Sosyal Medya

Otomobil

TOYOTA GAZOO Racing, Yarış ve Sanatı Bir Araya Getirdi

Toyota’nın yarış takımı TOYOTA GAZOO Racing, yeni sezona hazırlanıyor. 2024’te FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC), FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) ve Dakar Rallisi gibi birçok farklı disiplinde mücadele edecek olan TOYOTA GAZOO Racing, yayınladığı yeni video ile motorsporlarına sanatsal bir yaklaşım getirdi.

TOYOTA GAZOO Racing, Yarış ve Sanatı Bir Araya Getirdi

 

Son yıllarda birçok üst düzey motorsporları organizasyonunda şampiyonluklar almasıyla yarış pistlerine ve etaplara damgasını vuran Toyota’nın yarış takımı TOYOTA GAZOO Racing, yeni sezona hazırlanıyor. 2024’te FIA Dünya Ralli Şampiyonası (WRC), FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası (WEC) ve Dakar Rallisi gibi birçok farklı disiplinde mücadele edecek olan TOYOTA GAZOO Racing, yayınladığı yeni video ile motorsporlarına sanatsal bir yaklaşım getirdi.

TGR YouTube kanalında, yarış takımının ve GR markasının “motorsporlarıyla geliştirilen daha iyi otomobiller üretme” felsefesini aktaran video, “Vahşi An / Wild Moment” ismiyle yayına girdi.

Videoda WRC’de yarışan GR YARIS Rally1 HYBRID, WEC’de yarışan GR010 HYBRID, Dakar Rallisi’nde yarışan GR DKR Hilux T1+3 ve Nürburgring 24 Saat dayanıklılık yer alan GR Supra başrolde yer aldı. Profesyonel yarış pilotları tarafından ekstrem şartlarda kullanılan araçlar, vahşi hayvanları çeker gibi mümkün olduğunca yakından ve süper yavaş çekimde filme alındı. Böylece ortaya yarış araçlarının mükemmel detaylarıyla birlikte karşılaştığı zorluklar gözler önüne serildi.

Bu çekim için TOYOTA GAZOO Racing’in yarışçıları Takamoto Katsuta (kamera aracı Norihiko Katsuta tarafından kullanıldı), Kamui Kobayashi, Masahiro Sasaki ve Giniel de Villiers görev aldı. 2023 yılında Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve Dünya Ralli Şampiyonası’nı kazanan Toyota, son yıllarda elde ettiği başarıyı önümüzdeki yıla da taşımayı hedefliyor.

“Vahşi An / Wild Moment” ve kamera arkası videolarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

“Vahşi An / Wild Moment”

“Vahşi An / Wild Moment” çekimleri kamera arkası