Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Trendyol ile TEKNOFEST heyecanı İzmir’de devam ediyor

Trendyol, 27 Eylül-1 Ekim’de İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST’te ziyaretçilerini, teknoloji, yazılım ve sanatla buluşturuyor.

Trendyol ile TEKNOFEST heyecanı İzmir’de devam ediyor

 

Trendyol, 27 Eylül-1 Ekim’de İzmir’de düzenlenen TEKNOFEST’te ziyaretçilerini, teknoloji, yazılım ve sanatla buluşturuyor.

 

Trendyol, Cumhuriyet’in 100. Yılında üç büyük ilde milyonlarca kişinin katılımıyla düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in son durağı İzmir’de de teknoloji, yazılım ve sanatla yerini aldı.

Bugün İzmir Çiğli Havalimanı’nda görkemli bir törenle başlayan ve 1 Ekim’e kadar devam edecek olan TEKNOFEST’te Trendyol, dünyanın en bilinen yeni medya sanatçılarından Refik Anadol’un yapay zekâ, makine öğrenimi ve veri bilimi teknolojileri ile geliştirdiği “Makine Hatıraları: Uzay” sergisini sanatseverler ile buluşturuyor.

Trendyol’un TEKNOFEST’teki standını gezen ziyaretçiler, VR gözlüklerle Trendyol Sanat’ta yer alan birçok bağımsız sanatçının eserlerini de yakından inceleme fırsatı buluyorlar. Sanatseverler, Trendyol Sanat’ta yer alan 600’den fazla eseri metaverse evreninde ziyaret etme şansı yakalıyor.

Gençler ve çocuklara teknoloji atölyeleri

Trendyol’un TEKNOFEST’teki stantı gençler ve çocuklar için birbirinden ilginç buluşmalara ve teknoloji atölyelerine ev sahipliği yapıyor. +12 yaş ortaokul ve lise seviyesindeki öğrenciler, robotik kodlama atölyelerine büyük ilgi gösteriyor.

AITEN ile buluşma fırsatı

Trendyol Hızlı Market uygulamasında geçen günlerde işe başlayarak şimdiden geniş bir takipçi kitlesine ulaşan yapay zeka destekli yeni nesil asistan AITEN, TEKNOFEST’te merak edilen soruları cevaplıyor. AITEN, Trendyol stantında, sağlıklı yaşam önerilerinden yemek tariflerine, burç yorumlarından iş hayatına kadar merak edilen sorulara cevap vererek ziyaretçilere eğlenceli anlar sunuyor.

2 binden fazla Türk mühendis geliştiriyor

Teknolojik altyapısını geliştirmek için AR-GE çalışmalarına ağırlık veren Trendyol yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’nin en çok mühendis istihdam eden, teknoloji ve Ar-Ge çalışmalarına en fazla yatırım yapan şirketleri arasında yer alan Trendyol, faaliyet giderlerinin yüzde 23’ünü AR-GE’ye ayırıyor.

Trendyol’un on milyonlarca müşterisi ve yüz binlerce satıcısının kullandığı teknolojik altyapı, 102 farklı üniversiteden mezun 2 binden fazla Türk mühendis tarafından geliştirildi. Trendyol’un Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve anlık olarak 2 milyondan fazla kişiye hizmet verebilen bu yerli ve milli altyapısı, bugün farklı ülkelere de taşınıyor.

Trendyol mühendisleri tarafından geliştirilen 150’ye yakın açık kaynak projesi tüm teknoloji dünyası ile paylaşılırken, Trendyol mühendislerinin 400’ün üzerinde yayını 50 binden fazla kez okundu. Trendyol, kendi bünyesinde yıllardır geliştirdiği tasarım dilini de tüm dünyanın kullanımına açtı. Trendyol teknoloji ekipleri web sayfası geliştirenler için hazır arayüz kütüphanesi sunacak ‘Baklava’nın ilk sürümünü paylaştı.