Sosyal Medya

Otomobil

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Geleceğe Işık Tutuyor

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, sürdürülebilir gelişime öncülük eden sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katmaya devam ediyor.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sosyal Sorumluluk Projeleriyle Geleceğe Işık Tutuyor

 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, sürdürülebilir gelişime öncülük eden sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katmaya devam ediyor. Kadınlar, çocuklar ve gençlere odaklanan projelerle geleceğe yönelik anlamlı katkılar sağlamayı amaçlıyor. Örnek kurumsal vatandaşlık vizyonunu benimseyen şirket, çocukların erken yaşlarda eğitim ve farkındalık kazanmasına, cinsiyet eşitliğine ve gençlerin gelişimine kadar geniş bir perspektifle topluma değerli dokunuşlar yapmaya devam ediyor.

 

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, ülke ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra, ilköğretim, ortaöğretim, lise ve üniversitelerle gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle öğrencilerin bilinçlenmesine ve gelişimine destek oluyor. Şirket, çevre duyarlılığı, trafik bilinci ve teknik eğitime yönelik sosyal sorumluluk projeleriyle topluma değer katmayı sürdürüyor. Yeni Toyota C-HR’ın üretim sürecinin tamamlanmasıyla, projeleri yeniden taze bir enerji ve vizyonla hayata geçirerek, toplumun daha sürdürülebilir bir geleceğe doğru attığı adımlara katkı sunmaya devam edecek.

Geleceğin Mühendislerine İlham

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen teknik proje yarışması, öğrencilere araştırma ve geliştirme konusunda teşvik sağlıyor. Yarışma, geleceğin bilim insanlarını erken yaşlarda keşfetme ve yeteneklerini geliştirme amacı taşıyor. Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce ve Kocaeli illerindeki tüm ortaokul ve liseleri kapsayan yarışma, öğrencileri problem çözme becerileri ve analitik düşünme yetenekleri konusunda destekliyor. 2006 yılından bu yana devam eden projeye bugüne kadar 6000 öğrenci katıldı.

Çevre Konusunda Bilinçlendiriyor

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, erken yaşta bilinç oluşturmayı hedefleyerek ilköğretim öğrencilerine yönelik farklı projeler de gerçekleştiriyor. Çevre dostu bir üretici olarak çevre duyarlılığını yaygınlaştırmak amacıyla ilkoğretim 5. Sınıf öğrencilerine özel çevre turları düzenliyor. Bu proje ile çocuklara, çevre dostu üretim süreçlerini bizzat yerinde inceleme şansı verilirken ve güneş enerjisi kullanım alanlarının yanı sıra çevreyle ilgili tesislerin detaylı tanıtımıyla çocuklara çevre bilinci kazandırılıyor. 2009 yılında başlayan bu anlamlı aktiviteyle bugüne kadar 8 binden fazla çocuk katıldı.  Şirket, bu çabasıyla çocuklara sürdürülebilirlik ve çevre bilinci aşılayarak, gelecekte de yaşanılabilir bir dünyayı mümkün kılacak vizyona katkı sunuyor.


Trafik Okulu ile Güvenli Geleceğin Temelleri Atılıyor

2010 yılından bu yana ilköğretim 3. Sınıf öğrencilerine trafik kuralları ve güvenli trafik geçişleri konusunda eğitim veren şirket küçük yaşlarda topluma faydalı, trafikte bilinçli bireyler yetişmesine katkı sağlıyor. Trafik güvenliği okulunda öğrenciler, trafik ile ilgili filmler izleyip, trafik ışıkları ve yaya yollarında güvenli geçiş pratiği yapıyor. Emniyet kemerleri ve trafikte görünürlük uygulamalarıyla öğrenciler deneyimleyerek öğreniyor.

Çocuklara Güvenli Trafik Bilinci Aşılanıyor

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2006 yılından bu yana Trafik Haftası kutlamaları kapsamında Sakarya’daki ilkokul ikinci sınıf öğrencilerine yönelik resim yarışması düzenliyor. Trafik güvenliğinde farkındalığının erken yaşlarda oluşması büyük önem taşıyor. Resim yarışması ile çocuklar, trafikteki sorunları düşünerek çözüm önerileri sunuyor, bu da gelecekte güvenli trafik alışkanlıkları kazanmalarına katkı sağlıyor.