Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Trafik Cezalarından Anında Haberiniz Olsun!

Aniden posta kutusunda beliren trafik cezası makbuzları, şu sıralarda araç sahiplerinin en büyük dertleri arasında yer alıyor.

Aniden posta kutusunda beliren trafik cezası makbuzları, şu sıralarda araç sahiplerinin en büyük dertleri arasında yer alıyor.

Eskiden sadece trafik polisinin fiziksel olarak bulunduğu durumlarda ceza kesilirken, trafik kameralarının yaygınlaşmasıyla birlikte cezayla karşılaşma riski de giderek artmış durumda. Cezalardan haberdar olmamak ise, sürücüleri başka problemlerle karşı karşıya bırakıyor. Günlük hayatın pek çok noktasında insanların imdadına yetişen mobil uygulamalar, trafik cezaları konusunda da devreye giriyor. CezaCepte, sürücüleri araçlarına kesilen trafik cezaları hakkında bilgilendiriyor.

CezaCepte ilk kez başlatıldığında kullanıcılara uygulamanın özellikleri hakkında kısa bilgiler veriliyor ve üyelik işlemlerini gerçekleştirmeleri isteniyor. Bilgilendirme seansının tamamlanmasının ardından sıra araca dair detayların sisteme girilmesine geliyor. Plaka, ruhsatın adına düzenlendiği kişiye ait TC Kimlik Numarası, otomobilin trafiğe çıkış tarihi ve gişe seçiş sistemi gibi bilgilerin girilmesinin ardından kayıt işlemi tamamlanıyor. Kayıt işleminden sonra kullanıcılar ilk olarak ödemedikleri trafik cezalarının gösterildiği ekrana yönlendiriliyor. CezaCepte’de kullanıcılara Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinin de gösterildiğini ayrıca belirtmek gerekiyor. Uygulama içindeki gezinti ise ekranın sol üst kısmında bulunan liste ikonuna dokununca açılan panel üzerinden gerçekleştiriliyor.

CezaCepte’nin navigasyon paneli sayesinde kullanıcılar ödemedikleri cezalardan fazlasını da görebiliyor. Geçmişte ödenen trafik cezalarının ve Motorlu Taşıtlar Vergisi taksitlerinin kaydı da, CezaCepte tarafından tutuluyor. CezaCepte ile kullanıcılar birden fazla aracın ceza ve vergi durumunu kontrol edebiliyor. Bunun için Plakalarım bölümünden yeni araç bilgileri CezaCepte’ye eklenebiliyor. Ayarlar bölümü kullanıcıların şifre değiştirmelerine aracılık ederken, Sıkça Sorulan Sorular bölümünde uygulamaya dair merak edilen sorular yanıtlanıyor.

CezaCepte’nin tasarımı oldukça sade ve kullanışlı. Uygulamanın işlevsel yönünün daha ağır basması gerektiği için sade tasarım tercihi oldukça yerinde gözüküyor. Günümüzde kontrolü biraz zahmetli hâle gelen trafik cezalarının takibini ciddi ölçüde kolaylaştıran CezaCepte, tüm otomobil sahiplerinin akıllı cihazlarında bulunmayı hak eden bir uygulama imajı çiziyor.

CezaCepte uygulamasının Android versiyonunu buradan, iOS versiyonunu ise buradan akıllı telefonunuza indirebilirsiniz.