Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

TÜBİTAK SAGE ile EXCALIBUR ARMY Arasında İş Birliği

SAHA İstanbul üyelerinden TÜBİTAK SAGE, Çek Cumhuriyeti merkezli EXCALIBUR ARMY firması ile KUZGUN güdümlü mühimmat odağında mutabakat zaptı imzaladı. Ortaklık, kara silah sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilmesinde iş birliğini temsil ediyor.

TÜBİTAK SAGE ile EXCALIBUR ARMY Arasında İş Birliği

SAHA İstanbul üyelerinden TÜBİTAK SAGE, Çek Cumhuriyeti merkezli EXCALIBUR ARMY firması ile KUZGUN güdümlü mühimmat odağında mutabakat zaptı imzaladı. Ortaklık, kara silah sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilmesinde iş birliğini temsil ediyor.

SAHA EXPO 2022’de B2B görüşüp, IDET 2023’te anlaştılar

Farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek KUZGUN güdümlü modüler mühimmat ailesini geliştiren TÜBİTAK SAGE ile 4×4 ve 8×8 birçok farklı platformu üreten EXCALIBUR ARMY, iş birliğinin temellerini ülkemizde SAHA EXPO 2022’de atmışlardı. 25 Mayıs Perşembe günü ise Çek Cumhuriyeti’nin Brno kentinde düzenlenen IDET 2023 fuarında, TÜBİTAK SAGE ile EXCALIBUR ARMY firması arasında KUZGUN Güdümlü Modüler Müşterek Mühimmat Ailesi üzerinden ateş destek platformlarının geliştirilmesi üzerine niyet beyanı imzalandı.

Taraflar arasında karşılıklı fayda sağlanacak

Ortaklık, ilk önce TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen ve üretilen KUZGUN güdümlü füze ailesini kullanan kara füze sistemlerine ağırlık verecek. Aynı zamanda üçüncü taraf müşteriler için olası ortak silah sistemlerinin geliştirilmesini sağlayacak. Çek Savunma Firması, bu sayede KUZGUN güdümlü modüler mühimmatları kullanarak muharebe sistemleri geliştirebilecek, TÜBİTAK SAGE ise Çeklerin ürettiği araç platformlarına sahip olabilecek.

Jaroslav Skála: “Birbirimize katkı sağlayacağız”

Mutabakat zaptı ile ilgili açıklamada bulunan EXCALIBUR ARMY İcra Kurulu Başkanı Jaroslav Skála,

“TÜBİTAK SAGE’nin güdümlü füze ve akıllı mühimmatları kullanan ürün portföyümüze getireceği genişleme beyanını imzalamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bunlar topçu sistemlerimizi destekleyip kara platformlarındaki konumuzu güçlendirme potansiyeline sahip. Aynı zamanda Türk ortaklarımızın araçlarına performans, sürüş karakteristikleri ve koruma alanında yeni imkanlar sunabiliriz.” dedi.

Tunca Selbes: “KUZGUN füzelerimiz dünyanın en iyileri arasında”

TÜBİTAK SAGE İş Geliştirme ve Pazarlama Birim Sorumlusu Tunca Selbes ise TÜBİTAK SAGE’nin Çek firmalarıyla iş birliğinden dolayı gurur duyduklarını belirterek şöyle konuştu:

“EXCALIBUR ARMY ile kurduğumuz ortaklıktan gurur duyuyoruz. Dünyanın en iyileri arasında olan KUZGUN füzelerimiz ve EXCALIBUR ARMY’nin platformlarıyla oldukça etkili silah sistemleri oluşturabiliriz. Umuyoruz ki imzaladığımız mutabakat zaptı, EXCALIBUR ARMY ve diğer Çek şirketleriyle iş birliğimizin başlangıcı olacak.”


** TÜBİTAK SAGE, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ulusal/uluslararası savunma sanayi kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere güdümlü ve güdümsüz mühimmat sistemleri, kritik alt sistemler ve stratejik sistem platformlarının tasarım, geliştirme, üretim ve test faaliyetlerinde uzmanlaşmış Türkiye’nin öncü Ar-Ge kurumudur. TÜBİTAK SAGE araştırma projeleri ile bilgi birikimini artırmakta; geliştirme projeleri ile yazılım ve donanım tasarlamakta ve geliştirmekte; inceleme/ölçüm ve danışmanlık projeleri ile hizmet sağlamakta ve sunmayı hedeflediği üstün nitelikli ürün ve hizmetlerin gerektirdiği altyapıları da altyapı projeleri ile kazanmaktadır.

*** Czechoslovak Group holding şirketine ait EXCALIBUR ARMY şirketi, ağır askeri araçlar, yedek parçalar, silahlar, mühimmat ve diğer askeri teçhizat üreticisi ve satıcısıdır. Çoğunlukla kara askeri sistemlerinin büyük yükseltmeleri dahil olmak üzere modern askeri araçların geliştirilmesi ve üretimi, servisi, revizyonu ve modernizasyonuna odaklanmaktadır.