Sosyal Medya

Samsung

TM Roh: “İlhamını sizden alan tasarım ve inovasyonları görücüye çıkarıyoruz”

Geçtiğimiz yıl, Samsung Mobil Deneyim İş Birimi’nin Başkanı olarak sorumluluklarımı genişleterek Kurumsal Tasarım Merkezimize liderlik etmeye başladım.

TM Roh: “İlhamını sizden alan tasarım ve inovasyonları görücüye çıkarıyoruz”

 

Geçtiğimiz yıl, Samsung Mobil Deneyim İş Birimi’nin Başkanı olarak sorumluluklarımı genişleterek Kurumsal Tasarım Merkezimize liderlik etmeye başladım. Mühendislik kariyerim sayesinde, en üstün tasarımların teknolojik yeniliklerle iç içe olduğunu kavramıştım. Bu yeni sorumluluğum da tasarım, mühendislik ve Ar-Ge sinerjisinin nasıl dönüştürücü deneyimler sağlayabileceğini daha derinlemesine incelememe olanak tanıyor. Tasarımcı arkadaşlarımla birlikte, köklerimizi anlamak ve büyümemizi öngörmek için Samsung’un tasarım stratejisini derinlemesine araştırmaya başladım.

 

Zaman akıyor, taahhüdümüz değişmiyor

Samsung, 1996 yılında felsefesini benimsemişti: “İnsanlardan ilham alarak geleceği şekillendirmek.” Yarattığımız ürünler sizi, yani kullanıcılarımızı derinlemesine anlayarak tasarlanıyor ve kullanıcı odaklı bir yaklaşımın geleceğin anahtarı olduğuna ilişkin inancımızı koruyoruz. Kullanıcılar anlamlı bir iletişime ve sade kazanımlara ham teknolojik meziyetlerden daha fazla değer veriyor. Biz de Samsung tasarım felsefesini, her birinin odağında sizin yer aldığınız üç Tasarım Kimliğe dönüştürdük: Ürünlerimiz EsaslıYenilikçi ve Uyumlu olmalı.

Esaslı tasarımda, günlük kullanım kolaylığına öncelik veriliyor. Yenilikçi tasarım özgünlüğü vurguluyor ve amacı, yeni ve farklı şekillerde yansıtıyor. Uyumlu tasarım ise, tüm unsurların toplumsal, çevresel ve etik değerlerle uyum içinde bütünsel bir amaç için birlikte iş görmesini temin ediyor.

 

İnsanlardan ilham alarak geleceği şekillendirmek

Bu üç Tasarım Kimliği, en son donanım ve yazılım ekosistemimizde hayat buluyor. Örneğin bir akıllı telefonu katlama ve açma eylemini düşünelim. Çok basit görünüyor, değil mi? Oysa kullanıcıların hissettiği basitliğe, ancak en temel ve sezgisel olana titizlikle odaklanarak ulaşılır. Özel menteşe işlevselliğini barındıran minimal ve şık görünüm, taahhüdümüzü ve temel tasarımın doğal güzelliğini vurguluyor.

Katlanabilir akıllı telefon ergonomisinde standartları yükselttik. Bir cihazın kalınlığındaki milimetrelik bir fark kulağa büyük bir değişiklik gibi gelmeyebilir. Oysa katlanabilir bir cihazdaki her gram ve milimetre için bir mühendislik atılımı gerekir. Tutkulu zanaatkarlık da işin olmazsa olmazıdır. Bunların tümü bir araya geldiğinde, kullanıcılara büyük faydalar sağlanabilir. İşte bu yüzden en yeni katlanabilir cihazlarımızı daha ince ve daha hafif hale getirmek için birtakım yeniliklere imza attık.

 

Samsung Galaxy katlanabilir, kişiselleştirilmiş deneyimiyle kullanıcıları tarafından tamamlanıyor. Galaxy  katlanabilir cihazlarımızın sunduğu, kelimenin tam anlamıyla en esnek kamera deneyimi sayesinde, kendinizi ifade edişiniz yeni seviyelere Samsung Galaxy ile ulaşıyor. Artık mükemmel açıyı ellerinizi kullanmadan yakalayabilirsiniz. Bilgisayarların sağladığına benzer çoklu görev deneyimi de üretkenlik çıtasını yükseltiyor. Hareket halindeyken çalışabilir, iş birliği yapabilir yahut oyun oynayabilirsiniz.

Samsung Galaxy Tab ve Giyilebilir Cihazlar da aynı ruhla tasarlandı. Güçlü bir bağlantılı deneyimi sunan ekosistemde birbirleriyle uyumlu bir şekilde çalışan bu cihazlar; ihtiyaçlarınızın, önceliklerinizin ve benzersiz kişiliğinizin kusursuz bir uzantısı olarak hizmetinizde.

Samsung Galaxy deneyimi ne olursa olsun, “İnsanlardan İlham Alma” dediğimizde salt insanları kastetmiyoruz. Aynı zamanda topluluklarını, çevrelerini ve gezegenlerini de kastediyoruz. Samsung Galaxy cihazlar sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak gelecek için tasarlanıyor çünkü yaptığımız en küçük şey bile büyük bir etki yaratabilir ve gezegenimizi korumaya katkıda bulunabilir. “Geleceği Şekillendirmek” ise, gelecek nesillere sürdürülebilir bir yarın sağlama sorumluluğunu da içeriyor.

 

Daha iyi bir yarına doğru uzanan yolculuğumuzda birlikteyiz

Tasarım, teknolojik yeniliklerle bir araya geldiğinde yeni olasılıklar açığa çıkar. Yenilikçi teknolojiler sayesinde, insanlar bugünden en iyi şekilde yararlanabilir ve nihayetinde mümkün olan en iyi yarını yaratabilir. Sizi, sizden esinlenerek, sizin için yarattığımız en yeni cihazlarımızın ve deneyimlerimizin perdesini aralayacağımız Unpacked’de bize katılmaya davet ediyoruz.

Bir bakıma, üzerinde neredeyse 30 yıldır çalışılan bu cihazlar ve deneyimler, insandan ilham alan onlarca yıllık tasarım çalışmalarının zirvesini teşkil ediyor. Fakat bu daha sadece başlangıç. Sunduğumuz yeniliklerin yaşamlarınıza nasıl uyum sağladığını, yaratıcılık, üretkenlik ya da kendini ifade etme konusunda ne gibi yeni olanaklar sunduğunu görmek, yolculuğumuzun sonraki adımlarına da ilham verecek. Gelin bu yolculukta birlikte ilerleyelim ve sizi gerçekten yansıtan bir gelecek yaratmak için tasarım ve teknolojiden yararlanalım.

26 Temmuz’u bekleyin!