Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Threads profilinizi silerseniz, Instagram hesabınız da gidecek!

Twitter rakibi Threads kullanıma sunuldu ama Meta'nın son açıklaması kafaları karıştırdı. Meta yeni Threads uygulamasının Instagram Profilinizin bir parçası olduğunu söylüyor dolayısıyla Threads hesabını silmenin bedeli büyük olacak. İşte detaylar...

Threads profilinizi silerseniz, Instagram hesabınız da gidecek!

Twitter rakibi Threads kullanıma sunuldu ama Meta’nın son açıklaması kafaları karıştırdı. Meta yeni Threads uygulamasının Instagram Profilinizin bir parçası olduğunu söylüyor dolayısıyla Threads hesabını silmenin bedeli büyük olacak. İşte detaylar…
Meta’nın bugün kullanıma sunduğu ve milyonlarca kullanıcının Elon Musk’a tepki olarak Instagram hesabındaki profil bilgileriyle kolayca geçiş yaptığı yeni Metin Tabanlı Sohbet Uygulaması’nın bilinmeyenleri gün yüzüne çıkıyor.

Threads Hesabına Girmek Kolay ama Çıkmak o kadar kolay görünmüyor!

 

Threads’e giriş yapmak son derece kolay; uygulama mağazasından Threads’i indirin, uygulamayı açın ve Instagram hesabınız ile giriş yapın. Hepsi bu ancak,  Threads hesabını silmek, aynı anda bağlantılı Instagram hesabını da sonlandırıyor.

Meta, Instagram hesabının rehin mi tutuyor!

Muhtemelen tepkiler sonrası bu tutum değişebilir. Ancak şu anda yeni kullanıcıları elinde tutmak isteyen META bunu ciddi bir tehdit aracı olarak kullanıyor görünüyor.

META: PROFİLİNİZ INSTAGRAM’IN BİR PARÇASI

Ek Gizlilik Politikası’nda Meta konu ile ilgili şu ifadelere yer veriyor;

‘Threads profilinizi istediğiniz zaman devre dışı bırakabilirsiniz, ancak Threads profiliniz yalnızca Instagram hesabınızı silerek silinebilir.’

Meta politika sayfasında Threads profilinin kullanıcının Instagram hesabının bir parçası olduğunun altını çiziyor.

Threads Profiliniz Nasıl Silinir? İşte 3 Seçenek!

  • Threads profilinizi devre dışı bırakarak diğer kullanıcıların profilinizi görememesini sağlayabiliyorsunuz.
  • Ancak bu durumda dahi tüm içeriklerini uygulamanın sunucularında kalmaya devam ediyor. Gönderileriniz yalnızca tek tek inceleyip manuel olarak silerseniz sunuculardan da silebiliyorsunuz.
  • ‘Nükleer seçenek’ olarak da anılan hesabı silme yoluna giderseniz ise Instagram hesabınızı da kaybetmek ile beraber 90 gün sonra tüm Threads verileriniz sunuculardan siliniyor.