Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Trend Micro, yapay zeka ile desteklenen tehdit istihbaratı entegrasyonu ile siber güvenlik alanında çığır açıyor

Trend Micro, sayısız sensörden gelen verilerle oluşturulan tehdit istihbaratını ve üretken yapay zekayı Trend Vision One™ siber güvenlik platformunda birleştirerek çıtayı daha da yükseltiyor.

Trend Micro, yapay zeka ile desteklenen tehdit istihbaratı entegrasyonu ile siber güvenlik alanında çığır açıyor

 

Trend Micro, sayısız sensörden gelen verilerle oluşturulan tehdit istihbaratını ve üretken yapay zekayı Trend Vision One™ siber güvenlik platformunda birleştirerek çıtayı daha da yükseltiyor.

Siber güvenlik alanında dünyanın önde gelen şirketlerinden Trend Micro, dünya geneline yayılan sayısız sensörden ve diğer kaynaklardan toplanan verilerle oluşturulan tehdit istihbaratını ve üretken yapay zekayı siber güvenlik platformu Trend Vision One™’da bir araya getirerek siber güvenlik alanında büyük bir yeniliğe imza atıyor.

2022 yılında 65’i aşkın ülkedeki müşterilerinden gelen 6 trilyonun üzerinde tehdit sorgusundan oluşan kapsamlı veri kümesiyle eğitilen ileri düzey yapay zekadan faydalanan Trend Micro 3 milyarı fidye yazılımı olarak tanımlanan 146 milyarın üzerinde siber tehdidi başarıyla engelledi.

Trend Micro COO’su Kevin Simzer, “Yapay zeka, eğitim için kullanılan veriler kadar güçlüdür. Tehdit istihbaratı alanında tartışmasız bir lideriz ve bu, bilinçli adımlar atmak için çıktıları basitleştirmemize olanak tanıyor. Küresel içgörülerden faydalanan bu yaklaşımımızla sektördeki en akıllı yapay zekayı sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Analistler, siber güvenlik alanında daha iyi yapay zeka sonuçları elde etmek için verilerin kritik önem taşıdığı konusunda hemfikir. Dünyanın önde gelen araştırma şirketlerinden IDC’nin analistlerinden biri, “Veri, güvenlik alanında yapay zekayı mümkün kılan en önemli altyapıdır. Güvenlik alanında sonuç elde etmenin temel unsuru yapay zeka değil, verilerdir” diyor.

Trend Micro’nun sektör liderliği, veri koleksiyonunun benzersiz kapsamına ve derinliğine dayanıyor. Veri çeşitliliği yalnızca hacimle değil, aynı zamanda etkili ve son derece kullanılabilir içgörüleri ortaya çıkarmak için yüksek kaliteli analiz, küratörlük ve etiketleme ile karakterize ediliyor.

Trend Micro yapay zeka için şunlardan faydalanıyor:

  • Küresel İçgörüler: Trend Vision One™, milyonlarca sensör ve dünya geneline yayılmış 500.000’ün üzerinde müşterisinden gelen trilyonlarca tehdit sorgusu tarafından toplanan tehdit içgörüleri ile siber güvenlik alanındaki en bilgili ve uyarlanabilir platform olarak öne çıkıyor.
  • Çeşitli Telemetri Kaynakları: Uç noktalar, mobil cihazlar, OT/IoT, sunucular, ağlar, bulut ortamları, e-postalar, kimlikler ve daha fazlası dahil olmak üzere birçok sensör türünden elde edilen veriler, eşsiz ve bütünsel bir güvenlik genel görünümü sunuyor. Çeşitli telemetri kaynakları, yapay zeka yeteneklerini artırmak için saldırı ölüm zincirinin tüm adımlarından veri sağlıyor.
  • İnsan Araştırma Uzmanlığı: Dünya genelinde 14 araştırma laboratuvarından ve 500’den fazla tehdit araştırmacısından gelen yerel olarak düzenlenmiş ve küresel olarak alakalı tehdit verileri, küresel analiz ve içgörüleri iyileştiriyor. Trend Micro’nun yüksek profilli vakalarda küresel devlet kurumlarıyla olan iş birlikleri, siber suç faaliyetlerine ilişkin benzersiz ve ayrıntılı bilgilerinin değerini daha da arttırıyor.
  • Zero Day Initiative™: Dünyanın en büyük hata ödül programı, güvenlik açığı içgörülerini yönlendiriyor ve Trend Micro müşterilerini sıfırıncı gün güvenlik açıklarında bir ihlal meydana gelmeden önce 79 gün öncesine kadar koruyor.

Siber tehditler sınır tanımıyor. Güvenlik sektöründe coğrafi olarak en geniş müşteri tabanına sahip olan Trend Micro, en kapsamlı küresel tehdit istihbaratını topluyor ve diğer tedarikçilerin kapsamlı içgörülere veya erişime sahip olmadığı coğrafyalara rakipsiz yerel sensörler aracılığıyla ulaşıyor.

Trend Micro Çığır Açan Yapay Zeka Destekli Siber Güvenlik Asistanını Kullanıma Sunuyor

Trend Micro, bir başka çığır açan hamleyle, güvenlik analistlerini desteklemek, iş akışlarını kolaylaştırmak ve genel üretkenliği artırmak için tasarlanmış son teknoloji ürünü bir yapay zeka aracı olan Trend Companion’ı tanıttı.

Trend COO’su Kevin Simzer, “Yoğun günler yaşayan güvenlik operasyon ekipleri, tehdit verilerinin büyüklüğü ve karmaşıklığıyla mücadele ediyor. Gelişmiş bir yapay zeka aracı olan Trend Companion, karmaşıklığı azaltıyor ve güvenlik operasyonlarını hızlandırıyor. Sektör lideri siber güvenlik platformumuzu güçlendiren dönüştürücü inovasyonu yansıtıyor. Çözümlerini hayata geçirmekte yavaş kalan rakiplerimize göre çözümlerimizi yüksek hızda ve kalitede pazara sunmak için büyük yatırım yaptık” dedi.

Trend Companion, aşağıdaki özelliklere sahip sade arayüzüyle manuel risk değerlendirmeleri ve tehdit incelemeleri için harcanan analist süresini %50 veya daha fazla azaltıyor.

  • Uyarı açıklamaları ve bağlamları
  • Özelleştirilmiş müdahale eylemleriyle ilgili öneriler
  • Karmaşık komut dosyaları ve komut satırlarıyla ilgili açıklamalar
  • Sofistike tehdit araştırması ve yürütme
  • Olay müdahalesi için IR ve Forensic modeliyle QSQuery sorguları oluşturma

Halihazırda 13.000’in üzerinde Trend Micro müşterisi tarafından kullanılan Trend Companion, her düzeyde SecOps analistinin ortalama anlama süresini kısaltırken daha hızlı ve daha bilinçli kararlar almalarına olanak tanıyor.

Trend Vision One’daki tehdit uyarıları, değişen tehdit ortamına uyum sağlamak için modellerden faydalanıyor. Yapay zeka, güvenlik ekiplerinin en yüksek verimlilikte çalışmasını sağlamak için tek başına yeterli olmuyor. Üzerine inşa edildiği veriler bu anlamda kritik önem taşıyor. Trend Micro’nun küresel tehdit araştırma ekibinin ve dünyanın en büyük satıcıdan bağımsız hata ödül programı olan Zero Day Initiative’in değeri işte bu noktada ortaya çıkıyor.

Trend Vision One’ın uyarlanabilir, modele dayalı tehdit uyarıları ile Companion’ın üretken yapay zeka yeteneklerinin birleşimi, olay müdahale sürelerini %30 oranında kısaltıyor, olay raporlamasını rapor başına iki saate kadar azaltıyor ve saldırıların daha eksiksiz bir şekilde kontrol altına alınmasına yardımcı oluyor.

Trend Companion, siber saldırı riskini ihlal daha gerçekleşmeden en aza indirmeye yardımcı oluyor.