Sosyal Medya

Oyun Dünyası

tiplay studio, Pocket Gamer Mobile Games Awards finalinde

Türkiye'nin en hızlı büyüyen oyun geliştirme ekosistemi tiplay studio, Pocket Gamer Mobile Games Awards, "En İyi İnovasyon" kategorisinde uzaktan çalışma platformu Online WorkSpace (OWS) ile finale kaldı. 

tiplay studio, Pocket Gamer Mobile Games Awards finalinde

Türkiye’nin en hızlı büyüyen oyun geliştirme ekosistemi tiplay studio, Pocket Gamer Mobile Games Awards, “En İyi İnovasyon” kategorisinde uzaktan çalışma platformu Online WorkSpace (OWS) ile finale kaldı. 

Hypercasual, arcade idle ve Snap oyunlarının da içinde olduğu farklı tür ve platformlara uygun oyunlar geliştiren tiplay studio, Pocket Gamer Mobile Games Awards 2022 finalinde.

tiplay studio, “En İyi İnovasyon” kategorisinde, şirket bünyesindeki stüdyoların ve oFON ekiplerinin; fikir oluşturma, iterasyon, kalite kontrol ve oyun geliştirme süreçlerini uzaktan yönetmelerini sağlayan OWS ile finale kaldı.

Küresel anlamda sürdürülebilir bir oyun geliştirme ekosistemi yaratmaya odaklandıklarını belirten tiplay studio CEO’su Mehmet Umut Ermeç,

“Sektöre fayda sağlayan yenilikçi araç ve teknolojilerin ödüllendirildiği en iyi inovasyon kategorisinde finale kalmak bizler için büyük önem taşıyor. Bu ödüle aday gösterilmiş olmak tiplay studio’nun hem bir teknoloji şirketi, hem de global bir girişim olduğunu ortaya koymuş oldu. Ölçeklendirilebilirlik ve sürdürülebilirliği artıran yeni oyun üretim teknolojilerimizi sektöre kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Mobil oyun sektörünün gelişimine katkıda bulunan kurum ve kişilerin ödüllendirildiği Pocket Gamer Mobile Games Awards 2022 kazananları, 5 Nisan Salı günü Londra’da gerçekleştirilecek ödül töreninde açıklanacak.


tiplay studio Hakkında

Türkiye’nin en hızlı büyüyen oyun geliştirme ekosistemi tiplay studio, küresel anlamda sürdürülebilir bir ekosistem yaratmaya odaklanmıştır. 2019 yılında Denizli’de kurulan tiplay studio; hypercasual, arcade idle ve Snap oyunlarının da içinde olduğu farklı tür ve platformlara uygun oyunlar geliştirmektedir. Kurulduğu günden bu yana altı hit oyunun altına imza atan şirket; Water Shooty, Car Restoration 3D ve Pair Up oyunlarını kendi çatısı altında geliştirmiştir. tiplay studio; Queue Jumping, Joust Run, Dodge Master ve Swords Maker oyunlarının Rollic (Zynga) tarafından desteklenen bir ivmelendirici program olan oFON bünyesindeki ekipler tarafından geliştirilmesini de sağlamıştır. Bünyesindeki stüdyoların ve oFON ekiplerinin fikir oluşturma, iterasyon ve kalite kontrol gibi oyun geliştirme süreçlerini uzaktan yönetmelerini sağlamak için Online WorkSpace (OWS) adlı bir teknoloji de geliştiren şirket, 60’dan fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. Snap Game Partner programına dahil olan tiplay studio ilk Snap oyununu 2021 yılında geliştirmiştir. tiplay studio, ikisi Denizli’de ve biri İzmir’de olmak üzere toplamda üç ofisiyle faaliyetlerine devam etmektedir.