Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Trend Micro’dan Google Bulut Platformu Güvenliğini Artıran Yenilikler

Trend Micro’dan Google Bulut Platformu Güvenliğini Artıran Yenilikler. Kubernetes platform koruması, Google Kubernetes Motoru (GKE)

 

Trend Micro’dan Google Bulut Platformu, Kubernetes ve G Suite Gmail Güvenliğini Artıran Yenilikler

Son geliştirmeler, bulut, konteyner ve kurumsal e-postaların sızıntılardan korunmasına yardımcı oluyor.

Siber güvenlik çözümlerinin küresel lider şirketi Trend Micro, Google Bulut Platformu’ndaki sanal makineleri; Kubernetes platform koruması, Google Kubernetes Motoru (GKE) ile konteyner görüntü tarama entegrasyonu; ayrıca G Suite üzerindeki Gmail’i koruma amacıyla içeriği genişletilen Deep Security™ ve Cloud App Security ürünlerindeki iyileştirmeleri duyurdu.

Birçok şirketin günümüzde verimliliği artırmak ve iş çevikliğini üst düzeye çıkarmak üzere Google Cloud ve Kubernetes’e yatırım yaptığını belirten Trend Micro Akdeniz Ülkeleri Teknik Lideri Mehmet Gülyurt;

“Kurumların, bulutta bulunan varlıklarının sorumluluğunu taşıdıklarını bilmeleri büyük önem taşıyor. Müşterilerimiz, geliştirme süreçlerinin daha ilk aşamalarında güvenliğin uygulanması ve otomasyonunun kolaylaştırılması ve veri merkezi, hibrit bulut ve hatta çok bulutlu ortamlar arasında güvenli bir şekilde geçiş yapılabilmesinin sağlanması konusunda bize güveniyorlar” diyor.

Trend Micro, bu ihtiyaca cevap vermek için GCP (Google Cloud Platform) sanal makine sunucularının otomatik olarak keşfedilmesini, görünürlüğünü ve korunmasını sağlayan bir GCP Bağlayıcısı oluşturdu. Bu, tüm GCP iş yüklerinin anlık görünümünün yanı sıra güvenlik kapsamı dışında veya gölge BT projeleri altında yerleştirilen tüm sanal makinelerin görülebilmesini sağlayarak yönetimi de kolaylaştırıyor. Trend Micro Deep Security’nin bu özelliği altyapılara; otomatikleştirilmiş iş yükleri üzerinden otomatik olarak politikaları uygulama, gelişmiş zararlı yazılımlarla mücadele etme; ağ ve sistem güvenliğini iyileştirme ve tehdit araştırmaları için iş yükü telemetrisini yakalama becerilerini kazandırıyor.

Konteyner kullanıcıları Deep Security IPS (Saldırı Önleme Sistemleri) kuralları, bütünlük izleme ve günlük kaydı denetimi ile çalışma zamanında Kubernetes platformu korumasından faydalanabiliyor.

Trend Micro’nun IPS yaklaşımı, konteynerler ve Kubernetes gibi platform katmanları arasında; doğu – batı (sunucuların birbirleri arasındaki ağ trafiği) ve kuzey – güney (kullanıcı – sunucu) trafiğini incelemeye de imkan veriyor. Ek olarak Trend Micro Deep Security, zafiyetler; sistem içindeki sırlar/anahtarlar ve uyumluluk kontrolleri için inşa edilmiş iletişim hatlarında konteyner görüntü tarama özelliği de sunuyor. Kubernetes Helm Chart olarak kurulan bu konteyner görüntü tarama; Google Kubernetes Engine (GKE), Azure Kubernetes Service (AKS) ve Amazon Elastic Container Service for Kubernetes (Amazon EKS) gibi popüler hizmetlerde güvenliğin uygulanmasını da basitleştiriyor.

Trend Micro Research’ün yaptığı araştırmaya göre e-posta en popüler tehdit unsurlarından biri olmaya devam ediyor.

Trend Micro da bu sonuçlardan yola çıkarak popüler Cloud App Security platformunu G Suite içerisindeki Gmail kullanıcılarını destekleyecek şekilde genişletti. Verimliliği artırmak ve çevikliği en üst düzeye çıkarmak için bulut e-posta hizmetlerine yönelen kurumların sayısı artıyor. Trend Micro, Office 365‘in ardından Gmail’e de en kapsamlı e-posta güvenliğini getirerek tehditlere gizlenecek yer bırakmıyor.