Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Trendbox, Ramazan Ayı alışveriş trendlerini açıkladı.

Perakende sektörünün alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak toplayan Trendbox, Ramazan Ayı alışveriş trendlerini açıkladı.

Trendbox Ramazan ayı trendlerini açıkladı

Limonata satışları yaklaşık 2 kat arttı…

Perakende sektörünün alışveriş datasını gerçek zamanlı olarak toplayan Trendbox, Ramazan Ayı alışveriş trendlerini açıkladı. Trendbox’ın verilerine göre limonata satışları neredeyse 2 katına çıkarken, kuru temel gıda satışları ise yarı yarıya arttı. Ortalama sepet tutarı ise yaklaşık yüzde 10 arttı.

Bakkal, büfe, küçük marketler gibi perakende sektöründe ölçümlenmesi zor alanlarda barkod tarayıcı ve yazar kasa arasına konumlandırdığı cihazlar aracılığıyla Türkiye’nin farklı 2.000 noktasından yapılan alışverişlerin verilerini gerçek zamanlı olarak toplayan ve raporlayan Trendbox, Ramazan ayında alışveriş sepetlerimizdeki değişikliğe ışık tuttu. Adana, Ankara, Bursa, Denizli, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Kütahya başta olmak üzere Türkiye’de 11 farklı ilde çalışmalarına devam eden Trendbox’ın verilerine göre; geleneksel kanalda Ramazan ayından önceki hafta sonu ve Ramazan aynının ilk hafta sonu karşılaştırıldığında içecek kategorisinde limonata satışlarında yüzde 93,5 oranında artış gözlenirken, soda satışları da yüzde 18,7 arttı. Yiyecek kategorisinde ise yüzde 49’luk artış oranıyla kuru temel gıda satışları en çok artan ürünler olurken, onu yüzde 38,5’lik artış oranıyla zeytin, yüzde 36’lık artış oranıyla hazır çorbalar ve yüzde 18’lik artış oranıyla salça takip etti.

ORTALAMA SEPET TUTARI 113 TL

Söz konusunu dönemde fiyat bazında yüzde 4,2 artış gözlenen ayran satışları adet bazında yüzde 5,4 gerilerken, gazlı içeceklerin satışları da yüzde 3,2 düştü. Buna ek olarak ortalama sepet tutarı özelinde incelendiğinde 26 Mart Cumartesi-27 Mart Pazar tarihlerinde 101 TL olan ortalama sepet tutarı 2 Nisan Cumartesi-3 Nisan Pazar tarihlerinde 113 TL olarak gerçekleşti. Bir başka deyişle ortalama sepet tutarı yüzde 10 arttı.

“2022’DE TÜRKİYE’NİN 50 İLİNDE OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Trendbox CEO’su Ozan Tezer şunları söyledi:

“Geçen yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da iftar ve sahur sofralarında en çok tercih edilen içeceğin limonata olduğunu gözlemliyoruz. Ramazan ayı trendlerine baktığımızda limonata satışları neredeyse 2 katına çıktı. Bunun yanı sıra gazlı içeceklerin sofradaki yerinin sınırlı kaldığını görüyoruz. Yiyecek kategorisinde ise kuru gıda, zeytin, hazır çorba ve salça satışlarının ciddi oranda arttığını gözlemliyoruz. Veriler ayrıca Ramazan ayından önceki son hafta sonu hazırlıkların tamamlanmış olduğuna işaret ediyor.” Trendbox’ın kullanımını yaygınlaştırmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Tezer, “Trendbox ile 2022 yılında Türkiye’nin 50 ilinde olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.