Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Tokyo Olimpiyatları açılış töreninde 1800 drone’lu ışık gösterisi!

Olimpiyatlar 1800 drone'lu ışık gösterisi ile başladı. Şimdiye kadar ki en çok drone kullanılan gösteri değil elbette ama harika bir gösteri.

Tokyo Olimpiyatları açılış töreninde 1.800 drone ile bir ışık gösterisi yer aldı

Olimpiyatlar 1800 drone’lu ışık gösterisi ile başladı. Şimdiye kadar ki en çok drone kullanılan gösteri değil elbette ama harika bir gösteriydi…

Pandemi nedeniyle alınan önlemler kapsamında Olimpiyat Stadında hiç taraftar olmayabilir ancak Japonya açılışta 1800 Drone kullanarak harika bir ışık gösterisi yaparak belki de düzenlenen şovun bir kısmını bu şekilde izleyicilerle buluşturmuş oldu.

Gösterilerde ülkelerin geçiş törenleri ile birlikte, olimpiyatların piktogramlarını içeren bir gösteri de yapıldı. Ancak en iyi ışık gösterisi sona saklandı.

Törenin sonuna doğru tam olarak söylemek gerekirse, 1.824 insansız hava aracından oluşan bir filo Olimpiyat Stadı’nın üzerinde gökyüzüne yükseldi. Başlangıçta 2020 Oyunlarının sembolü şeklinde dizildiler. Sonra John Lennon’un Olimpiyatlar için Hans Zimmer tarafından yeniden işlenen ve stadyum boyunca oynanan John Lennon’un “Imagine” adlı eserinin bir yorumundan önce Dünya’nın şeklini aldılar.

Teknik olarak bu gösteri en çok drone’nun kullanıldığı gösteri değil tabi. 2017 SuperBowl finalinde 300 Intel drone’u ile yapılan gösteriyi de hatırlıyoruz. Ancak bu alandaki rekor, 3281 adet drone’nun kullanıldığı Çin’e ait. Hyunda’nin otomobil markalarından birisi Genesis’in Shangay’da düzenlediği bir gösteriye ait.

Drone sayısı bunlardan az bile olsa Tokyo’daki Olimpiyat açılışı bu drone gösterisiyle güzeldi. İzlemenizi tavsiye ederim.