Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

TikTok ve İDTD işaret dilinde farkındalık için kolları sıvadı

TikTok ve İşaret Dili Tercümanları Derneği, 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramı’nda işaret dili ve sağır kültürüyle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bir kampanya başlattı.

TikTok ve İşaret Dili Tercümanları Derneği işaret diline yönelik farkındalık yaratmak için kolları sıvadı

Dünyanın önde gelen kısa video uygulaması TikTok ve İşaret Dili Tercümanları Derneği, 7 Haziran Türk İşaret Dili Bayramı’nda işaret dili ve sağır kültürüyle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bir kampanya başlattı. Kullanıcılar, TikTok üzerinden başlatılan kampanyada işaret dilini kullanarak #EllerinSesi etiketiyle videolar paylaşacak.

Farkındalığı geliştirmek ve sağır kültürünü görünür kılmak adına alanında popüler işaret dili tercümanı ve işaret dili çevirmenliği eğitmeni Neslihan Kurt, işaret dili eğitmeni Ayça Aybüke Kurt, İşaret Dili Tercümanları Dernek Başkanı akademisyen Banu Türkuğur Şahin ve işaret dili uzmanı Kadir Demir kampanyada aktif rol oynayacak, İşaret Dili Tarihi- İşaret Dili Hakkındaki Yanlış Bilgiler, İşaret Dili Evrensel midir?, Neden Evrensel Değildir?, Sağır Kültürü temalı bilgilendirici içerikler paylaşacaklar.

İşaret diliyle ilgili cevaplar TikTok’ta

TikTok kullanıcıları #EllerinSesi kampanyası kapsamında işaret diliyle ilgili merak ettikleri her şeyi TikTok’un “Soru Sor” özelliğiyle yöneltebilecek. Kullanıcılardan gelen sorular; Neslihan Kurt, Ayça Aybüke Kurt, Banu Türkuğur Şahin ve Kadir Demir tarafından cevaplanacak.

Ankara merkezli İşaret Dili Tercümanları Derneği; 2010 yılından beri işaret dilinin yayılması ve gelişimi konusunda İşaret dili tercümanları, işaret diline gönül veren ve dil konusunda uzman kişilerle de iş birlikleri gerçekleştiriyor. Dernek, küçük yaşta duygularını sözlerle ifade edemediği için çizim yapmaya başlayan işitme engelli grafik sanatçısı  Satılmış Akın’ın resmettiği işaret dili alfabesini eğitim çalışmalarında kullanıyor. Başarılı sanatçı Satılmış Akın, çizimleriyle ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödül aldı.