Konteyner kütüphane projemizin yanı sıra yine Malatya Doğanşehir’de ve Kahramanmaraş Pazarcık’ta konteyner kentin kurulmasına destek olduk. Ayrıca yine bölgeye bine yakın jeneratör, gıda, hijyen malzemeleri, medikal ürünler, battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri de temin ettik. Tezmaksan ekibi olarak deprem süresince 3 hafta sahada yer aldık. İhtiyaç temini noktasında desteklerimiz devam ediyor” dedi.